Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: Hati fedezése

#280142 Alex74 Előzmény: #280033

Ami nálam működött: 35 kontit fedeztem 400db otival úgy, hogy hatival nagyon rossz felé álltam. Ezzel a megosztással nem végén csak minimálisat változott a számlám (értsd: napi 10-20e +/-)

Aztán azt hittem, hogy vége a trendnek és fedezetet kiszórtam, hatit bővítettem - azóta ki van írva nagy betűkkel, hogy "FEDEZETET NE ADJ EL!" :o)

#280141 Csokigyáros Előzmény: #280134

broki kötheti át... megveszed prompt piacon a rv-t, és a broki nap végéig átkötheti az általad kiválasztott határidőre... azért célszerű decemberre, mert egyrészt a többi hati illikvid, másrészt a buxid is odaszól... a hatira átkötés esetén a kt hozzáadódik a rv áradhoz, így azzal magasabb lesz az árad.. ez klogikusan longnál igaz, shortnál nincs kt (egyedi rv. esetében)...

a hatira átkötésre nálam a tőkeáttét és a letétigény miatt van szükség, hiszen értelemszerűen nem igényel akkora tőkét... természetesen a rizikó is sokkal magasabb...

ehhez kell rendelkezned határidős és opciós ügyletekre vonatkozó szerződéssel, és kell hozzá egy broki... :)

#280134 Sandrix Előzmény: #280126

Köszi a válaszod!

"tegyük fel nem vagyok biztos a trendben, és mégis belépek egy bux hatishortba..."

Na, ez nálam elég kiforrottan működik...

A többi viszont nem. Akkor ez a hatira átkötés hogy is van?

_sandrix_

#280126 Csokigyáros Előzmény: #280033

üdvözöllek shortos lelkületű... :)

szóval azt mondom el ez nálam hogy működik...

tegyük fel nem vagyok biztos a trendben, és mégis belépek egy bux hatishortba... akkor lehet ezt egyedi rv. vásárlással (nálam ez átkötést is jelent hatira áttéttel) ezt fedezni... attól függ milyen egyedi rv. látsz long potenciált, annak megfelelő mennyiséggel fedezed... pl. ha azt gondolod az otiról, hogy az a legerősebb, akkor mondjuk 10k buxshortot lefedezhetsz 450 db oti rv. vásárlással (amit én átkötök hatira, mondjuk decemberre)... ebben az esetben, ha emelkedik a tőzsde, akkor a buxshorton megjelenő minuszt kompenzálja az oti longon lévő plusz a változó letéten... persze ez nem egy az egyben értendő...

megkavartalak?

#280084 Amatoregy Előzmény: #280033

100.000 Ft/1 konti. Ezt egy darabig tudod is tartani...

Herceg a promt longon rv-ket ért. (otp, mol, stb) Főleg bluek...

#280033 Sandrix Előzmény: #280028

Köszi, ez gyors volt.

Általában daytradelek, de nem baj, ha egy komolyabb trendet sikerül elkapnom, és átcsúszom a következő napokra. Ebből adódóan változik a pozícióméretem is. "Sajnos" vagy holnap talán nem sajnos - shortos lelkületű vagyok úgyhogy a jelen állás szerint nem kell sokat adóznom jövőre. Fizettem, fizetem a tanulópénzt. Volt egy kis nyereség is, de annak nem sokáig örülhettem. A kezdő tőzsdés buktatóin próbálok átevickélni. Remélem kibírja a számla;-)

Herceg hozzászólásaiban látom gyakran, hogy Otival vagy prompt Buxszal fedez. Igazából erre lennék kíváncsi, ha nem titok. Bizonytalan vagyok, hogy belevágjak.

Most nézem, a hambik megint alakítottak.

#280028 JP Előzmény: #280025

Kedves Sandrix!

Vagy tíz éve vagyok passzív-aktív tőzsdéző, és még egy megbízást nem adtam BUX határidős kontraktusra, de fedezetnek ne használj TDT ügyletet. Röviden, fedezetként szerintem minden megteszi ami speciel nem vár azonnali eladásra, és mondjuk még akár a BUX hatid pozijának ellentétes irányúltságu pozit is tartalmazhat. De a kettő ne legyen már fedezetkívánatos ügylet. Elég , ha egy az ( a bux határidős) , és a másik stabil.

Remélem segíthettem. Mindenben biztos nem tudtam amit kérdeztél.

Hati fedezése

#280025 Sandrix

Sziasztok!

Még alig fél éve foglalkozom a BUX hatival, egy jó hónapja élesben is. A fórum rendszeres olvasója vagyok. Legyen szíves valaki mondja el, miként érdemes megosztani a tőkémet az értelmes fedezéshez vagy egyáltalán milyen módon válasszak pozícióméretet a hati értékéhez mérten a fedezethez, esetleg naponta újrakezdve TDT-vel vagy normál kötéssel, kisebb mennyiséggel? Bocs, ha zavaros, de valaki tegye már helyre, ha érthető.

Bocs, ha már volt róla szó, elkerülhette a figyelmemet. Egyébként az Equitasnál vagyok. ( Csak a készletértékesítés és az egyirányú pozi lehetőség miatt írtam.)

Köszi: sandrix

Re: nincs cím

#269829 Amras Előzmény: #269639

Ne vedd kötekedésnek, de ennyi idő alatt már ki is lehetett volna próbálni :). Ha egyelőre nem akarod még legyalulni a winfost, akkor telepítsél fel egy virtual PC-t vagy vmware-t és azon keresztül könnyen gyakorolhatsz linux-szal is... Ha működik, akkor mehet a format c: :)

#269686 Alex74 Előzmény: #269539

amúgy felháborító, hogy csak IE-n fut (na meg mostanában talán firefox-on is)

.net is kell hozzá, így nem megy sem win mobile-on, sem symbianon. mekkora pech, hogy a telefonomon és pda-mon ezek az oprendszerek. megoldást még nem találtam erre, pedig jó lenne valami

#269650 lackok Előzmény: #269649

The Public Folder lets you easily share single files in your Dropbox. Any file in you put in this folder gets its own Internet link so that you can share it with others-- even non-Dropbox users! These links work even if your computer’s turned off.

Step 1: Drop a file into the Public folder.

Step 2: Right-click/control-click this file, then choose Dropbox > Copy Public Link. This copies the Internet link to your file so that you can paste it somewhere else.

That's it! You can now share this file with others: just paste the link you into e-mails, instant message conversations, blogs, etc.!

If you'd like more help with sharing files, head here: http://www.getdropbox.com/help/16

#269649 lackok Előzmény: #269644

Ha meg akarsz vmit osztani, a Public mappába kell másolni a helyi gépen lévő My Dropbox mappában, majd jobb egérgombbal lehet a publikus linkjét kimásolni.

#269644 wizes Előzmény: #269643

ok.

Erre a feltöltési helyre hogyan lehet bemászni?

Mi a linkje?

Prószáltam de nem ok.

Ahogy látom nincs rajta csingi-lingi, egyszerű és könnyen kezelhető.

Telepítettem a Dropboxot, meglátom, ízlelgetem.

#269642 lackok Előzmény: #269639

Ne haragudj nem tudok többet segíteni.

Világosan le van írva, hogy a webes felülethez IE vagy Firefox kell. Mivel Web-es, ezért platform független. Firefox van Linux alá is tehát azzal mennie kell a Netbrokernek.

A Netbroker Pro változat viszont csak Windows alatt fog működni.

"Egyebet nem mondhatok...kérem kapcsolja ki...."

#269638 wizes Előzmény: #269635

Nem egyértelmű, mert a BEJELENTKZÉSHEZ írják: IE böngi kell!!!! és nem csak írják, mert Win alatt sem tudsz belépni pl Orca-val ami gecko motoros.

Ha benn vagy akkor már oké lenne, de be kell jutni a felületre, nu ez megy most csak Internet explorerrel.

Van valami leírás FF-hez de az beteges.

#269637 lackok Előzmény: #269636

* Személyi számítógép Windows operációs rendszerrel. (Windows XP SP2, 2003, Vista 32 bit)