Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#266391 Netmaster Előzmény: #266347

Még annyit muszáj hozzátennem, hogy szégyenletesen pazarolja a világgazdaság a Föld javait. Az egyenlőtlenségeken meg azért jócskán lehetne mit javítani, miközben Amerika és Európa fogyasztási lázban ég, tele van kövérekkel, és dollármilliárdokat költenek palackozott (sokszor csap)vízre addig pl. Afrikában sokan éheznek, és tiszta ivóvízhez sem jutnak.

Vajon mit lehetne kihozni a Föld erőforrásaiból egy kevésbé önpusztító rendszerben?

#266373 Ibiza Előzmény: #266347

"Mert a föld készletei végesek. De látom, ezt sem fogod megérteni..."

a föld javainak a 80%-a a népesség 20%-ának kezében van és annak is a 80%-a a 20%-ának a kezében.. te ebbe a rétegbe szeretnél tartozni..azért az messze van..

ismertem olyan zöldség nagykereskedőt aki a 80-asévek végén keresett napi 100ezret és ő rigófütty egy cukor nagykereskedőhöz vagy egy arab olajoshoz...

azért annyira nem magasröptű amiket írsz, hogy csak nézzek mint kutya a mozdonyt..

sőt vehetsz csillagot vagy parcelláznak neked holdnyi holdat.. nem mintha az övék lenne..

#266347 Ricsi Előzmény: #266287

Nem megérdemli, hanem normális...

Mert a föld készletei végesek. De látom, ezt sem fogod megérteni...

Ha minden embernek mindene megvan, az nem normális. Normális, hogy legyenek gazdagok, középosztálybeliek és szegények. Te kicsit kommunista módon fogod fel a dolgot, és ezt nem politikai, hanem gazdasági oldalról mondom.

Minden embernek ugyanazt, ugyanannyit, ugyanolyat. Ez sosem fog működni, főleg azért nem, mert ilyenek az emberek.

Ha a minimálbér 200K lenne, minek dolgoznának emberek felelősségteljesebb munkát. Elmegyek pénztárosnak Auchanba, és ennyi. Kényelmesen megélek. 2 fő egy családban keres 400K-t, semmi felelősség, semmi megerőltetés.

Re: Százezer közszférában dolgozó állását félti a Jobbik

#266307 Netmaster Előzmény: #266147

Semmi gond nincs vele, ha tényleg a felesleges munkahelyeket szüntetik meg, de akkor erről szóljon a dolog, ne a 15%-os fűnyíróelvről.

#266287 Ibiza Előzmény: #266092

szép.. nem fogadtad el a leosztást és kikapartad magad.. ez jó.. mennyi szerencse és segítség volt benne ezt te tudod.. de az aki szegény az megérdemli nekem nem jön be..

#266149 Zabás Előzmény: #266147

parlamenti közvetítéseket én mindig nzem és ott mondt et egy jobbikos képviselő a FIDSZES politikusnak!

#266147 matgab Előzmény: #266128

Először is nem a teljes közszféra (értsd tanárok, orvosok, ügyintézők , önkorisok) bértömegét fogják csökkenteni, hanem az állami vállalatokét.

Ezeken a területeken meg van hova csökkenteni, ha csak azt gondoljátok végig, hogy mi ment itt el eddig Hagyó és Hunvald ügyeiben például.

Ezek a névleges igazgatósági pozik mind csak állami pénzkifizetőhelynek minősültek, úgy, mint régen, amikor az élsportolókat felvette egy cég valamilyen TMK-s vagy portás állásra és a sportoló csak aznap ment be a gyárba, amikor fizetésosztás volt.

Akkor csináltak vele néhányan közös képeket, meg kitették a falra, hogy ilyen ember van a magyar munkásosztály dolgozói állományában...

Ha ezeket a pozikat megszüntetik, akkor simán megvan a 15% csökkentés (és még a Fidesznek is marad mindig 5-10% tartalék) anélkül, hogy bármit is kirúgnának!

A közszférában meg legfeljebb csak létszámstop lesz, nem lesz kirúgás.

Ott majd a választható önkoris helyekre lesz kevesebb a létszám. Ezért indokolt is felemelni a gyűjtendő ajánlószelvények számát, mert aki nem tud 1-2%-ot összegyűjteni, annak úgysincs esélye bekerülni, akkor minek növelje a költségeket!

A Jobbik -meg ha tényleg ezt mondta, mert tegyük hozzá a népszabi írta, akinek azt sem hisszük el ha kérdez- akkor meg tényleg marhák...

#266128 Netmaster Előzmény: #266112

Elsősorban nem a mennyiséggel van a baj, hanem a végzett (elvárt) munka színvonalával. Először kéne elvárható szintre emelni a teljesítményt és a minőséget, utána lehet jobban tudni, hol és mennyi ember munkájára nincs szükség.

#266118 zeeh_ Előzmény: #266115

Tudom, népszerűségre mennek, elkapta ezeket is a vírus. Kár értük.

Zárjanak be mindent és dolgozzon mindenki az államnak, milyen "szép" is lenne...

#266115 Zabás Előzmény: #266112

ez + 100K szavazatot jelent! :)

#266095 Ricsi Előzmény: #266020

Lassan megölitek egymást:)))

Az alkotmánybírák szakemberek, én eddig sem tudtam egyik döntésüket sem bírálni. Mindig az alkotmány szellemében döntöttek.

Jelenleg nem gondolnám, hogy fontos szerepük lenne, mert ugye a 2/3 elég ahhoz, ha valami alkotmányellenes, hát módosítsunk alkotmány. Így ez megint csak vihar egy biliben:)

#266092 Ricsi Előzmény: #265750

hmmm...

Én egy alkoholista családban nőttem fel budapesten a 7. kerületben egy 24 m2-es, szoba-konyhás lakásban, wc az udvaron. Nekem nem hiszem hogy újat tudsz mondani.

Pont ezért is tudom azt, mindenhonnan van kimenetel.

#266021 Ozzy_ Előzmény: #265950

Ja, igaz 33 volt.

Ezt írtam, hogy remélem nektek lesz igazatok, de azért én kételkedhetek és felhívhatom a figyelmet az egyoldalú módosítások veszélyeire.

#266020 rbbj11 Előzmény: #266009

látom, még mindig nem értetted meg, h. nem nézek ilyen csatornákat :DDDDDDD

Tény1: az alkotmánybírák választásából az új törvénytervezet gyakorlatilag kizárja a mindenkori ellenzéket

Tény2: az önkormányzatoknál a mindenkori többség még az eddiginél is aránytalanul nagyobb súllyal szerepel majd a döntéshozatalban.

Remélem, így már nem félreérthető :D