elvileg megtehették volna azt is, nem? gondolom nincs kőbevésett szabálya a tőkeemelésnek felfelé... (névérték alatt nem lehet, ha jól tudom.)
De ha számít a T+3 akkor emiatt senki nem veheti, nem? mármint a jegyzés céljából.
elvileg megtehették volna azt is, nem? gondolom nincs kőbevésett szabálya a tőkeemelésnek felfelé... (névérték alatt nem lehet, ha jól tudom.)
De ha számít a T+3 akkor emiatt senki nem veheti, nem? mármint a jegyzés céljából.
"Az alaptőke-emelésre várhatóan 2010. július 5-i hatállyal kerül majd sor, azaz a 2010. július 5-i részvénytulajdonosok élhetnek majd elsőbbségi jogukkal"
Hát... Ez alapján szerintem számít a T+3.
Egyelőre 115-ös nyitó néz ki. Egy dolog nem tetszik, de nagyon, agyon lesz hígítva a papír megint... Ha csak 1.2 milliárddal számolunk 111 mellett, az akkor is közel 11 millió új papír. Nem itt a béka segge alatt kellett volna tőkét emelni, hanem valóban a korábban ígért 211-es szint környékén, az csak kb. feleannyi új papírt jelentett volna.
115-ön megjelent a puffer.
tegnap már többször kérdeztem odaát, de senki nem írta meg. a T+3 itt számít? mert akkor nem jön ki az 5-i határidő, ha jól gondolom. tegnap jött a hír, ha vki akkor vesz az a T nap, és utána még 3 munkanap péntek, hétfő és kedd, az meg már 6-a.
http://www.bet.hu/newkibdata/104628443/2010.07.01.tajekoztatas_3.pdf
"1./ Az Igazgatóság a 2010. február 1-i Közgylés 3/2010. (02. 01.) számú
határozatában kapott felhatalmazás alapján a Részvénytársaság
alaptkéjét zárt körben, pénzbeli hozzájárulás rendelkezésre
bocsátásával, legalább 901.000.000,-Ft, legfeljebb 1.622.000.000,-Ft
névértéken, 2010. július 5-i hatállyal megemelte. Ezáltal a
Részvénytársaság jegyzett tkéje az alaptke-emelés cégbírósági
bejegyzésével legalább 5.851.000.000,-Ft, legfeljebb 6.572.000.000,-Ft
lesz. A kibocsátási érték a 2010. július 5-ét megelz utolsó harminc
kereskedési napon (azaz a 2010. május 21-tl 2010. július 2-ig tartó
idszakban) a Budapesti Értéktzsdén kialakult napi záróáraknak az adott
napi forgalommal súlyozott, egész számra és felfelé kerekített átlaga,
de legalább 111,-Ft. A fentiek szerint megállapított kibocsátási
értékrl 2010. július 5-én külön hirdetmény kerül közzétételre."
Tehát július 2., azaz a mai nap az utolsó, ami még játszik, így elvileg lehet még felfelé pár Ft szvsz. Mondjuk az érdekes lesz, ha Balázs Csaba megint bevállal ezúttal 901 millát a néhai 211-es pakk mellé.
Ne is mond. Kezdek pesszimistává válni, hogy már megint le kell mondjak erről a papperről, a szokásosnál is hosszabb terminusra. Ha így lesz, akkor valami nagyon betesz az elképzelésemnek. Hejjejj, nem tudom mi lesz :-(
Hát ez borzasztó, amíg csavarogtam a barátnőmmel ez megtáltosodott... Most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek...
Ős-ecos Kata311 iránti tisztelet miatt illene egy 311es emelés :-)
nah jön a részvényhigítás 111 forinton:)majdnem bejött amit sokan vártak h 211 forinton emelnek tőkét:D
de azért hajrá mindenkinek:)
Nyitás után azonnal beálltam 95-re, még 13.19-kor is vehettem volna 96-on de annyiért már nem kellett...
Aztán az első meghúzás utáni korrekcióban 103-ig jött le, én 100-102-n álltam, másodszorra 105-ig - én 104-en voltam...
Majd 106-on végre vettem, de dobtam 110-en, duplája rámöntve 112-n, ez 0-ban dobva, végül 111-en visszavéve, és 112-n eladva, hát ezzel nincs mit dicsekedni, főleg ha holnap felnyit....
Lehetne ebből egy komoly céget csinálni, de valahogy sose akarnak neki kezdeni.
Holnap még benne lehet egy up, de limitet nem várok, aztán majd meglátjuk. Mindenesetre a forgalommal súlyozott átlag alapján megállapított 111-hez mintha még kevés lenne a mai nap.
De nagy volt ma a para. :-) már mindenki fél az ecotól. :-) én se tudom mi lesz még itt. Lehetne fotexes emelkedés :-)
Én a mai teljesítményemre 10-es skálán 4-es adok.
Nyilvánvaló volt, hogy kiakasztják (többször le is írtam), de nem dumálnom kellett volna, hanem cselekedni.
A második körben pedig megremegett a kezem a nagy borításnál és kidobtam.
Mindegy, azért még így is maradt cirka +4% a befektetett tőkére vetítve. Ennyit a bankok 1 év alatt adnak betétben.
Közte az én 111-eseim, így legalább visszakerestem a 112-esek brokidíját, meg még maradt egy kis apró, összességében 10-es skálán 2-re értékelem a mai eco-s "teljesítményemet" :))
Valakik csak megvettek több mint 2 M db-ot.....
Ki tudja,jövő héten akár fordulhat a rossz kedv....
Most pedig bekészítek egy üdítőt és végignézem a zárót. Gondolom, lesz vagy milyen dobálózás.
Vételi oldalon közben megjöttek a pufferek porszívózni vagy tömni, hogy micsoda remek vétel is az eco, mennyien szeretnének venni.
S&P: 1020 közben
Kivágtam én is, elég volt az izgalmakból, annyit azért nem ér ez...
Én inkább kidobtam. Gyorsan jött, gyorsan ment. A 111-es szint megvan nekik immár, 130-150, 200-230 között kitömve a nép.
Lehet benne még holnap nyitóban pár Ft talán, de ez attól is függ, milyen hírrel gyújtanak alá.
Update: Hopp, közben megint kiöntve a 112, de a 111 is.
Most vagy durranás lesz és eldobatják a kicsikkel vagy tömés megy.