Pontosan, én nagyon sokáig kivártam, az ismeretségi körömből én voltam az utsó, aki szlovák céget csinált. De azért lassan elmegy mellettem az élet, lépni kellett valamit, főleg mert azt láttam, a befizetett adóm elmegy mindenfélére...
Pontosan, én nagyon sokáig kivártam, az ismeretségi körömből én voltam az utsó, aki szlovák céget csinált. De azért lassan elmegy mellettem az élet, lépni kellett valamit, főleg mert azt láttam, a befizetett adóm elmegy mindenfélére...
Na a fidesz programja konkretizálódik.
Ugye először az mszp azt állította, hogy a fidesznek nincs semmi programja. Aztán mikor bejelentették a stratégiai célokat, akkor azt mondták, hogy ezek a célok semmi konkértumot nem tartalmaznak, semmitmondóak.
Most , hogy a stratégia mentén kialakított taktikai irányokat is felvázolták, kezd ez egyre kényelmetlenebbé válni az mszp-nek és azt mondják, hogy ők nem értenek egyet pl. a közszféra megnyirbálásával, holott ezt anno ők is felismerték, csak semmit nem tettek az ügy megoldása érdekében, a populistább banki adóra meg azt mondják, hogy ezt ők is javasolták (kár, hogy a 8 év alatt a gondolatnál többre szinte semmiben nem jutottak).
Amit már most alapvető különbségnek látok 2 hét után a fidesz és az mszp kormányzás között, hogy a fidesz logikusan egymásra építve állítja fel a programját, és a programokat következetesen építi fel, egy top-down stratégia mentén. Ezzel szemben az elmúlt 8 évi ámokfutás során lehetett érzékelni, hogy ötletelgetés folyt kormányzás helyett. Rosszul megfogalmazott, keresztülvihetetlen jogszabáloyk megalkotása, ad hoc jellegűen, gondolom attól függően, hogy épp melyik érdekcsoport csúsztatott több lóvét a megfelelő zsebekbe, amik a sokszor már önmaguknak is ellentmondó jogszabályok megalkotásához vezettek, és semmilyen stratágiai vonal nem látszott, hol ezeknek, hol azoknak "tettek be"...
a gond az rengeteg ember valóban minimálbért kap..nekik csökken a pénzük..
A magyar bruttó hazai termék az idei első negyedévben éves összehasonlításban – a május elején nagy pozitív meglepetést okozó előzetes adatoknak megfelelően – 0,1 százalékkal, szezonális kiigazítással 0,2 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 0,9 százalékkal nőtt – tette közzé a KSH.
Értem, de kényes kérdés, mert vannak előnyei és hátrányai is az egy kulcsnak.
Alapvetően jó a 16%, mert régiós szinten ezzel a mértékkel újra versenyképesek lehetünk, nekem a problémám az, amit írtam, hogy ezzel az egyébként is szegényebbek fognak rosszul járni, mert nem kell messzire menni vidéken, ahol valóban csak minimálbért lehet sok helyen keresni és nincs mellé feketén zseton.
De a tegnap felvázolt irány egyértelműen jó.
Regisztrációs adó téren is lehetne majd valamit lépni, hogy ne érje meg Szlovákiában megvenni az autót.
Orbán szólt arról is, hogy a pénzügyi szektorból származó, az idei büdzsében szereplő 13 milliárdos bevétel mellé még beszednek 187 milliárd forintot a nyereségükből. "A bankszektorral tárgyalni fogunk, de nem az összegről" - jegyezte meg, hozzáfűzve, a tervek szerint három év után jutnak el oda, hogy a mostani költségvetési törvényben szereplő 13 milliárdra visszatérnek.
Nagyon határozott. Kiváncsi leszek majd a mi sül ki ebből.
Ilyen alapon az offshore-ozást is kényszerből csinálják...
"Kivonultak a Lehet Más a Politika képviselői az Országgyűlés plenáris üléséről a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslat keddi zárószavazása előtt, mert nem értenek egyet az előterjesztéssel."
"A politikus előbb sárga lapot mutatott fel a javaslatot beterjesztő kormánypártoknak, majd a frakció elhagyta az üléstermet. A törvényjavaslatot a Jobbik is kifogásolta és szintén elfogadhatatlannak nevezte."
„A győztes majdnem mindent vinni fog: egy 40 százalékos támogatottságú szervezet ugyanis könnyen megszerezheti a képviselői helyek több mint kétharmadát. Nyilván a Fidesz politikusai abban bíznak, hogy 2010-ben ők lehetnek azok, akiket nem a választók akarata, hanem az új választási rendszer fog teljhatalomhoz juttatni. Másrészt a javaslat teljesen indokolatlan mértékben megnehezíti a jelöltek indulását, sokszorosára emelve az eddig szükséges ajánlószelvények számát. Arról már nem is beszélve, hogy egy másik törvénymódosítással 35 napról 9 napra akarják csökkenti az ajánlások összegyűjtésére rendelkezésre álló időt” - áll az ökopárt érvelésében.
http://mandiner.hu/cikk/20100608_kivonult_az_lmp_a_parlamentbol
Lehetne még pár ilyen intézkedés..........
Én jónak tartom, hiszen kényszerből teszik az emberek, a szlovák, stb, cég alapítást, nem mert olyan kedvük támadt.......
Ti nem értitek ezt az 1 kulcsot, azt látom...
Jelenleg szlovákiában 1 kulcs van, 19%. Az alkalmazottaim oda vannak bejelentve. Ha itt 16 lesz, visszajelentem őket, tehát olyan pénz fog befolyni, ami eddig nem. És nem csak én vagyok így...
Este megnéztem a Hír tv-n a beszédet.
A 29 pontból 28 tetszett, nekem is az egykulcsos SZJA nem tetszett egyedül (még ha ezzel én is jobban járnék jelen helyzetben).
Legalább 3 kulcs kellene. Persze ha ez a változás úgy érinti a minimálbéreseket, hogy az adójóváírás kivezetésével párhuzamosan kompenzálják a kieső lóvét (megemelik a minimálbért), akkor nincs vele gond.
Csak akkor meg a vállalkozásokra raknak megint terheket egy minimálbér emeléssel, úgyhogy ezen még dolgozniuk kell, hogy miként lehetne megoldani azt, hogy ne veszítsenek el 1.3 millió minimálbéres szavazót.
Maga a beszéd korrekt volt, csak ne mutatták volna időnként az MSZ(M)P 2 gyöngyszemét (Ferit és a mellette ülő beszédhibás beképzelt majom Csabát).
:))
29 ponthoz:
Első hallásra szimpátikus vonások vannak benne, pár igencsak elnagyoltan, kétértelműen, alaposabban végig gondolva már több bibi van benne, de azért a pozitív benyomás még mindíg dominál, lévén saját magukat - állam apparátus,- is keményen megmogyorózza.
A bankadó azonban síma polgári adó, mert a bankok úgy is a polgárokon behajtják, az állam gyakorlatilag pénzbegyűjtőnek használja a pénzintézeteket aztán az állam beszedi tőlük. Ügyes, nem a sokszázezer embertől szedi be, hanem a gyüjtőbázisoktól. APEH kinyújtott kezei! o))
Szóval keményen a kiskeresetűeken csattan az ostor, általában azok vesznek fel hitelt amire rárakják ezt a polgári adót és még a minimálbéren álló sokszázezer embertől is elveszik az adójóváírást, az alacsony egykulcs meg a magas keresetűeknek kedvez, lévén az adó most 17% alúl.
Ismerve a fideszt, megideologizálja.
Sokan be is veszik.
:((
Meglátjuk!
az emberek többsége 150-180ezer közötti bruttót kap..
nagyon sokan élnek élettársi viszonyban és sok a csonka család.. az adóvisszatérítés jó volt nekik.. meglátjuk a részleteket.
az idő drága, ne töltsünk sok időt olyan gondolatokkal,aminél van hasznosabb is :))
Radikális adócsökkentés...egymilliós jövedelem fölött! És Pálinkaforradalom! Micsoda böszmék..
Az első akció terv, már amit tudunk belőle nekem pozitívan jött le.
A bankok nyilván egy részt át fognak hárítani az ügyfelekre a bankadóból, meg a 200mrd-ból is. De ez a kvázi választható dolog. Ha nem akarok bankot nem megyek bankba, vagy választok másikat.
Az egykulcsos adó hülyeség.
a Széchenyi kártya meg sok visszaélésre adhat teret. Főleg, hogy önrészként is fel lehet használni, de kell nekik is egy mutyi út, ahol ki lehet szívni a lóvét, haverok is hadd járjanak jól.
A maradék 26 ponthoz egyelőre nincs mit hozzáfűzni, azok tetszenek.
Ennyi idő alatt nem lehet részletekbe menően tájékoztatni, de azért kíváncsi lettem volna mit tesz a forinttal, hogy a mostani gyengítés is az akcióterv része volt, vagy tényleg csak elkúrták.
Illetve szerintem nem is mondtak el mindent. Ilyenkor általában elmondják, hogy minek kell örülni, vagy mik a célok, de a fekete leves út közben jön elő, hogy milyen út vezet a megvalósításig és milyen egyéb intézkedések előzik meg, vagy követik azt.
Mindenesetre, ha ezt betartják, amit ma Viki mondott és be tudják tartani, úgy, hogy közben az ország nem süllyed mélyebbre, illetve nem sumákolt el ma semmit, akkor 4 év múlva lehet Fidesz szavazó leszek.
De azt hiszem ezt nem eszik olyan melegen. Valahogy ez sose így szokott sikerülni.
Nem kioktatni, elmagyarázni kell.....fiatal, sokat kell még tanulnia...
szerk
Bocsi