Regisztráció Elfelejtett jelszó

MOL fórum

Re: nincs cím

#271203 matgab Előzmény: #271199

Mennyiért akarja most a magyar állam megvenni a részvényeket? És az milyen árfolyamot jelentene?

#271166 kerikoma Előzmény: #271150

Hatalmas forgalommal napi maxon.... örvendek.... RG-vel kezet foghatnak..... ezek ám a blue-k.....magyar piac hajrá....

#270163 Waszeitung Előzmény: #270140

"A legérdekesebb kérdés az államadósság, hiszen a 420 mrd Ft-os vételár 1.6%ponttal tolná feljebb az államadósságot, ami azért lehet kellemetlen, mert ezzel 80% fölé csúszhat a GDP arányos adósság. Ennek következtében könnyen elképzelhető, hogy az államadósság csökkenő pályájának kezdete egy évvel tolódna. Kérdés persze, hogy ezért megéri-e az oroszoktól visszavenni a pakettet.

Amennyiben azonban mégis államosításra kerülne a magánnyugdíjpénztári szektor, azzal egyrészt akár 1240 mrd Ft-nyi államadósság is visszakerülhetne állami kézbe, tehát a MOL vétellel adósságdinamikai szempontból elméletileg nem lenne gond, másrészt pedig a bankadó bevezetésére sem kellene sort keríteni. Kérdés persze, hogy erre hogyan reagálna az eddig ez ügyben merev elutasítást gyakorló IMF és az EU. "

Gyakorlatilag az állam kidobna egy csomó pénzt az ablakon...ha megmaradna Orosz kézen a csomag a felvásárlást akkor is meg tudnák akadályozni,és eddig sem volt sok beleszólásuk Hernádiéknál.

#270140 BudFox Előzmény: #270134

ha visszakerül a MOL hoz ez a pakk. az negatív vagy inkább pozitív hír ?

pozítív, mert nem az oroszok dirigálnak ?

vagy negatív, mert igy nagyobb méretekben folyhat a mutyi tovább..vagy mert rengeteg pénzt felemészt ?

#270134 filter Előzmény: #269304

1.6 mrd euró a Surgutnál lévő MOL-pakettért?

Az orosz energiaügyi miniszter szerint a Surgut jól járna, ha 1.6 mrd euróért túladna a MOL-ban tavaly szerzett 21.2%-os részesedésén. Tavaly márciusban a Surgut 1.4 mrd eurót fizetett a pakettért.

A Reuters tudósítása szerint Szergej Smatko a Szentpétervári Gazdasági Fórumon azt mondta, hogy "amennyiben ez bekövetkezik, akkor csak gratulálni tudna a Surgutnak, legalább nem veszteséggel szállnának ki az üzletből".

Mint ismeretes, a héten arról jelentek meg hírek, hogy a magyar kormányzat tárgyalásokat kezdett a Surguttal a társaság tulajdonában lévő MOL-pakettről. Korábban Orbán Viktor is jelezte egy felszólalásában, hogy a jelenlegi helyzet senkinek sem kedvező, ezért az új kormányzat mindenképpen rendezni kívánja az ügyet.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=134781&is=1

na most mondja el valaki…

#270071 Profi_now

na most mondja el valaki, miért ütötték agyon? meg a richtert is

Én most nem lepődnék meg…

#269840 Ricsi

Én most nem lepődnék meg, ha 20K-t elérné, és szerintem nem fogja törni a 18 200-at.

#269313 Barka Előzmény: #269304

Majd leminuszolják egy kitsit szerintem, de ha az oti a bankadó körüli majré miatt besül egy időre, akkor mi marad nekünk rágni való a blú csipszek közül? Mol.

Azért ez még hozni fog egy darabig, de az oti már kezd nagyon unalmas lenni.

Idő előtt dobni? ismerős érzés !

#269304 matgab Előzmény: #269295

Wazz, az az idegesítő, hogy mikor megvettem a nagy pakkomat 16300-on ,akkor minek adtam el 17800-on, ha volt egy világos 18.500-as céláram. OTP-nél 5500-re várom...

Ehhez képest shortban ülök...

Viszont kvára elegem van ebből a MOL rallyból, mert itt fog jönni valami hír sztem...

Ergo hirtelen felindulásból vettem k. sokat...Ez azt jelenti, hogy hétfőn már minusz 10%-ban fog csücsülni?? Akkor a shortomnak fogok örülni legalább...

#269295 Barka Előzmény: #269281

Egy csipet elment 18800-on!:)) Most viszont jólesne egy short.

Ezekszerint fel fog menni a jövő 7en? -letiltják a tengeri fúrásokat a Bpetrol miatt...:(

(Pedig már megittam a szakét és elkértem a kést Marikótól a szeppukuhoz...

lásd: humor post)