ilyenkor mindig az az idegesítő, hogy nem tudjuk merre fog kitörni...ezt úgy utálom.
ilyenkor mindig az az idegesítő, hogy nem tudjuk merre fog kitörni...ezt úgy utálom.
aha, és akkor erre mennek most megint felfelé. én is attól tartok, hogy ebből még nagy koppanás lesz.
Gyáááá :D
de már esik is a USA...nem lehet ám felfelé menni a Niagara vízesésen se :D
szia, de ma erős az uv-b sugárzás vigyázz.
én meg gyümisalit eszek. fagyival.
már kivettem, egyelőre nem adok rá. De erre én is gondoltam korábban. köszi.
En soha nem rakom kerek szamra az ajanlatot. Fontold meg sztem.
Ma várható adatok:
Ünnep: Kína
CZ 09:00 Termelői árak (PPI), év/év, május, előző: 0,4%, várt: 1%
GB 10:30 Infláció (CPI), év/év, május, előző: 3,7%, várt: 3,5%
GB 10:30 Kiskereskedelmi árindex (RPI), év/év, május, előző: 5,3%, várt: 5,0%
EZ 11:00 Német ZEW gazdasági hangulat index, június, előző: 45,8 pont, várt: 48,7 pont
EZ 11:00 Eurozóna külkereskedelmi mérlege, április, előző: 0,6 mrd EUR, várt: 1,7 mrd EUR
GB 11:00 BoE tagok meghallgatása az inflációs jelentéssel kapcsolatosan
US 12:15 James Bullard Fed-kormányzó beszédet tart
PL 14:00 Fogyasztói árak (CPI), év/év, május, előző: 2,4%, várt: 2,3%
CA 14:30 Feldolgozóipari értékesítések, hó/hó, április, előző: 1,2%, várt: 0,3%
US 14:30 New York-i feldolgozóipari index (Empire), június, előző: 19,1 pont, várt: 20 pont
US 14:30 Import árak, hó/hó, május, előző. 0,9%, várt: -1,3%
US 15:00 Külföldiek hosszú lejáratú amerikai értékpapír vásárlásai (TIC), swap nélkül, április, előző: 140,5 mrd USD, várt: 77,3 mrd USD
US 19:00 NAHB lakáspiaci index, június, előző: 22 pont, várt: 21 pont
Ázsiai körkép:
Az ázsiai piacok emelkedést mutatnak, a nap eleji veszteségek után. A japán Nikkei225 index 0,3%-os pluszban áll, a kínai piac zárva tart. A kínai gazdaság növekedését előrejelző mutató emelkedni tudott, amely azt jelezheti, az európai adósságproblémák nem vetik vissza a gazdaságot, és a japán vállalatoknak nyújtott hitelek bővülése pedig a japán gazdaságot támogatja.
Görögországot leminősítette a Moody’s
A Moody’s nemzetközi hitelminősítő Görögország szuverén adósságát A3-as szintről Ba1 szintre csökkentette tegnap este stabil kilátás mellett, ezzel a görög adósságpapírok a nem-befektetésre ajánlott kategóriába kerültek. A Az indoklás szerint a 110 milliárd euró értékű hiánycsökkentő intézkedések a gazdasági növekedésre nézve jelentenek meghatározó kockázatot.
A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)
--------------------------------------------------------------------------------
Ma reggel is a legfrissebb napilapokat olvasgatva jöttem be az irodába, minden az OTP célrácsökkentéseivel van tele.
Bank of America-Merrill Lynch 7400-ról 5330-ra (tartáson)
UBS: 7000-ről 5500-ra
Deutsche Bank: 6100-as célár és vételről tartásra minősítette le.
Amikor olvasom, ezeket a célárakat mindig elgondolkodom azon, vajon a tyúk volt-e előbb vagy a tojás, a célárak követik a piacot vagy alakítják? Ha visszaemlékszem a válságra akkor a célárak inkább az esést követték, mintsem előre jelezték a megfelelő irányt.
A tegnapi nyertes a MOL részvénye volt, a papírt érdemes spekulatív vételekre felhasználni, ugyanis Fellegi Tamás (Nemzeti Fejlesztési Miniszter) megerősítette azt a tényt, hogy valóban a kormányzat tárgyalásokat folytat az orosz Szurgutnyefte 20%-os csomagjának megvásárlásáról. Technikai alapon is fordulat látszik a MOL papírjában az 1 hónapos csökkenés után. 18985 és a 19500-as szintek lehetnek ellenállások a papírban, míg támaszként a 17 000-es árfolyam erősen tart. MACD alacsony tartományban vételi jelzés mellett van jelen.
De nézzünk csak szét a világban, a hangulat hogy alakulhat a mai napon. Görögországot a Moody’s a bóvli kategóriába sorolta, ez 4 fokozatnak megfelelő visszaminősítést jelent. A FItch Ratings még befektetői kategóriában tartja a görög kötvényeket, de sajnos ott is csak a legalsó szegmensben. Korábban még arra voltam kíváncsi mikor röppen fel hír a Japán GDP hiányról, hát tegnap megtalálták a japánokat is. Japánban közel 120%os a GDP arányos hiány. Tőzsdén viszont nem látszik, hogy a sajtó felkapta a hírt, hiszen aki Japánban kereskedik tudja, hogy a lakossági megtakarítások fedezni képesek ezt a költségvetési lyukat, ellenben az Európai PIGS országokkal, ahol csak külső eszközök jöhetnek szóba a refinanszírozás esetére. Összességében vegyes a kép, EURHUF 279 környezetében DAX 0,5 %-os mínuszban nyithat. 14:30-as makró adatokat érdemes figyelni az amerikai piacokról, talán utat mutathatnak a nap végére.
Kun Szabolcs
sajnálom, hogy nem jött ez be. legközelebb legyél türelmesebb:-)
nem vagyok most poziban már sajnos. pedig most vissza fog esni.
Te hisztis, fürdős k!!!!! :DDD Bocsi, csak viccelek, de nem tudtam magamba tartani herceg hsz-e után :D
ne legyél már ennyire hisztis:) oldalazás van, az esés olyan lesz, hogy két hetente +8%os emelkedésekkel lesz tarkítva, agyvérzést fogsz kapni :)) Én is:D