Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: 600 ezres nyugdíjat a magyart ölőnek

#274808 Ozzy_ Előzmény: #274804

Gratulálok, fasza helyen élünk...

Legalább Orbánék tehetnének valami, de erről nagy kuss van.

Re: Az IMF pénzéből mentenék ki a bajba jutott devizahiteleseket

#274737 banyaiz Előzmény: #274722

olvastam ha pár héttel ezelőtti írására gondolsz, csak ma hallottam nyilatkozatokat a témában Kormány részéről, és elég kezdetlegesnek tűntek, remélem ennél már jobban elő van a mentés készítve.

Plusz Ft gyengülés svájci erősödés miatt is eszembe jutott.

#274722 Zabás Előzmény: #274715

Nyilasi jól összeszedte ezt a témát, a helyzet sokkal rosszabb, mint aminek látszik!

#274715 banyaiz Előzmény: #274712

hát amíg ez az devizahitel kérdés nincs megoldva óvakodni kelllene minden Ft gyengítő lépéstől, nyilatkozattól, mert csak nő a problémás hitelek száma. Zeeh linkjében 90-100 k-ra becsülik a már 90 napon túli tartozások számát, mennyi 90 napon belüli lehet, és mennyi olyan ami közel van ahhoz, hogy fizetésképtelen legyen. Valószínű, hogy 100 k-nak a többszöröse.

#274712 Zabás Előzmény: #274709

plusz a forintot az egekbe lövellnék 320-340 árfolyam közé!

Meg eleve nincs értelme, ha 2014 körül € lesz itthon is!

#274709 banyaiz Előzmény: #273621

Navracsicsot hallottam ma témáról nyilatkozni. Azt mondta lehetővé teszik majd a Ft-ra történő átváltást, és ha ez nem elég akkor bérlő lesz az illető, és bérleti díjat fizet.

két probléma van:

1. ha átváltja Ft-ra ilyen kedvezőtlen árfolyamon könnyen lehet 50%-kal magasabb összeggel fog tartozni mint amit eredetileg felvett. Jó üzletnek tűnik.

2. Miből lesz pénze bérleti díjra, ha hiteltörlesztésre nincs? Gondolom aki olyan hitelt nem tud törleszteni aminek fedezete a lakása az teljes anyagi csődben van.

Szóval ez így jól hangzik kimentjük a devizahiteleseket, csak a gyakorlati megvalósítás fogós kérdés, mert ha ezeket a költségeket állam akarja viselni az igen húzós lesz. Százezres nagyságrendű hitelről lehet szó.

Másik oldalról meg ha sorsára hagyják őket összeomlik az ingatlanpiac mint amcsiknál, és egy csomóan az utcára kerülnek. Nem lesz ezt egyszerű megoldani.

Re: nincs cím

#274692 Ozzy_ Előzmény: #274689

gondolkodj már.

Vagy legalább olvasd el, amit korábban válaszoltam neked.

A tűzijáték nem csak kiadás, hanem bevétel is.

Odaadhatod a pénzt az árvízkárosultaknak, de sok kereskedőnek, vendéglátónak ebből komoly hiányai lesznek. A gazdaság pedig részben az ilyen típusú vállalkozásokra támaszkodik.

Ez a döntés pont jó. Kisebb tűzijáték miatt senki nem marad otthon, tehát bevétel lesz, de pénz is marad, amit odaadhatnak a károsultaknak.

Ennyire nem lehetsz szemüveges...

#274689 Wall street Előzmény: #274680

Szerintem meg az lett volna a korrekt döntés, ha nem bohóckodnánk augusztus 20-án, mért most kinek volna kedve ilyen cirkuszhoz, miután árvíz söpört végig több településen ? Több százezer embernek vált a házuk lakhatatlanná, sok embernek nincs hova mennie és biztos vagyok benne hogy most is nagyon sok ember szenved , amiatt hogy sok embernek elmosta házát a víz amiért keményen megdolgozott. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha neked ilyen problémáid lennének biztos vagyok benne, hogy neked sem volna kedved mulatozni 20-án, merem feltételezni !! Mit érdekelne engem , hogy mennyi pénz van az államkasszába, nekem elsők az árvízkárosultak megsegítése lenne. Augusztus 20-t ünnepelhetnénk másképpen is.

#274680 Ozzy_ Előzmény: #274673

Szerintem jól tették. Ez volt a legjobb döntés, amit hozhattak.

Az eredményét majd meglátjuk

Felháborító: Lesz budape…

#274673 Wall street

Felháborító: Lesz budapesti tűzijáték!

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után Budapesten.

Nagy Anna sajtótájékoztatóján emlékeztetett, egy civil kezdeményezés keretében merült fel annak gondolata, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány.

A kabinet az érveket és az ellenérveket mérlegelve hozta meg döntését - közölte a szóvivő. (Úgy látszik nem mérlegeltek kellő alapossággal - a szerk.)

mti - barikad.hu

#274276 matgab Előzmény: #274083

Wazz, átolvastam az utóbbi 5 nap híreit és most így éjjel arra gondolok, hogy én vagyok a marha, hogy egyáltalán retúrjegyet vettem...

Ja az íreknél az van írva a rendőrautókra, hogy: GARDA

Jót röhögtem...

Csak akkor lesz támogatá…

#274083 Wall street

Csak akkor lesz támogatás, ha iskolába jár a purdé !

Az Országgyűlés egy hetes halasztás után hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében, ha a gyermek a kötelező tanórai foglalkozásokról igazolatlanul több mint ötven órát mulaszt, az adott település jegyzője elrendeli védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését.

Az Országgyűlés 305 igen, 66 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadta el a Kósa Lajos (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) kezdeményezését. A képviselők megszavazták azt is, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől.

A családok támogatásáról szóló törvénynek, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvénynek a tankötelezettség teljesítésével összefüggő módosítása alapvető céljaként az előterjesztők azt jelölték meg, hogy az állam egyértelmű üzenetet fogalmazzon meg arról, hogy az iskolakerülés, az indokolatlan hiányzás tűrhetetlen magatartást jelent és a családi pótlék tekintetében is következményeket von maga után.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/62014/

A szólás szabályozása - a szabadság szemszögéből

#273872 Netmaster

http://mandiner.blog.hu/2010/06/28/a_torvenygyar_sztahanovista

"Ahogy sejtettük, a Fidesz tovább folytatta ezt a rossz gyakorlatot, amivel egy, a mainál rosszabb politikai helyzetben bármely kormányon lévő erő tovább korlátozhatja a szólásszabadságot, a saját szájíze szerint tiltva bizonyos nézetek megjelenését. Reméljük, a törvényalkotók - ahogy az előző napokban is láttuk - maguk is felismerik bizonyos javaslataik hosszú távú következményeit."

Fidesz: pereg a zöld festék

#273853 Netmaster

"Hát eddig tartott. Sokan, bár más szempontból esetleg nem kedveltük a Fideszt, bizakodva tekintettünk annak viszonylag markáns (legalábbis a Gyurcsány-Bajnai kormánynál markánsabb) zöld ígéreteinek megvalósulása felé. Zöld Bank, Zöld Széchenyi terv, panelprogram felgyorsítása, megújulók nagyobb támogatása.

Az új gazdasági miniszter első intézkedése ezzel szemben az volt, hogy leállítja a szélenergia-tendert, amit régóta vártak, és megduplázhatná a szélenergia-termelő kapacitást.

Persze voltak már intő jelek, például az év eleji Podolák-Fónagy paktum, ahol a Fidesz minden skrupulus nélkül megegyezett a „mocskos komcsikkal”, és vidáman megszavazták, hogy az eredetileg a megújulók támogatására szolgáló KÁT (Kötelező Átvételi Tarifa) rendszer vonatkozzon a kapcsolt termelést folytató földgáz üzemű gázmotorokra is. Ez kb. 30-40 milliárd forint plusszal támogatta meg – az arra nyilván nagyon rászoruló – földgázlobbit. Ezzel együtt már a 2009-ben KÁT-ban kifizetett 140 milliárd forint 2/3-a, 95 milliárd forint a FOSSZILIS energiatermelés támogatására ment el (nem mellesleg fenntartva Európa egyik legmagasabb áramárát). Ebben a helyzetben az árverseny hiányára hivatkozni a széltender leállítása okaként, mint ahogy most a miniszter teszi, kilométeres képmutatás."

http://lehetmas.blog.hu/2010/06/28/fidesz_pereg_a_zold_festek

A "leállításhoz" egy kis magyarázat, pontosítás az egyik hivatkozott linkről:

"A kérdéses rendelet úgy módosítja a szélerőművek létesítésére kiírt és bírálati szakaszban lévő pályázat feltételeit, hogy a pályázat érvénytelen, amennyiben a pályázók legalább 10 százaléka nem felel meg a feltételeknek, illetve ha az érvényesen igényelt kapacitás nem éri el az összes kiírtat, a 410 megawattot. Aki látott már tendert, annak világos, hogy ezen feltételek mellett a pályázat jó eséllyel érvénytelen lesz.

Az LMP a lépés mögött két okot tud elképzelni, de egyiket sem tartja elfogadhatónak. Az egyik, hogy a kormánynak nem tetszenek a pályázók, és más vállalkozóknak adnák a megbízást. Ezért nem sajnálják veszélyeztetni azt az energiatermelési formát, ami menedékünk lehet az egyre közeledő energiahiányban. A másik lehetséges ok, hogy a Fidesz egyáltalán nem tartja fontosnak a megújuló energiákat. Ezzel szemben, ahogy eddig is, a fosszilis energiatermeléssel foglalkozó cégek, a gáz- és olajlobbi érdekeinek megfelelően alakul a hazai energiapolitika, akár azon az áron is, hogy adófizetők tízmilliárdjaival gazdagítja ezeket az érdekcsoportokat."

http://lehetmas.hu/hirek/1921/miert-vet-szelet-a-nemzeti-fejlesztesi-miniszter

Fidesz: pereg a zöld festék

#273852 Netmaster

"Hát eddig tartott. Sokan, bár más szempontból esetleg nem kedveltük a Fideszt, bizakodva tekintettünk annak viszonylag markáns (legalábbis a Gyurcsány-Bajnai kormánynál markánsabb) zöld ígéreteinek megvalósulása felé. Zöld Bank, Zöld Széchenyi terv, panelprogram felgyorsítása, megújulók nagyobb támogatása.

Az új gazdasági miniszter első intézkedése ezzel szemben az volt, hogy leállítja a szélenergia-tendert, amit régóta vártak, és megduplázhatná a szélenergia-termelő kapacitást.

Persze voltak már intő jelek, például az év eleji Podolák-Fónagy paktum, ahol a Fidesz minden skrupulus nélkül megegyezett a „mocskos komcsikkal”, és vidáman megszavazták, hogy az eredetileg a megújulók támogatására szolgáló KÁT (Kötelező Átvételi Tarifa) rendszer vonatkozzon a kapcsolt termelést folytató földgáz üzemű gázmotorokra is. Ez kb. 30-40 milliárd forint plusszal támogatta meg – az arra nyilván nagyon rászoruló – földgázlobbit. Ezzel együtt már a 2009-ben KÁT-ban kifizetett 140 milliárd forint 2/3-a, 95 milliárd forint a FOSSZILIS energiatermelés támogatására ment el (nem mellesleg fenntartva Európa egyik legmagasabb áramárát). Ebben a helyzetben az árverseny hiányára hivatkozni a széltender leállítása okaként, mint ahogy most a miniszter teszi, kilométeres képmutatás."

http://lehetmas.blog.hu/2010/06/28/fidesz_pereg_a_zold_festek

A "leállításhoz" egy kis magyarázat, pontosítás az egyik hivatkozott linkről:

"A kérdéses rendelet úgy módosítja a szélerőművek létesítésére kiírt és bírálati szakaszban lévő pályázat feltételeit, hogy a pályázat érvénytelen, amennyiben a pályázók legalább 10 százaléka nem felel meg a feltételeknek, illetve ha az érvényesen igényelt kapacitás nem éri el az összes kiírtat, a 410 megawattot. Aki látott már tendert, annak világos, hogy ezen feltételek mellett a pályázat jó eséllyel érvénytelen lesz."

http://lehetmas.hu/hirek/1921/miert-vet-szelet-a-nemzeti-fejlesztesi-miniszter

Sólyom Schmittnek üzent

#273850 Netmaster

"A köztársasági elnök a Magyar Polgármesterek VIII. Világtalálkozóján mondott beszédében az önkormányzatok fontosságára hívta fel a figyelmet, melyeket a demokrácia alapvető intézményeinek tart. Sólyom László leszögezte: államfői tevékenységének öt évét nem „elefántcsonttoronyban” töltötte."

http://mandiner.hu/cikk/20100627_solyom_schmittnek_uzent

Bónusz Schmitt-téma a vastagbőrről (a hangvételért itt-ott én kérek elnézést, de azért jó): http://vastagbor.blog.hu/2010/06/28/moka_kacagas_bullshit