kis elliott volt a piacon, lehet a reggeli volt a csúcs. Észrevettem ezt a szart, de az uccsó szakasz egy rés volt... gyász:)
kis elliott volt a piacon, lehet a reggeli volt a csúcs. Észrevettem ezt a szart, de az uccsó szakasz egy rés volt... gyász:)
Sziasztok!
Zabás gépe még gondolom nem jó ezért helyette:-)
A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)
--------------------------------------------------------------------------------
Robin Hood, a Kárpátok fejedelme
Egy reggel, egy kiadós eső után, mikor Robin (Orbán Viktor) felébredt a Sherwoodi (kárpát-medencei) erdőben, elővette jegyzettömbjét, és átnézte, kiket kell támogatni a következő héten a szegények közül. Késő délután, mire végére ért a listának, hátrament a vesszőből font „páncélterembe”, és megtekintette a kincses ládát: mennyi pénz van benne? Mennyi az, amit a szegényeknek adhat? Az elé táruló látvány siralmas volt. Még egy lyukas penny sem sok, annyi sem volt a ládában. Még az volt a szerencse, hogy a láda legalább még megvolt. Most szembesült azzal, hogy az elmúlt hosszú időszakban nem járt Nottingham közelében, így teljesen nyilvánvaló volt, hogy a készletek jelentősen kimerültek. Robin elgondolkodott, mit lehet itt tenni? Ha a többi bujdosó rájön, hogy üres a kassza, akár lázadás is kitörhet a Sherwoodi erdőben. Robin ezt nem engedheti meg. Hű segítőivel Tuck barát (Kósa Lajos), Little John (Szijjártó Péter) és Much, a molnár fia (Varga Mihály) megtalálták a megoldást. Újra fel kell hogy kerekedjen a társaság, és meg kell, hogy látogassák régi ismerősüket a nottinghami bírót (Csányi Sándor), „segítséget kérve tőle„ az adományláda megtöltéséhez. A bíró, aki szinte el is felejtette, hogy Robin még a világon van, nem vette jó néven, hogy az egyszerű parasztok vérrel, verejtékkel megkeresett, és tőlük befolyt adót ilyen „nemes” célra használják fel, hiszen maga a bíró is szívesen őrizte a pénzt várának legeldugottabb szegletében, ahol időnként gyönyörködött bennük. És a pénzre neki is szüksége volt, hiszen mellékállásban saját íjkészítő műhelyt tartott fenn, illetve a nottinghami nép részére gyártott alapvető élelmiszereket. Valamint kevéske szabadidejében, amikor nem a környék gazdasági ügyeit intézte, alattvalói kérésére igyekezett meghonosítani egy rongyból összevarrt, gömb alakú használati eszközzel történő szabadidős tevékenység felfuttatását. Így Robin „felkérése” teljesen váratlanul, kissé rossz időben érkezett. Sikerül-e Robin ötlete az adománykassza feltöltésére? Ez még nem derült ki, de talán a balladaírók a későbbiekben ezt is beleszövik énekükbe.
Hiszen Robin Hood arról híres, hogy elvesz a gazdagoktól, hogy a szegényeknek adjon, és harcol az igazságtalanság és a zsarnokság ellen. De ha kell, ki harcol Robin Hood ellen?
Nézzük, hogy a bujdosók az erdő milyen kincsek közül válogathatnak:
Róka (OTP): Téli bundáját levetette, így a nyári bunda van rajta. Röviden, de intenzíven vadásznám. Az elejtett állat bundáját 5150-5250 között piacra dobnám, és várnám a következő lehetőséget 4500 Ft körül.
Vaddisznó (MOL): Veszélyes, ugyanakkor izgalmas vadászzsákmány. 18500-19000 körüli áron megválnék az agyarától, és pihennék a vadász lesen, egy 17000 Ft körüli zsákmány reményében.
Őzbak (Richter): Finom, gyengéd állat. Elejtése igazi csemege. 45000 Ft körül kitenném a trófeáját a falra, és várnék a következő őzre 40000-42000 Ft körül, hogy ne legyen nagy baklövés.
Az erdőlakók hosszú távú fűtésproblémáinak megoldására a Pannergy nevű hőforrást ajánlanám. Felkapott lett a nottinghami Danubius fogadó, részvényeit tartanám tulajdonosi megmozdulásra várva.
Ha 290 forintos árfolyam ellenére megmaradt az eurója, legyen a héten Ön is az OTP euró alapú kötvény vásárlója.
Az izomláz legyen Önökkel. Óvatos és sikeres kereskedést !
Ziegler Mátyás
900-nal kitort, majd visszatesztelte. Raadasul ha jol latom, hagytunk 20 HUF rest.
hát se longosnak, se shortosnak nem túl rózsás a helyzet...még véletlenül se egyértelmű.
Én már lassa be is zárom, fordító stop aztán pusztuljon meg:) tököm nyitó gapjeivel...
Hat, ez eddig csalodas, 900-rol pattincsot vartam, nem azt, h. ide beragad.
semmi köze hatihoz, így nem is beszéd téma itt:) 230a kt, remek nap
nem, nincs robot, ellenben szakad a net....rendszergazdi valami okosságot művelt:(
már sok ideje nézegetem, nézem is, hogy merre megy real-ban a külföldi tőzsde, nekem eddig semmi kivetni valóm nem volt vele...Mit titokzatoskodsz???
fel se ment addig, totál emelkedő trendben van 4napja bux, csak iszonyat lassan mászik.
Matgab nézegessed, használd majd rájössz, de nem veszel rá az offra:)
Erösítsétek meg ha igaz : Bux lefordult a 200 napos ellenállásról
200 napos ha jó látom 21800 körül van most...
Egon szerint elég egy borúsabb nemzetközi eső nap, és akkor a nyakvonalhoz érünk.
célár 17.200 , én erre koncentrálok...full short, adtam rá picit.
hát pont emiatt. nem számít a józan ész meg a logika nyár van:-))
szerk: de még ha csak megközelíti a célárat, nekem az is jó.
Akármennyire is szeretnének itthon már sokan longolni...ez elég gyengére sikeredett nálunk..hiába..lehet USA -ban akármekkora rally..ha másnap esnek a futuresek..a gap sem akkora. sőt azonnal elindul lefele betölteni.
az egy szar oldal mellesleg, de majd felismeritek :) viszont ennek sincs helye itt, aki azon kereskedik tegye, de ide felesleges linkelni, mint írtam törlöm. Következőkben nem fogom bejelenteni.
abban éppen nem látom a logikát, de megtörténhet. kalap fos a piac