Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#265257 banyaiz Előzmény: #265245

oktatással nagyon egyet értek, attól még senkinek nem lett baja ha képezték egy kicsit szélesedett a látóköre, aztán érettségi után is kaphatna egy szakmai képzést 3 év alatt.

Amit én nagyon súlyos problémának látok, hogy a rendszerváltás után a nemzeti vagyon, ami érték volt az országban jelentős részben külföldiek kezébe került, pl áramszolgáltatók stb, és hatalmas társadalmi különbségek alakultak ki. Van egy szűk nagyon gazdag réteg, van egy szélesebb középréteg aki úgy ahogy bizonyos életszínvonalat tart kemény munkával, és van egy több milliós mélyszegénységben élő csoport. Ez nem Európához hanem inkább a brazil társadalomhoz kezd hasonlítani.

Valahogy ezt a folyamatot meg kell állítani, és megfordítani különben nagyon nagy bajok lesznek itt. és közben az államadósságunk hatalmas szóval a mozgástér az elég kicsi, főleg ebben a világgazdasági helyzetben. Nincs ötletem mit kellene tenni.

#265244 Zabás Előzmény: #265241

Ők termelnék! :D:D:D

a hét vicce ez szerintem! :)))

Látta valaki a kék fényt? Benne a fóti vajdával??

#265241 zeeh_ Előzmény: #265193

"Van a ház körül 100 mn kerted. 1 nm kert megtermel 1 kg krumplit (mittomén mennyit, nem ez a fontos). Tehát akkor kapsz segélyt, ha minden évben leadsz az államnak 100 kg krumplit."

Ha nem lopják a **gányok...

#265238 Ibiza Előzmény: #265218

elég ha megnézed a közalkalmazotti táblát nettó 68 ezreket kapnak emberek és csúcsrajáratják öket..kedvesem egészségügyben dolgozik/zott látom és ismerek pár költségvetési szervet..

Már írtam magyarországon nem az adó a magas hanem az adóalap.. lótúrót sem írhatsz le belőle..

ezer az adminisztrációd.. lásd a vacak cégautót..

Az állami kiadásokat befogadó szerveket kell optimalizálni.. egészségügy vasút bkv.. pósta..

ahova állami pénz megy oda berakni egy komisszárt..

#265237 zeeh_ Előzmény: #265178

"Valójában szerintem a műveltebb, iskolázottabb emberekre van szüksége az országnak. Ha el tudnánk érni azt, hogy vidéken is mindenkinek legyen érettségije, és ne 8 elemivel keressen minimálbért, akkor szerintem ez sokat lendítene a szekerünkön."

Ezzel csak az a baj, hogy a vidéki kisebb településeken, ahol alig van munka, sokan még diplomával is a minimálbért keresik.

#265223 KawaBazsy Előzmény: #264915

Izé.. nem kioktattam, csak kérdeztem. Hogy tudjam, honnan kell indítani a magyarázatot. :-)

Összesen havi 20 millió…

#265220 izolta

Összesen havi 20 millió forinttal kevesebb pénzt kaptak a Bajnai-kormány vezetői, mint Orbánék emberei.

A Blikk kiszámolta, hogy a helyettes államtitkárok kinevezése után havi 17 millióval többet költ a vezetők béreire a Fidesz, mint az előző kabinet. Igaz ugyan, hogy 15 helyett csak 9 miniszter dolgozik, és alacsonyabb fizetést kapnak, mint elődeik, de az államtitkárok száma kétszer annyi, mint korábban.

A szakállamtitkári posztot ugyan megszüntették, ám a helyükre – forintra pontosan ugyanakkora fizetésért – helyettes államtitkárokat neveztek ki, sőt ebben a pozícióban a korábbi 51 helyett 54 embert alkalmaznak. Így éves szinten a kormány vezetőinek bérére 200 millió forinttal többet költenek, mint korábban. Változás az is, hogy a helyettes államtitkárrá átnevezett szakállamtitkárok és a közigazgatási államtitkárok vagyonnyilatkozata a jövőben nem lesz nyilvános.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/dragabb-lesz-a-kormany-2020491

Jó, 'nem nagy' pénz, de ha már kijelölt út, meg elvek...

#265218 Ricsi Előzmény: #265208

1). Nem szűkítem le, pont az írom...

2). Akkor az adottságok miatt nekem kell eltartanom őket? Akkor viszont mondjuk ki, a cigányok és zsidók nem dolgoznak, nem dolgoztak, és nem is fognak dolgozni. Mondjuk ki, kezeljük helyén a dolgokat, és akkor más a felállás. Ne járjanak iskolába, nem rontsák az osztályokat, fölösleges...

3). A gépek elvették a lyoni takácsok munkáját is, most mégsincs ott semmi gond. Erre halad a világ, minden gépesítve van. Emellett persze, amikor munkavállalókat keresek, segílyesek nem nagyon jelentkeznek.

#265209 TrogerBroker Előzmény: #265193

Nehogy azt hidd hogy túrnák a földet... A csicskatartás fellendüléséhez vezetne, modern rabszolga kereskedelem, legalábbis Ózd környékén biztos...

Én a segélyt valamint az összegét, iskolába járáshoz ( igazolatlan órák számához ) kötném az összegét egyik részben, másik részben tanulmányi eredményhez ! Minél jobb eredménnyel tanul, annál többet kaphat, ezzel is támogatva a továbbtanulásukat. Ezen felül magatartáshoz !!! Iskolában nem tud viselkedni, akkor kevesebbet kap ! De ugyanezt meg lehetne tenni akkor is ha valamiféle rendőrségi ügye van bűncselekmény elkövetéséért, meg lehet vonni a segélyt, majd meg gondolja megéri-e neki. A szülők is másként állnának a dolgokhoz a gyerekkel szemben ha nem lenne annyi pénz a dorbézolásra... Ezen felül visszacsinálnám a külön Roma osztályokat is ! Ez nem diszkriminatív , pláne hogy ők ellenben velünk plusz pontokat kapnak ha jelentkeznek tovább tanulni. Másfelől nézve pszihésen is jobb lenne nekik egy osztályban, mivel ha beteszik őket vegyesen, könnyen elmaradhat a sikerélmény mivel még nem zárkóztak fel, így olyan pszihés nyomás alá kerülhetnek, ami elveszi a kedvüket az egésztől. Egymás között jobban ki tudnak tűnni, ösztönözhetik egymást.

#265208 Ibiza Előzmény: #265193

leszúkíted a cigányokra.. nem csak ők vannak minimálbéren.."magyarok" százezrei..

cigány vagy zsidó nem fog földet művelni..hiányoznak a képességek.. ezt nem lehet megerőszakolni..adottságok..

volt kiséérlet adott ökormányzat cigányoknak földet meg vetőkrumplit..nem nagyon jött be..

anno zsidók nem juthattak földhöz azért lettek pénzváltók.. a cigányok a szabad életet szeretik..nem lehet 6-14óráig dolgoztatni öket.. de jó kézművesek..ők végeztek kubikus munkákat..töltéseket gátakat építettek sajna a gépek elvették a kenyerüket.

#265198 Ricsi Előzmény: #265190

Én nem csak azokra gondolok...

Menj el pl békés megyébe, pl Medgyesegyházára. Azt a környéket ismerem...

Mindenki dinnyéből él, a faluban nincs földút, nincs szegény ember. De segélyt kérnek, mert szegények munkanélküliek. És ezek fehér, dolgos, becsületes emberek.

A polgármester kitalálta, csak az kap segélyt, aki hetente dolgozik mittomén hány órát a faluban. Egyből nem kellett a segély, mert akkor ki jár ki a dinnyeföldekre? :))))

A polgármester egyébként SZDSZ-es. Csak azért írom le, mert érdekes módon, ezt a példát nem emlegette a média.

#265193 Ricsi Előzmény: #265188

Hát, én pl az egyszerűbb munkákra olyanokat gondoltam, akik most segélyt kapnak. Azt pl megszüntetném.

El nem tudnám képzelni magamról, hogy segélyen tartsam el a családom. Fiatalabb koromban voltam motoros futár, piaci árus, műtős, meg mindenféle. De nem vártam segélyt, dolgoztam...

Most pl bevezetném, csak az kap segélyt, aki falun él pl...

Van a ház körül 100 mn kerted. 1 nm kert megtermel 1 kg krumplit (mittomén mennyit, nem ez a fontos). Tehát akkor kapsz segélyt, ha minden évben leadsz az államnak 100 kg krumplit. És ellenőrizném, csak az kap segélyt, akinek művelve van a földje a ház körül, és nem a szomszédét lopja el. Tanítanám őket termelni, dolgozni.

#265192 matgab Előzmény: #265178

én nem az általános műveltséget adó gimnzáiumi végzettséget támogatnám, hanem a szakképesítéseket!

#265190 TrogerBroker Előzmény: #265178

Figyelj ha a kátrányos helyzetűekre gondolunk eddig is ott volt bármikor a lehetőségük hogy minimálbér kifizetése mellett elkezdjen szakmát tanulni. Van egy-két roma ismerősöm aki élt ezzel a lehetőséggel, ma már dolgozik. De a többségüket abszolut nem érdekli elmondásuk szerint az olyan szakmaszerzési lehetőség, amikor ha tanul, még fizet is neki az állam. A gondok mélyebbek itt... Sok mindent változtatni kell ahhoz hogy ez az út működőképes legyen. Elsősorban a szociális ellátórendszert kell úgy megváltoztatni hogy bele lehessen kényszeríteni őket a munka útjába. A közmunkaprogram is egy csőd sajnos... Látom mi megy az erdészeteknél...édesanyám csinálja a bérezésüket, ő veszi fel őket és ő számolja le.

#265189 Ricsi Előzmény: #265185

Elvileg igen, de...

Szlovákia pár éve bevezette az 1 kulcsos adót. Aztán kormányok jöttek-mentek, az adó meg maradt. Na, én ettől itthon nem félek, majd 4 (8-12) múlva jönnek a szocik, és visszaállítanak mindent. Szóval még megmarad a szlovák cég is:))

#265188 Ibiza Előzmény: #265178

akkor ki csinálja meg az egyszerűbb munkát.. mellesleg érettségizett 2 szakmás 2 okj vizsgás emberek dolgoznak valós minimálbéren..

nem mindenkinek volt lehetősége diplomázni..ha diplomázik valaki az a szülei érdeme, kismértékben a sajátja.

a bér járulékait kellene csökkenteni.. vagy a mostani minimálbér járulékig kifezethető legyen 1000eur-nyi fizetés..akkor ok a líneális adó..legyen egykulcsos a bérjárulék is..és nyúljanak hozzá az egészségügyhöz..magánorvosok állami eszközökkel keresik dagadtra magukat..

#265187 matgab Előzmény: #265165

A devizahitelesek problémáinak megoldására szerintem a következő javaslattal fog előállni a fidesz:

Nem lesz kilakoltatás, sem árverezés. (már csak azért sem érdeke ez a bankoknak sem, mert ha ebben a helyzetben a piacra öntenék az ilyen lakásokat, akkor a rendkívül alacsony árak miatt gyakorlatilag a bankoknak is nagy lenne a veszteségük).

Nos mi lesz?

Szerintem a lakás tulajdonjoga átmegy a bank tulajdonába és utána az adós nem törlesztőrészletet+ kamatot fog fizetni, hanem csak a kamat összegét, mint bérleti díjat. Köteles lenne ezt az összeget befizetni, ha nem fizeti, akkor megindíthatnák a végrehajtást minden vagyonára.

Az adós jól jár, mert a tőketörlesztés eltörlésével csökkenni fog a havi fizetendő részlete (legalábbis nem fog nőni a magasabb árfolyam ellenére sem). Nem fogják kikültüztetni a lakásából sem.

A bank jól jár, mert a hitele fejében (a 40-60%-os hitelfedezet miatt) gyakorlatilag féláron jutott ingatlanvagyonhoz, plusz a bevételi oldala változatlan lesz, csak nem kamatként, hanem bérleti díjként.

Nem kell leírni, vagy legalábbis sokkal kisebb mértékben a hiteleket.

Ezt meg lehet fejelni még egy olyan opcióval, miszerint ha az adós már képes lesz a magasabb törlesztőrészletek fizetésére, vagy az árfolyam erősödne vissza egy olyan szintre amit már tud fizetni, akkro neki visszavásárlási opciója lenne a bankkal szemben egy adott áron egy idő után.

Aztán azok a devizahitelesek, akik még emelett sem tudják fizetni a csökkentett havi bérleti díjat, azokat majd az állam esetleg felkarolhatja.

Azok a devizahitelesek, akik meg magasabb keresetűek, vagy kisebb mértékű hitelt vetek fel, de még képesek fizetni, azok meg megfizetik a tanulópénzüket.

Ennyi.

#265185 Netmaster Előzmény: #265174

Akkor ezentúl nem az lesz, hogy ha nem tetszik, el lehet menni, hanem ha tetszik, vissza lehet jönni. :)

#265178 Ricsi Előzmény: #265159

Én asszem, szociálisan eléggé érzékeny vagyok, de ...

Valójában szerintem a műveltebb, iskolázottabb emberekre van szüksége az országnak. Ha el tudnánk érni azt, hogy vidéken is mindenkinek legyen érettségije, és ne 8 elemivel keressen minimálbért, akkor szerintem ez sokat lendítene a szekerünkön.

Ok, ennek most lesznek vesztesei, de kicsit messzebbre nézve az ország nyerni fog belőle. Inkább most 10 évig támogatnám azt, aki rosszabbul jár, 10 év alatt pedig tanuljon ki valami szakmát. Mert ez a tengilengi senkinek sem jó.