Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#267197 Mezike Előzmény: #267188

Változás nem lesz-mert nem merik felvállalni !A három csapás baromsága helyett egy csapás kéne -lásd Németország-Ausztria....ott nem dívik keménykedni......a külföldi rendszám ha bemérik fizet vagy megy a dutyiba.....nálunk???????SEMMI!

Mérünk és büntetünk maradt a szolgálunk és védünk helyett!!!

#267196 Mezike Előzmény: #267184

Köszönöm mindenkinek az öszinteséget.

A tőke megvan-sőt valszeg több is lesz-mert ház és cég eladás is lesz.

A kötést én végzem saját számlán azt nem adom oda....természetesen néhány alkalommal ezzel a valakivel leülök-tradeljen-és meglátom a megérzéseit....ezen a szinten pl:oti a napi dt ár 3 ezreléknél 15ft.......tehát valamelyik irányba 115 pont és kaszálás.....én a hatitól félek....kezdőként buta voltam és ott elégettem 4 millát 2008-ban nem gond-nem hiányzik-bejött máshol...természetesen se moneymanagement se stoplos nem volt.............ezt a nyereség tartalmaqt ott sok legalább 200-300 hatival kéne mozgatni.....és nagyon sokszor 4-500 pont is kell hozzá-hogy ez a mennyiség eladható vagy vehető legyen.lq vagy sq.-nál pláne.

én az otp-nél látom egyedül napon belül azt a moszgás teret-hogy pro-vagy kontra ez a tétel megmozgatható......napi minima forgalma is közel van 10 milliárdhoz...így a 10-20k-s oti tétel meg sem kottyan a forrgalommal.

Akik jeleztek azoknak írni fogok-hogy a tényeket megbeszélhessük.

MÁS: én nem a kisebbséget akarom bántani-de sajátjuk lett , hogy a mostani életvitelük és életminőségük az jár nekik......no itt abba is hagyom-mert a lényeg már nem ez a számomra!!!az én döntésem végleges-hogy jó-e az majd eldöl-de ha pénzed van-mindenhol el és befogadnak -ezt már át -és megéltem!

#267188 zeeh_ Előzmény: #267185

"Csak remélni tudom, hogy azonnali intézkedések következnek az Orbán kormány hazai népesedéspolitikájában."

Nem úgy néz ki, mintha sietnének ezen a téren, 2012-től lesz csak újra 3 év a gyes. "Az első akciótervben" pedig nyomai sincsenek ennek.

#267185 gentlemanus Előzmény: #267181

Ez így igaz, ahogy mondod Mezike.

Csak remélni tudom, hogy azonnali intézkedések következnek az Orbán kormány hazai népesedéspolitikájában.

Mert azt el bírom fogadni, hogy a középosztályt segítő családi és adópolitika kerül kimunkálásra. De ez csak egy minimális lépés.

Itt a legfontosabb a jelenlegi szociális politika azonnali átalakítása, hogy azoknak, akik nem dolgoznak, ne érje meg 5-8 gyereket vállalni..... Mert valljuk be, ez a jelenlegi rendszer nem mást támogat, mint - csúnya szóval fogalmazok - embertenyésztést........

#267184 Hathor Előzmény: #267178

Én ilyen embert nem keresnék.

Senki nem tud nyereséget garantálni. Napi ugri-bugrit meg főleg nem tanácsolnék ekkora pénzzel. Másik hogy, határidős buxot jobban lehetne irányítani vele, azt lehet befolyásolni vele, és a tőkeáttét miatt a nyereség is nagyobb, mint OTP-ben. TA gyorsan változik. Van egy kép, többször hiszünk benne, de jön egy negatív hír és keresztbe vágja.

Én az összesenen dolgozom, ahhoz sok idő kell, hogy megfigyeljem az együttes hatásokat.

A lényeg, hogy más traderre nem bíznám a pénzem, aki magánszemély.

Hosszútávon csinálhatnak profitot tapasztalt befeketetők.

És igen, mi van ha elbukja a pénzt, vagy csak 20% mínuszba viszi?

#267183 zeeh_ Előzmény: #267181

"2-aki teheti az toppant innen jó messzire-lásd jó magam is-mert 15 év múlva a 2 milla cigóval együttélni nem biztos-hogy életbiztósítás."

Kemény világ lesz, az biztos sajnos. :(

'Érdekes' ajánlat. Mondh…

#267182 izolta

'Érdekes' ajánlat. Mondhatni kecsegtető lehet sokaknak a semmiből nagy pénzt csinálni.

De ki az aki garantálni tudja a nyereséséget? Ráadásul a mindennapi min 2% ot?

Arra már nem is gondolok, mi van ha ennyivel csökken naponta a tőke..

annak mi a vonzata (apróbetűs rész?)

:)

#267181 Mezike Előzmény: #264777

Ez nagyon tetszett4Az ingatlan részéhez tudok egy pár szót-remélem-érdemben hozzátenni!

A jelenlegi árak a 204-2005-ös árak vagy alatta.Az fhb is deklaráltan az ez évre minimum 10%-os árvisszaesést vár....minimum......se telek se ingatlan ár.......a készpénz az ISTEN.....szv sz!!!!!Nézzünk szét :én Ausztriában fogok házat venni......nagyon jó helyen Karintiában-Ausztriában az 1000n2-es telek egy magánház-amely 200m2 felett van extra felszereltséggwel és kialakítással 200k euróban számoljunk????????

a magyarországi ingatlanpiac össze fog dölni:

1-a cigok kivételével-fogy a magyar-főleg a fizetőképes magyar

2-aki teheti az toppant innen jó messzire-lásd jó magam is-mert 15 év múlva a 2 milla cigóval együttélni nem biztos-hogy életbiztósítás.

3-a nyugati -forgalomképesebb -féltekén e kontinensnek sokkal jobb ár-értékaránnyal lehet ingatlant venni-mint itt....lásd Balaton-Tisza tó-velencei tó és környéke...minden harmadik ingatlan eladásra vár....a németek spanyol tengerparti házakat vehetnek a balatoni árak feléért...................számomra közgazdászként itt nincs is kérdés.........a demográfia-adómorál -fiatalok jövőképe.......pedig egyértelmű.......a megkérdezett leendő értelmiség....most még egyetemisták....majd 70%-a nem óhajtja aprópénzért eladni tudását...........ha ez off----akkor elnézést érte!!!!!!!

#267179 Mezike Előzmény: #267178

még egy apróság-én soha senkit nem vertem át 1 fillérrel sem-pedig kereskedő körökben ez igen-igen ritka.....de számomra a becsület az nem árucikk........ezt fontos volt leírnom-úgy érzem.....mert ezt mástól is elvárom!

#267178 Mezike Előzmény: #267176

Nos átolvastam ezt a blogot és Nyilasit is olvasgattam.

Van egy ajánlatom....én 9 számjegyű tőkével rendelkezem-a nyerség 32%-t ajánlom fel egy hozzáértőnek-aza a nyerség 40%-t....ugyi 20% a forrásadó.....és így nekem maradna a haszon 60%-a neki a 40%-a..........én ezt hívom üzletnek......lehet számolni.......ez a 100milla feletti összeg naponta az otiban megforgatva csak napi 100ft nettot fogva rv-nként...és ez nem túlzás úgy érzem 20k -nál 2 milla napi nyerő......annak a 32%------640k.....nos úraim-hölgyeim.....a dolog adott!

Én 5 évre nem fektetek be.....saját tőke....ebben bízom ésd egy jó TA-s aki naponta érti a az 5-10-15 percás gyertyák mondanivalóját fullra keresheti magát velem.......a dolog komoly....érdeklödő???????

2010.06.10. "Csak annak …

#267176 zeeh_

2010.06.10. "Csak annak a statisztikának hiszek, amelyet én magam hamisítottam” : Magyarországon hamisították vagy hamisítani fogják a statisztikai adatokat

Valahogy nekem az első felvetés tűnik reálisnak, azaz, hogy eddig folyt hamisítás. Lásd minden hónapban kihozták, hogy milyen szuper jól élnek Magyarországon az emberek. Nagy a jólét, az átlagbér bruttó 200e körül, nagyon jó minden. Olyan szépen voltak megfogalmazva ezek a jelentések állandóan, hogy ha az ember nem szembesült volna naponta a nagy magyar kemény valósággal, talán még be is vette volna ezt a hazugságot.

2010.06.11. A Nyilasi 20…

#267150 Zotya32

2010.06.11. A Nyilasi 2015 Spekulatív Alap árfolyamának követése, és hivatalos közleményeinek közzétételi helye

#264777 Kissherceg Előzmény: #263446

MARC FABER: Persze a sokásost nyomatja Faber papa, de idén ehhez képest azért elég sokszor változtatja rövid távú véleményét. Egybként nem rossz időzítésekkel, csak kicsit kontrasztos így a párhuzamamos hosszú és rövid távú elképzelései, amit persze hansúlyoz is. Nyílván ha 5 éven keresztük ugyanazt mondja mindig, akkor nem fogjak meghívni sehova, és nem újítják meg a hílrlevél előfizetéseket sem, pedig a meggazdagodáshoz elég lett volna követni azt a mindennapi tanácsát is, hogy minden nap a fél kiló kenyér, fél liter tej, és fél kiló párizsi mellé vegyünk minden nap fél kiló aranyat is. Halálra kereste már magát az aranyával az aranyifjú vén kujon, és azok, akik követték, hiszen 5-10 éve egyfolytában csak emelkedik az arany ára.

NASSIM TALEB: Ez a fickó nagyon korrekt. Szarik a világra, és mondja a magáét, amiről meg van győződve. Olyasmiket amiket én is szoktam: Semmit sem tanult a világ a válságból. És mégegyszer, sokadjára, ezúttal Taleb szájából is: A 2008-as pénzügyi összeomlás egyáltalán nem váratlan, és előre nem látható esemény volt, hanem egy biztosan bekövetkező esemény. … Amerikára is hasonló vár, mint a Görögökre: előbb utóbb egyszercsak nem fogják megvenni az államkötvényeit. Ezután nem marad más, mint a pénznyomtatás és a hiperinfláció.... A problémákat a túl sok hitel okozta, és ezt nem lehet megoldani még több hitellel....Bernanke és Geithner hiteltelen pancserok.... Kötvénypiac kerülendő. Minden FIAT pénz el fog értéketelenedni. Fémekkel, és termőfölddel lehet valamilyen szinten védekezni. A tőzsde humbug. Az egyetemeken pedig baromságokat oktatnak. Korrekt. Nagyrészt egyetértek.

ROBERT SHILLER: Az ingatlanpiaci trendforduló a sablonos látszat ellenére egyáltalán nem garantált

GEORGE SOROS: Ezúttal nem értek egyet Soros Görögországgal kapcsolatos szolidáris véleményével. Szerintem a görögök mások pénzéből zajló felelőtlen, pofátlan, arrogáns, tunya henyélésének semmi nem fog soha véget vetni, csak az, ha nem ad nekik felelőtlenül többet senki pénzt. Jóságos filantróp Soros Gyuri bácsi szerint a görögökön IMF közpénzből kellene segíteni. Szerintem viszont csak az érdemli ki, hogy hitelezzenek neki, aki vissza is tudja majd fizetni. A görögök nem tudják visszafizetni a hiteleiket, mert évtizedek óta csak újabb és újabb még nagyobb hitelekből fizetik tartozásaikat, és az eladósodottság olyan mértékűre fújódott fel, amit úgysem tudnának, és nem is akarnának visszafizetni. Úgyhogy szerintem a görögök a végletekig eljátszották a hitelezők bizalmát, és nem érdemes ilyen népségen segíteni, mert akkor minden megy ugyanígy tovább, ahogy eddig, és a Mr.Panosz féle pofátlan léhűtők a képünkbe röhögve verik majd el ezt a pénzt is, és megintcsak az baszik rá, aki segíteni akart. Elég volt ezekből!!! Verjék el a saját pénzüket, ha akarják, de ne a másét, főleg ne a miénket! Soros Kínával kapcsolatos véleményével viszont egyetértek: jórészt túlfűtott, nem produktív beruházásokra alapul a kínai gazdaság felelőtlen expanziója, amit a kínai kormányzat is érzékel, de nem biztos, hogy tudják hatékonyan kezelni.

JOHN BOGLE: Nagyon egyetértek vele, hogy a modern kori tőzsdekapitalizmus legnagyobb hibája, hogy a tulajdonosi érdekek közvetlenül már szinte alig tudnak érvényesülni, azaz nem működik valódi kapitalizmus. Lecsökkent a közvetlen (részvény)tulajdon, és a befektetők ma már 70%-ban közvetve, befektetési alapokon, nyugdíjalapokon keresztül csak nagyon nagyon korlátozottan urai saját pénzüknek, befektetésüknek, akaratuknak, érdeküknek. Az elkanászodott részvénytársaságok így viszont nem a befektetőknek, részvényeseknek vannak alárendelve, hanem a nyikhaj alapkezelőknek, akik viszont nem a saját pénzükkel játszanak, és más az érdekcéljuk és kockázatuk, mint a befektetőknek. (Hiszen a veszteség csak a befektetőnek veszteség, az alapkezelőnek nem. A nyereségből viszont az alapkezelő is részesedik. Tehát az alapkezelő döntéshozónak a veszteségtől közvetlenül nem kell félnie, ezért érdemes lehet akár felelőtlenül is kockáztatnia mások pénzét.) Magyarul óriási az érdekviszony ellentét a mai tőzsdekapitalizmus viszonyai között, ami nem hatékony.

ROUBINI okos fickó, és különösen pozitív jelenség, hogy sokat fejlődött az utóbbi években, és nagyjából egész korrekt guru lett belőle. Azonban amellett, hogy nagyon száraz figura - most se mond semmi újat, semmi extra érdekeset, alig bírom fenntartani a figyelmem, ha hallgatom - a fő “problémám” az vele, hogy 2006-2007-ben azt magyarázta folyamatosan, hogy ő nem ért a tőzsdéhez, és ha lesz is valamiféle recessziócska, akkor sem érdemes eladni a részvényeket, ő sem fogja eladni az övéit, nem kell aggódni, hosszú távon kiváló befektetés a részvény. Ez viszont így bumm a fejbe, haver! Akkor mi értelme okoskodni, ha az okoskodásunk eredményét figyelmen kívül hagyva a csordával megyünk mi is a vágóhídra, mint a birkák. De ettől függetlenül okos manus, ráadásul képes volt még fejlődni is. (És gondolom elmorfondírozott azon is, hogy jobb lett volna eladni a részvényeit, ha már előre sejtette, hogy baj lesz. Mostmár talán a tőzsdéhez is sokkal többet ért. :-)

BILL GROSS: okos, értelmes figura, aki sokszor teljesen korrektül, őszintén nyilatkozik, azonban olyan óriási szereplő az alapkezelő cége a kötvények piacán, hogy sokszor nem mondhatja ki a tutit, mert azzal saját alapjai és befektetői ellen beszélne. Mivel nincs görög érdekeltsége, ezért most meg is mondja a tutit: a görög államcsőd előbb-utóbb elkerülhetetlen. A természet törvényeit nem lehet kijátszani: a túl nagy adósság előbb utóbb visszaüt, és megszorításokat követel, ami megfojtja a gazdasági növekedést. És ez ugyanígy vonatkozik mindenkire. Amerikára is.

JIM ROGERS: Bár Jimmy papa gátlások nélkül ostoroz, és löki a vakert, ezúttal 100-as pulzusszám alatt is el tudta mondani a magáét. Csupán arra kell figyelnie, hogy a lódításaiba bele ne gabajodjon véletlenül. :-) Kedvencem tőle az, hogy ha emelkedik valamilye, akkor nyílván elégedett, ha meg esik valamilye, akkor az még jobb, mert így akkor még többet tud venni belőle. Úgy látszik kifogyhatatlan a pénztárcája, és mindenre rá tud dupázni. Sok újdonságot most nem mond, a dollár összeomlás rizsáját rezzenéstelen arccal átpozícionálva ezúttal már valuta válságok időszakáról beszél. :-)

FHB FEJES ÉS A MAGYAR INGATLANPIAC: Ahhoz képest, hogy bankár és ingatlanos is egyben, nagyon korrekt ez a manus. Pedig az ingatlanosok még a bankároknál is nagyobb zsiványok, akiknek egy szavát sem szabad elhinni: Mind csak a pénzünket akarja. Kétszer annyi pénzünket. Mást se löknek az ingatlanosok 10 éve minden évben az emberek arcába, minthogy 10%-kal fognak jövőre emelkedni az árak, és most még olcsón lehet venni lakást, ha gyorsan cselekszünk. Tőlük. Ehhez képest 10 éve lényegében stagnálnak az ingatlanárak Budapesten. (Vidéken meg morzsolódnak le.) Ja, a 160 ezer forintért felépített négyzetméterért 300-500 ezret fizetni biztos jó üzlet. Nekik. Tízezerszámra eladhatatlanok az új lakások Budapesten. Hitellehetőségek beszűkültek. A félkészeket még befejezni sem éri meg, mert azokra sem lesz vevő, kisebb a veszteség, ha hagyják az egészet a fenébe félkészen porladni. Közben meg éppen borul rá a piacra százezer fizetéskeptelen lakáshiteles árveréscunamija. Még hogy lakásáremelkedés??? 10 éve lila ködben álmodoznak az ingatlanosok, és most végre talán eljön az igazság pillanata, és az összeomlás ideje az ingatlanpiacon. Ha 160 ezerbe kerül felépíteni egy négyzetméter modern, színvonalas, új lakást, akkor a régiek reális ára 100-150 ezer forint. Hálistennek! Hiszen kinek is jó, ha drága a lakás??? Ha kétszer annyiért adják el, mint amennyiért felépítették??? Hát biztos nem azoknak az embereknek, akik évtizedekig gürcölnek azért, mert otthont szeretnének maguknak. Az embereknek, az országnak az a jó, ha olcsó a lakás. Hogy minél több ember, család engedhesse meg magának,hogy saját, elérhető, korrekt árú otthonban élhessen, és további munkájukat és pénzbeli ellentételezését más dolgokra is költhessék, mint a zsivány ingatlanosok és bankárok hízlalására. Na ehhez képest ez az FHBs manus viszont egy nagyon korrekt, okos, őszinte ember. Lehet, hogy ő az egyedüli ebben a zsivány szakmában??? :-)

#259956 ikszf Előzmény: #259849

Teljesen korrektül, és gyorsan visszaírt Atti, hogy a tágabb forgalmazói körnek sajnos többletára lett volna. És macerás lett volna, hogy ki fizesse ennek az árát. Talán majd next time.

Ha valaki lát egy olyan esetet, hogy felbukkan a könyvben egy ajánlat a tőzsdén, akkor plíz jelezze legalább utólag, hogy volt ilyen :)

#259849 Tenfoot Előzmény: #259568

Nem mondasz hülyeséget, de a Concordnak is lehetne írni amit mondtatok: pl. több lehetőség a jegyzés helyére.

#259847 Tenfoot Előzmény: #259843

Igen ez nagy hátrány szerintem is. A jegyzés idejére legalább a megyeszékhelyeken bérelhetne egy lyukat a Concorde. Nem hiszem hogy ne hozná be az árát az alapktgeken meg a sikerdíjon. De ez volt az első lépés, és talán lesz folytatás...és talán ez a probléma is orvosolva lesz.

#259846 Tenfoot Előzmény: #259556

Teljesen jól állsz hozzá, de még akkor sem biztos hogy az esetlegesen 2016-ban induló alap úgy fog teljesíteni ahogy az "ős" nyilasi 2015 alap teljesített (lehet jobb vagy rosszabb). Tudod a "múltbeli hozamok nem jelentenek....:-)"

Látod Te csak 40 vagy én meg már 27 :-D