véletlen lezártam basszus... 18900 helyett 19900at írtam....
véletlen lezártam basszus... 18900 helyett 19900at írtam....
http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-361513
Na erre szerdán megint emelnek! Tényleg elmehetnének már az anyjukba!
Ha nem lenne ilyen esős idő, már rég vettem volna egy kerékpárt! Egyelőre csak egy zuhanyt csináltattam a cégben...
Mennyiért akarja most a magyar állam megvenni a részvényeket? És az milyen árfolyamot jelentene?
még nem sikerült lenéznie 18900ra, ahol zárnám a shortot...
Hatalmas forgalommal napi maxon.... örvendek.... RG-vel kezet foghatnak..... ezek ám a blue-k.....magyar piac hajrá....
short 150ről
Mol napi:
Alacsony forgalmú emelkedés egészen az ellenállásokig. A töretlen emelkedés után ideje korrekcióba fordulni, így számíthatunk ismét a 18 000ft körüli szintek elérésére. Szintek: 16 900ft, 19 000ft.
"A legérdekesebb kérdés az államadósság, hiszen a 420 mrd Ft-os vételár 1.6%ponttal tolná feljebb az államadósságot, ami azért lehet kellemetlen, mert ezzel 80% fölé csúszhat a GDP arányos adósság. Ennek következtében könnyen elképzelhető, hogy az államadósság csökkenő pályájának kezdete egy évvel tolódna. Kérdés persze, hogy ezért megéri-e az oroszoktól visszavenni a pakettet.
Amennyiben azonban mégis államosításra kerülne a magánnyugdíjpénztári szektor, azzal egyrészt akár 1240 mrd Ft-nyi államadósság is visszakerülhetne állami kézbe, tehát a MOL vétellel adósságdinamikai szempontból elméletileg nem lenne gond, másrészt pedig a bankadó bevezetésére sem kellene sort keríteni. Kérdés persze, hogy erre hogyan reagálna az eddig ez ügyben merev elutasítást gyakorló IMF és az EU. "
Gyakorlatilag az állam kidobna egy csomó pénzt az ablakon...ha megmaradna Orosz kézen a csomag a felvásárlást akkor is meg tudnák akadályozni,és eddig sem volt sok beleszólásuk Hernádiéknál.
ha visszakerül a MOL hoz ez a pakk. az negatív vagy inkább pozitív hír ?
pozítív, mert nem az oroszok dirigálnak ?
vagy negatív, mert igy nagyobb méretekben folyhat a mutyi tovább..vagy mert rengeteg pénzt felemészt ?
Azért agyon nem ütötték. Magasabban zárt mint tegnap.
1.6 mrd euró a Surgutnál lévő MOL-pakettért?
Az orosz energiaügyi miniszter szerint a Surgut jól járna, ha 1.6 mrd euróért túladna a MOL-ban tavaly szerzett 21.2%-os részesedésén. Tavaly márciusban a Surgut 1.4 mrd eurót fizetett a pakettért.
A Reuters tudósítása szerint Szergej Smatko a Szentpétervári Gazdasági Fórumon azt mondta, hogy "amennyiben ez bekövetkezik, akkor csak gratulálni tudna a Surgutnak, legalább nem veszteséggel szállnának ki az üzletből".
Mint ismeretes, a héten arról jelentek meg hírek, hogy a magyar kormányzat tárgyalásokat kezdett a Surguttal a társaság tulajdonában lévő MOL-pakettről. Korábban Orbán Viktor is jelezte egy felszólalásában, hogy a jelenlegi helyzet senkinek sem kedvező, ezért az új kormányzat mindenképpen rendezni kívánja az ügyet.
Mert Otit pedig felhúzták,így promt lényegében nem mozdult....
na most mondja el valaki, miért ütötték agyon? meg a richtert is
Én most nem lepődnék meg, ha 20K-t elérné, és szerintem nem fogja törni a 18 200-at.
Majd leminuszolják egy kitsit szerintem, de ha az oti a bankadó körüli majré miatt besül egy időre, akkor mi marad nekünk rágni való a blú csipszek közül? Mol.
Azért ez még hozni fog egy darabig, de az oti már kezd nagyon unalmas lenni.
Idő előtt dobni? ismerős érzés !
Wazz, az az idegesítő, hogy mikor megvettem a nagy pakkomat 16300-on ,akkor minek adtam el 17800-on, ha volt egy világos 18.500-as céláram. OTP-nél 5500-re várom...
Ehhez képest shortban ülök...
Viszont kvára elegem van ebből a MOL rallyból, mert itt fog jönni valami hír sztem...
Ergo hirtelen felindulásból vettem k. sokat...Ez azt jelenti, hogy hétfőn már minusz 10%-ban fog csücsülni?? Akkor a shortomnak fogok örülni legalább...
Egy csipet elment 18800-on!:)) Most viszont jólesne egy short.
Ezekszerint fel fog menni a jövő 7en? -letiltják a tengeri fúrásokat a Bpetrol miatt...:(
(Pedig már megittam a szakét és elkértem a kést Marikótól a szeppukuhoz...
lásd: humor post)
60 percesen törte a csökkenőt,de csak 19e fölött van benne szép remény....