defláció van már most is, nem lehet elkerülni, csak fokozódni fog...
Fogalmazd már meg, hogy egy alap mit jelent szerinted.... Nem egy termékből állnak, félre beszélsz... arany követő etfet vegyél....
defláció van már most is, nem lehet elkerülni, csak fokozódni fog...
Fogalmazd már meg, hogy egy alap mit jelent szerinted.... Nem egy termékből állnak, félre beszélsz... arany követő etfet vegyél....
Tény és való, aranyban egy korrekciót/visszatesztet érdemes lesz megvárni. Arra a deflációra kíváncsi leszek, mert fejesek nagyon kapálóznak ellene.
Alapokból meg amiben egyetlen dolog van, azt még a leghülyébb számítógépnek is nehéz elszúrni. :)
a lényege az volt, hogy a reál árfolyamot sosem fogja elérni az arany, illetve deflációban feldughatja a seggébe az aranyrudat, mert a készpénz az isten... Már pedig köv két-három évben defláció lesz, utána válik el a szar a májától, hogy hiper infla vagy mi következik :) de mondom, nekem aztán totál mindegy, hogy arany alapot veszel e vagy bárki más, csak alapokba vetett hit kicsit erős, mikor átkúrják a népet. Nem nagyon néznek emberek a dolgok mögé, sztm Te se tudod, hogy aranynak milyen arányai voltak különböző termékekhez képest az elmúlt 200évben, legyen az nyers anyag, tőzsde indexek bármi...
Ha igen, akkor gratula, de aki alapokról beszél kétkedve hiszem, főleg az iróniád alapján:)
Egy szóval sem kérdőjeleztem meg a múltbeli számaidat. :)
"mindenki magából indul ki :))"
:)
vegyél sztm, aztán 5év múlva nézd meg, úgyis csak saját tapasztalatodnak hiszel :) Pedig tényszámok makacs dolgok...
Írhattam volna 2006-ban is ATH-nál, aztán csak duplázott azóta. :)
nekem nem kő, Én nem akarok alapba fektetni, csak szóltam. Szépen átkúrják a népet arannyal, de azok legalább boldogok :)
biztos az a jó taktika, amikor már a föld lakosságának kétharmada aranyat kell venni, kiváló ötlet. 2000ben írtad volna, akkor valahogy jobban jön ki :))
Kiváló érvelés, szerintem menj is gyorsan amerikai állampapírba fektetni. :)
csináljad :) hajrá :) tiszta matek alapján kimutatták, hogy aki dollárját aranyba fektette 1980ban ma felét éri a pénze, mintha állampapírozott volna amerikában :) Nagy ötlet valóban:))) nézzél a csillogás mögé és matekozz sztm
tudod, hogy működnek a bankok és az alapjaik? Csinál egy bank 500 alapot, abból 10 elér kiváló eredményt, utána azokat hirdeti, sok hülye megeszi és odaadja a lét, évesített hozam pedig folyamatosan csökken, de még mindig 30-40-50% körül lesz, de nem vígasz ha csökken a pénzed :) Alapok nem shortolhatnak, tehát csökken a pénz, csak hedgek csinálhatják...
Alapokat felejteni, mert aki nem teszik, rosszul jár.... Örömmel fizetek adót, a köv 5évben folyamatosan, mert olyan drámai változások lesznek, hogy túlélés a kérdés :)
Tartós befektetésin lehet határidőzni shortolni? NYESZen nem lehetett pl, de ezt meg nem ismerem.
Mármint milyen alapra gondolsz? Aranyalap szerintem elég pluszos lesz pár év múlva. :)
"alapba fektetni most a legnagyobb hülyeség, mert 100misiből 4év múlva jó ha 20at lát"
Most nem kizárólag rvpiac alapú alapokról beszélek. Ha nem jön be azért ki tud szállni az alapból kis veszteséggel.
"Vannak sikeres traderek akik más pénzét kezelik"
Biztos vannak, csak a kérdés, hogy elosztod a kóklerek számával akkor tennél e 100 millót ilyen odds-ra.
"nem is a pénz miatt csinálják sokan, hanem kihívás, szeretik, élvezik"
Nem tudom, én tőzsdén hosszútávon pénz szeretnék keresni és nem kihívást. De persze jó annak aki élvezi az extrém sportot.
szerintem még mindig akad pár alap ami jól teljesít..
fel kell menni a bamosz oldalára és lehet tanulmányozni az alapokat..el lehet vele napokat pöcsölni, össze lehet hasonlítgatni meg lehet nézni az alap alkotóelemeit..stb. ha szakadás jön nyilván ezek is lefele mennek de nem mindegyik.. meg kell nézni, hogy melyik alap mit csinált 2008-2009-ben..utána ki-ki eldönti mibe rakja..
ezt tartós befektetési számlán keresztül csinálod akkor még kamatadó sincs..
mindenki magából indul ki :))
Kihívás? Élvezet?
Le lehet róla szokni hamar ...
:)
Viszont, meg lehet tanulni. Mint pl. a veszteség kezelését ...
;)
sztm alapba fektetni most a legnagyobb hülyeség, mert 100misiből 4év múlva jó ha 20at lát... Vannak sikeres traderek akik más pénzét kezelik, van 1milliárdod, akkor kettőt akarsz általában, de nem is a pénz miatt csinálják sokan, hanem kihívás, szeretik, élvezik :)
Szóval ötlet jó, csak hangvétel meg pár dolog nem :)
Érdekes téma. Aki tényleg jó tréder az magának keres hasznot nem másnak. Maximum a kockázatok mérséklésére vállalna be egy ilyen nyereség arányos jutalékos szolgáltatást (mert ugye veszteségtől védve lesz így).
A másik oldalról az a befektető aki ezt csinálja nagy kockázatot vállal a bizonytalan hozamért cserébe.
Szerintem jobban, jár ha stabilan jól teljesítő alapokba fektet, és követi az alapok teljesítményét, mint, odaadja a pénzét, egy nehezen ellenőrizhető spekulánsnak.
100 milliós tőkét elérni, pedig sokféleképpen lehet (öröklés, jó helyen jó időben lenni), nem biztos, hogy csak jó gazdálkodással. Amúgy sem az a lényeg, hogy mennyi tőkéje van a befektetőnek, hanem hogy mit csinál vele. Az hogy sikeres e valaki, csak az örökösei állapíthatják meg.
Mindenesetre fórumon toborozni ilyen tárgyban nem biztos, hogy a legjobb ötlet.
:))) ok, első lépésként csapjunk rá a lehetőségekre és nézzük meg a holland-dán derbit. :D
Akkor tudod mi a dolgod...:)))