Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

ELADÓ Ingatlanok

Re: nincs cím

#276049 rbbj11 Előzmény: #276044

a vályognak megvannak a korlátai. Véletlenül sem szabad vizet kapjon, de ezen felül nekem száraz építési helyen nincs kifogásom ellene.

#276046 hosszhuszár Előzmény: #276044

A vályog, szerintem nem tud olyan szilárd lenni, mint a tégla.

Vályogot, szerintem, már nem a kedvező ára miatt építik be, a hőszigetelő, vagy a hagyomány őrzés miatt.

Ha én vályogból építenék, csak szendvics falként tenném úgy, hogy kisméretű tégla, vályog, kisméretű tégla, a födémeknél, erős betonkoszorúval.

Ez biztos nem költség kímélő, de erős, és nem csak a gellérthegyen örökös, szerintem.

most a világért sem önig…

#276044 Sumér harcos

most a világért sem önigazolást várok a szüleményemre:)))

de annyit el kell meséljek,hogy kb.10 év gondolkodása van benne....kivitelező rokon segitségével.....mi hová kerüljön,(még az utolsó terasz is)milyen megoldásokkal,stb:))

élhető,kivitelezhető,későbbiekben hibáktól mentes.....egyszóval mindene oda kerüljön ahová kell...nem beszélve anyagikban felkészülni egy ilyen műveletre,hát mondanom sem kell időbe tellik:)

tulajdonképpen ugyanezen kivitelező az utóbbi 15 évben többet is épitett,sőt vmelyik sárléces mennyezettel épült....és én többet megnéztem közülük télen-nyáron,különböző gépészettel tálalva....

140m2-es ház épitési tégla igénye forintálisan ma kb. 1.800.000ft...

mig ugyanez vályogból 400.000ft:)

#276042 Zabás Előzmény: #276040

Nem vagyok semmi jónak az elrontója, csak ár/érték arányt nézek!

Egy jó gépészet értékemelő, míg bármely vályog értékcsökkentő még a könnyűszerkezetűnél is jobban irtóznak tőle a keresők/vevők!

#276037 Zabás Előzmény: #276036

De lejön, miért ne jönne le!

Értem, hogy a legolcsóbb, legpraktikusabb és talán a leggazdaságosabb!

De én ingatlanos szemmel és épületgépész végzettséggel nézem a házakat! :)

De én neked a legegyszerűbb gépészettel sokkal energiatakarékos házat építek, mint bármelyik vájog, és nem kerül sokkal többe, mint a vájog!

#276034 _pda_ Előzmény: #276030

a tiéd a tökéletes megoldás, vastag fal, vastag hőszigeteléssel

élhető és jó temperált

#276033 _pda_ Előzmény: #276028

pont ez a gáz, rájöhetnél

mindíg kell valami gépészet, h elviselhető legyen

ez nem az energiatakarékos szemlélet része

#276031 Zabás Előzmény: #276030

klímát én is csak párátlanításra használom!

Amúgy ebben teljesen igazad van!

De van +1 jó megoldás, fal hűtés/fűtés! Hűtés kút vízből!

na most a nyárral kapcso…

#276030 Sumér harcos

na most a nyárral kapcsolatosan.....még egy költséghatékony dolog a mai globális felmelegedésben:)

csak egy érdekesség....

50-es vályogfalhoz soha nem kell klima,semmi szükség rá,okafogyottá vált:))

kint 32-33-35fok,bent 24-26-27,klima nélkül:)

#276027 _pda_ Előzmény: #276025

a tél a kévésbé gázos, nyáron érzed a különbséget amikor felrottyan a lakás 1 nap alatt.

ennyi

mindenki olyat épít és olyanban lakik, amilyenbe akar, mindösszesen ennyit szerettem volna megemlíteni a hagyományos javára

#276026 Zabás Előzmény: #276018

Fűtéssel ma már nagyon sokat lehet okoskodni, de persze pénzbe/befektetésbe kerül!

Amit én ajánlok mindenkinek!

Napkollektor

normál fűtés mellé

normál fűtésnek:

Faelgázosító kazánt, iszonyt jó a hatásfoka vagy hővisszanyerős cirkó kazánt, de bármilyen fűtést is csinál az ember 500 L-es puffertartályt mindenképpen kell a fűtés mellé ugyanis a legtöbb energiát a fűtési rendszer felmelegítése fogyasztja.

Hangulat felelősnek kandalló ill cserépkályha amibe kaloifer van szerelve és így a fűtési rendszerbe is besegít akár arra az időre ki is váltja.

Így a fűtést olyan olcsón meglehet úszni, hogy a gázművek évente megy ellenőrizni, hogy nem e lopják a gázt! /tapasztalat :)/

Hőszivattyút egyenlőre nem ajánlom senkinek mert a rendszer elektronikája/szabályzása nagyon költséges! Pedig nagy okosság!!!