Azt figyeltem, mikor virágzott a cseresznye és a meggy rossz volt az idő. Hiába volt rengeteg virág nem jöttek a lusta méhek. Azt a keveset, ami mégis lett volna leverte a vihar.
Nem szerencsés ez az év.
Azt figyeltem, mikor virágzott a cseresznye és a meggy rossz volt az idő. Hiába volt rengeteg virág nem jöttek a lusta méhek. Azt a keveset, ami mégis lett volna leverte a vihar.
Nem szerencsés ez az év.
cseresznye semmi, körte talán, barack talán, alma az lesz.
az meg milyen viacolor volt?
Nem tudom kinél mi a helyzet, de nálunk alig lett meggy meg cseresznye a fákon.
Rengeteg őszibarack volt de a sok vihar mindent levert.
Kevés cseri, meggy és a rengeteg barackból ha 10 szemet meg tudok számolni sokat mondok. Kajszi se lesz idén.
Alma az még úgy néz ki, hogy lesz rendesen és körte is, ha nem potyog le szokása szerint.
Elszomorító a helyzet....
Csusza lesz almád az idén? Dolgoztak a méhek?
Neve sajna ismeretlen számomra. Sűrű lötty, volt cégemnél gyártották oroszoknak, de feketelistára került, de sokkal jobb, mint a glialca, ami már méregengedélyes, ha jól tudom. DDT nem rovarölő volt?
Viacolorba valóban kétszer rostált az előírás, de vibrálásnál nekem karcolta a felületet.
A rácsméret a lényeg ...
;)
Pontosabban 2x rostált sóder......
Józsi a jóval finomabb szemcsés homokra érthette azt amit írt.
Abban valóban járatokat fúrnak, ezért megsüllyedhet.
DDT ?
:)
Vagy valami más a '70 -es évekből?
Pedig ezt csinálják a kis szorgosok. A kövek nem tartják egymást, külön kapva a terhelést már hepe-hupásak lesznek. Minden évben nagy csata van velük.
Ebben igazad van, erős anyag nálunk is bírja a strapát.
A cementbe van mészszármazék. Ebből lesz a mészkirakódás.
de köszi az infó..meg vagyok nyugodva, hogy a pár négyzetméter próba területemen nem fog "kipusztulni" a murva a gyommal együtt.. :)
a mészkő kivirágzás, nem azt jelenti, hogy mészkő is van benne, írja a cikk, hogy a beton kötése során létrejött kémiai folyamat eredménye.
Kevés erősebb anyag van, mint a viacolor.
A murva főként dolomit zúzalék. Mészmagneziumkarbonát,
vagyis kaciumcarbonát és magnéziumkarbonát
köszi..ezt jó tudni..én úgy olvastam egyszer valahol, hogy a porcukor azért kell a sütőporhoz, hogy odacsalogassa a hangyákat (???)..amit eddig diszkréten kiszórtam este az reggelre egy szemig el is tűnt..a hangyák meg nem sokkal utána..de mivel nagy a területem a folyamatos hangya vándorlás miatt mindig felüti a fejét egy újabb lelkes csapat :(
Csak a sütőpor is hatásos, keverés nélkül. Eleve édes illatú, hangyák viszik is be a bolyba. Nekem eddig bejött, Abban igazad van, kertes házban a hangya az átok, még a gyümölcsfákra is. Tavaszonként be is szoktam kenni a fák törzsét "egérragaccsal" Egész jól megfogja hangyáékat egy darabig. Ha túl sokan vannak átmásznak egymás tetemén.
Gyomírtásra: az ecetes permet nem rossz. A gyomírtók többsége viszont un. levélen felszívódó, de gyökérre ható szer. Ezért van az, hogy a gyom gyakorlatilag kirohad. A savas víz a levelekre hat, gyökérre kevésbbé. Nekem még maradt egy kis tiltott listán szereplő szerem, /ezzel erdőt írtanak/ :D
"Miből készül a térkő? A térkő alapanyaga beton. A beton homok, kavics, cement és víz keverékéből készül. A térkőüzemben ezek az összetevők gondosan megtervezett recept szerint, automata adagoló- és keverőberendezésekben vannak összekeverve. A beton szilárdsága szempontjából ezeknek az összetevőknek az aránya nagy jelentőséggel bír, például csak a víztartalom megváltoztatása is nagyon sokat tud a betonszilárdságon javítani vagy rontani. Fenti összetevőkön kívül még különféle, a beton tulajdonságait javító vegyszerek és a térkő színezéséhez szükséges porfestékek kerülnek a keverékbe. A térkövek színét ezeknek a természetes alapanyagoknak a színe, illetve a hozzáadagolt festékanyagoknak a színe együttesen határozza meg. Natúr szürke színű térkőnél nem alkalmazunk festékeket, ilyenkor a termék színét csak a homoknak a kavicsnak és a cementnek a színe határozza meg, ezért előfordulhat, hogy két, különböző időpontban gyártott térkő színe néhány árnyalattal eltér egymástól. Ez a jelenség a térkő használati értékét nem befolyásolja, a színkülönbség is a térkő természetes eredetét hangsúlyozza. A térburkoló köveken néha előforduló fehér, szürke homályos foltokat mészkivirágzásnak nevezzük. Ez a jelenség a friss beton kötése közben végbemenő kémiai folyamatok eredménye, ezek előfordulása sajnos műszakilag nem elkerülhető. Ezek a foltok a lágy esővíz és a használat hatására néhány hét alatt fokozatosan eltűnnek, kezelést nem igényelnek. A mészkivirágzás a térkő értéket, a lerakott burkolat minőségét nem befolyásolja."
http://www.su-go.hu/terko.html
Szerintem árt neki a sav, de nem az én kövem.:)
jaj..pedig én is abban a hiszemben voltam, hogy szín tiszta beton árú..
nekem a cégemnél van viacolor..de ott még nem vettem észre a 11 év alatt mészkirakódást a kő tetején..akkor viszont ecetet nem öntök a viacolor közé..remélem a murva nem mészkő alapú......:s