Majd eladják a vízvagyont, más már tényleg nincs. :(
Majd eladják a vízvagyont, más már tényleg nincs. :(
Azért a turizmust se felejtsd el, nem jönnek a külföldiek, nem költenek, mert drágák vagyunk. Baromi drágák.
Menj fel pl a www.metro.at-ra, nézd meg az akciós újságot, és hasonlítsd össze a magyar árakkal. 270-es EUR-al számolva kb 20%-al olcsóbb ott minden.
Ami a kamatot illeti: én a jegybanki kamatpolicy-t illetően egyértelműen a Járai által képviselt modellt tartom példaértékűnek.
Magas jegybanki kamatok rengeteg IMPRODUKTÍV, élősködő, lusta zsetont szívnak be mindenhonnan, nemhiába jenkiknél és EU-ban is alacsony szinten tartják a kamatszinteket.
Ami különösen felháborító volt a hazai kereskedelmi banki gyakorlatban, hogy hiába volt magas mondjuk az MNB kamatszint, annak töredékét kaptad csak, ha a zsetonodat lekötötted a számlán. Tehát egyértelműen csak a pénzeszsákoknak volt jó a magas kamatszint, mert ők még a kéthetes betéteken is szépen kaptak.
Arról nem is beszélve, hogy a magas kamatok visszatartó hatással vannak a gazdaságra.
az a baj, már nincs mit eladni... imfnek törleszteni kell...
Nagyon-nagyon nehéz dolga lesz a Fidesznek megbírkózni ezzel az örökséggel, amit a szoclibsik itt hagytak, akik még a saját anyjukat is eladnák, ha kapnának érte némi pénzt.
Nem cáfolom meg, mert igazad van.
Csakhogy nagyon sok tényezőt figyelembe kell venni.
Az árfolyam nálam nem megszokás kérdése.
Csupán logikailag végiggondolom a szálat, és azonnal arra a következtetésre jutok, hogy a gyenge irányt mindenképpen el kell kerülni.
De ha már a realitásoknál tartunk, akkor vizsgáljuk meg azt a kérdést is, hogy az reális-e, hogy ugyanúgy eurójuk van a németeknek és a görögöknek?
Ha mondjuk teljesülne a te általad reálisnak tartott 1 EUR = 350-400 HUF, az tükrözné-e a realitást a magyar és szloták gazdaság között?
Téged meg a doktor úr vár :-)))
Én a dollár várom oda :))
Én annyit mondtam, az lenne a reális. De nem cáfolod meg, miért ne lenne.
Megszoktad ezt az árat, és most ezt tartod jónak.
De szigorúan inflációt, vásárlóerőt nézve nem itt lenne a helye. Ezt cáfold meg, kérlek...
Ricsi ne viccelj.
350-400-as HUF az már egy visszafordíthatatlan izomsorvadásos betegségben szenvedő beteg kóresete.
Ne tegyünk már fel mindent egy lapra az exportosok érdekében.
Különösen azért ne, mert a magyar exportnak extrán nagy az importtartalma.
Ezért minél gyengébb a HUF, annál nagyobb inflációt generál, és nem mellékes módon kevesebb belföldön a vásárlóértéke is, akkor amikor az ország lakossága bérből és fizetésből, nyugdíjból él.
Én kategórikusan ellenzem a gyenge huffot.
Felesleges a gyenge huffal idecsalogatni minden forrózsetont, és lesipuskás pénzeszsákokat.
egyébként ezek a bejelentések IMFnek és EUnak szóltak, Viktor most volt kint, nem foglalkoznak velünk. Ezért kicsit teszteltük a piacokat, hogyan reagálnak, ha eu nem akar minket finanszírozni. Az a probléma, hogy legközelebb valóban sürgős lesz a finanszírozási probléma....
Tanuljatok krumplit ültetni:)))
Nem estem pofára a nyilatkozattól. Kis nyugtatgatás, és időt kértek gondolkodni...
így van, 2-3éven belül államcsőd lehetséges itthon sajnos, de kint is számos helyen. Egyébként meg vegyetek konzervet :)
A kamat attól jó, hogy nem engedik esni a forintot. Ha reálisan szemléljük a dolgokat, az EUR/HUF-nak kb 350-400-nak kellene lennie. Miért?
Mert már sok-sok éve 250, miközben itt sokkal nagyobb az infláció, mint az EUR-ban. Ezért magas a kamat. Ha évente az EUR annyit változna, mint az infláció különbsége (legyen mondjuk éve 4%), akkor 10 év alatt ez 40% (tudom, kamatos kamat, meg miegymás, de most ez nem matematikai tanulmány), és 250*1,4 = 350.
De látod, ez senkinek sem az érdeke...
Én nem vizionálok összeomlást. Azt te teszed, és Zabás kolléga. Én már sokszor elmondtam, miután mindent kipróbáltak, hogy megmentsék a gazdaságokat, nincs több eszköz. Ezért nem is fogják hagyni bedőlni, legalábbis az utolsó szalmaszálat is meg fogják ragadni. Mert ha tényleg megint bedől minden, nem lesz több eszköz. Akkor pedig cudar világ jön, meg kell tanulnom krumplit termeszteni.
Ricsi
és az szerinted normális, hogy a fél világ itt parkoltatja a zsetonját a magas kamatok miatt?
Majd figyeljétek meg, hogy taccsra teszik a magyar állampapírokat, közösen összefogva titkos lobbiként az állampapírvásárlók, hogy csak brutális kamatokért lesznek hajlandóak venni.
Csakhogy van egy kis bibi: az állampapírok kamatait a költségvetésnek kell kigazdálkodnia. Ez a magyar költségvetés nem bír ennyi kamatot kitermelni.
ha így látod nem értem miért vízionálsz összeomlást. Egyébként nem így van :)
Európa közepén nincs olyan, akkor lesz 20%, de pénz az lesz.
20%-ért a magyarok is elkapkodnák az összes államkötvényt, mert a banki kamatok most a fele. És nagyon-nagyon sok pénz van parkolópályán.
Trükkök százai.....
Nos nagyon brutálisakat tudnék most mondani, ezért nem teszem.
Az azért kikívánkozik belőlem, ha nem hajlandók finanszírozni a magyar, reálisan kimutatott hiányt, iszonyat meg kell szivatni a pénzeszsákokat.
Igaz, mi is megroppannánk, de a magyar lélek összefogva egy nagy családként, túlélne mindent.