Regisztráció Elfelejtett jelszó

ECONETka

Re: nincs cím

#275542 Zotya32 Előzmény: #275524

már miért ne lenne jegyzés? ha senki akkor BCs fizet és kapja a részvényeket. Szerintem nem fog elmaradni a jegyzés.

#275528 zeeh_ Előzmény: #275524

Egyelőre tényleg VIP kiszállónak néz ki (köztük a köcsög Erste szvsz a 112-es tegnapi borítással).

Szép lassan csorog lefelé, de én azért várok még mára egy felhúzást. Lehet, hogy tévedek, de nem tűnik logikusnak, hogy tegnap limittel fel, ma meg csorgás vissza oda, ahonnan jött.

#275525 zeeh_ Előzmény: #275522

"jó, de a tegnapelőtti helyzethez képest semmivel nem rosszabb az eco tulajok helyzete a "hígitással".

Még. Majd kíváncsi leszek az azt követő árfolyamra.

Ha jön a medve megint (márpedig jönni fog), ez darabszámtól függetlenül megint úgy megnézi az 5X Ft-ot, mint a huzat.

#275524 matgab Előzmény: #275523

Azt hiszem nemsokára ismét 100 alatt lesz az árfolyam, a tegnap arra volt csak jó, hogy néhány VIP kiszálljon.

Aztán mikor 111-en senki nem akar jegyezni, akkor a markukba röhögve bejelentik, hogy sajnos nem sikerült...

Viszont zeeh-nek is jó lesz, mert nem lesz "higítva" sem sem 211 alatt emelve...:)

#275522 matgab Előzmény: #275515

jó, de a tegnapelőtti helyzethez képest semmivel nem rosszabb az eco tulajok helyzete a "hígitással".

Sőt, sokkal jobb, hiszen most már nem csak a régi tulajok pénzét égetik el, hanem más , friss tulajdonosokét is, ezáltal sokkal hosszabb ideig fog tartani, amíg eléri a részvény értéke a nullát (Vagy a JP által várt 60-at).

Tehát nem értem miért morogsz a részvénykibocsátással kapcsolatban.

Ha valaha is eléri a 200-at az árfolyam az a több részvénnyel előbb fog megtörténni, mintha nem lenne ez a részvénykibocsátás.

Erre van az az okos mondás, hogy jobb egy jó bizniszben félig benne lenni, mint egy rosszban egyedül!

#275515 zeeh_ Előzmény: #275507

"Sőt, itt akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a most bevont friss tőkével, esetleg a kommunikáció szerint még nyereségesebbé teszik a cég működését!"

Mikor volt ez nyereséges utoljára? Állandóan csak a parasztvakítás megy, hogy na most ettől és ettől aztán nagyon jó lesz a cégnek, utána meg ezerrel látszik, hogy a nyerő eltüntetése volt a cél vele, lásd EST.TV. De ott van még az Externet is, amit szintén nem ártana szerintem alaposabban megnézni.

Komolytalanok, ha pedig így folytatják, előbb-utóbb bottal sem fogják piszkálni. Jó példa volt erre a Synergon, amikor vette magát nemrég, mégsem ugrottak rá nagyon a spekik. Nálam ez a cég már a Humi, Phyl féle mutyi szarok kategóriában van.

A hígitás azért nem tetszik, mert az újabb és újabb x millió új papír mellett egyre csökken az esélye annak, hogy ez valaha lesz még magasabb szinteken (200 felett).

A Neo FM nagy lehetőség lehet, de ezt meg mindjárt a rajtnál elcseszték.

Egyrészt az első napokban keményebb rock stílusban utaztak (így akarták megnevelni a Sláger hallgatókat, gratulálok nekik ezúton is), plusz leszerződtették a 3 kiégett idiótát reggelre, miközben épp a Sebestyén-Vadon duót kellett volna megszerezni. Kíváncsi lennék azokra az emberekre ebben az országban, akik képesek nevetni Boros Lajos erőltetett szar viccein, az a Lali királyos dolog meg egyenesen égő...

Majd meglátjuk, mi lesz. Ha lemegy megint 5x Ft-ra, legfeljebb feltöltöm a készletet.

#275507 matgab Előzmény: #275450

Ezt a higítás dolgot nem értem zeeh kollega!

Ha most 111 ft-ot ér a papír, amit újabb 10 millió 111 HUF-on lejegyzett papírral hígitanak, az miért érint rosszul téged?

Végülis ennyire árazza a piac a részvényt. Arról nem is beszélve, hogy a hír előtt pedig csak 99-96-ra!

Effektíve az addig 96-99 ft-ot érő részvényért néhány balek hajalndó prémiumot fizetni, amivel a korábbi tulajoknak gyakorlatilag felértékeli a vagyonát!

Az totál irreleváns szerintem, hogy korábban ki és mennyin jegyzett tőkét, hiszen a sorozatos veszteségek azt a tőkét már felzabálták...

Higítás az akkor van, ha a 36 ft-os HUMET részvényt zártkörűen emelik 6 forintos értéken, na az higítás. De ha valaki pl. 1000 ft-ért jegyezhetne Econetet, akkor is úgy éreznéd, hogy most "higítja" a részvényt?

Sőt, itt akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a most bevont friss tőkével, esetleg a kommunikáció szerint még nyereségesebbé teszik a cég működését! Azaz relatíve a most kapott 111 HUF sokkal többet ér, mint az 1 évvel ezelőtt kapott 211 HUF, mert nagyobb lehetőségekbe lehet vele fektetni!

#275491 Zotya32 Előzmény: #275488

111-es jegyzésnek akkor van értelme, ha vki pénzt kíván "adni" a cégnek. Azt meg nem a kisbüfik fogják megtenni. Ettől még lehet 95 ft meg akár 2300 ft is az árfolyam. A jegyző nem ezt nézi, hanem a tőkét adja a vállalkozásba, cserébe megkapja a 111-es papírokat, amiket aztán belátása szerint megtart, vagy elad a későbbiekben.

jegyzés minket nem érint, le van már zsírozva, max ami ezután lesz, az a rizikós, hogy mit kezd BCs a pakkal, amit nem fog megtartani. Legalább ezt korrekten közzé is tette.

#275488 zeeh_ Előzmény: #275480

Lesz itt még ma meghúzás szerintem.

47 milla forgalom nem olyan sok.

111-en jegyzik, de ha most beáll valaki 110-re, olcsóbban is megkapja.

Akkor van értelme a 111-es jegyzésnek, ha a piaci ár feljebb van ennél is nem csak pár Ft-tal.

#275478 Koffein Előzmény: #275473

óhóóó de cselesek pufit kivették az eladói oldalról és berakták a vevőire :) gyááááj ekkora mutyi papírt mint ezt...

#275476 zeeh_ Előzmény: #275473

Na, most meg megint fel?

Kirázás van.

110-115 között fog ingázni? (pufferek alapján).

#275473 Koffein Előzmény: #275461

beleakartam venni, de még nem látom pozitívan a helyzetet, így a vételt hanyagolom, ha így folytatják nemsokára JP koma is kap az általa vizionált szinteken :)

#275461 zeeh_ Előzmény: #275459

Egyelőre gyenge.

Na, meg a 115-ön lévő puffer sem biztat túl sok jóval, pedig a mai forgalom elvileg még játszik az emelésnél.

110 kiöntve.

Agyonpakolva az eladói oldal. Itt a vége.

#275450 zeeh_ Előzmény: #275449

Az a probléma, hogy már agyon van hígítva, erre legutóbb ugye 2008 elején került sor, amikor BCS lejegyezte 211-en a nagy megapakkot. Most megint jön kb. 10 millió új részvény...

Nem így kellett volna megcsinálni ezt az egészet. Persze ha az a céljuk, hogy időről-időre visszaküldjék a stabil 50 Ft-os szintre, majd ott alaposan megtankolva felhúzzák, akkor érthető, de így sosem lesz ebből egy komoly cég és a bizalom sem lesz meg irántuk.

Csak találgatni lehet a július 5-i dolgot és hogy számít-e a T+3, de én szerintem csak az jegyezhet akkor, aki július 5-én rendelkezik Econet részvénnyel.