Köszönjük, hogy emlékeztettek arra, hova is tartozunk (PIGS), ezt kaptuk meg bónuszként most a piactól a szokásos esés mellé.
Köszönjük, hogy emlékeztettek arra, hova is tartozunk (PIGS), ezt kaptuk meg bónuszként most a piactól a szokásos esés mellé.
És MO. nemzetközi megítélése ezek után el lehet képzelni hol lesz.
Szerintem részben igen ! A nyugati indexeket is mélyebbre rántottuk, a forint meg mikor elszállt, az Eurónak is adott egy laskát... Nagyon érzékeny az euró most minden "görögös" hírre...
Mondok neked egy példát bár nem engem kérdeztél.
Elkezdenek ütni egy embert először egy, majd jönnek a többiek és teljesen a padlóra viszi. Mikor azok látván ezt abbahagyják, jön egy utolsó és fejbe rúgja, mire az illetó meghal.
Nos ez durva túlzás, de Kósáék kijelentéséhez képest, csak finom hasonlat.
nekem az a véleményem, hogy jelentős hiba ez a kommunikáció, játék a tűzzel.
Azt mindenki tudja, hogy Mo nincs acélos helyzetben. de ezek a nyilatkozatok azt sugallják, hogy a jelenleg tudott rossz helyzetnél is sokkal rosszabban vagyunk.
Ennek gondolom belpolitikai okai vannak, általában minden eddigi kormány amikor odakerült szidta az elődjét, és azt mondta rossz állapotban vette át az országot, nyilván azért, hogy tudatosítja ennek és következményeinek nem ő az oka.
Ez rendben is lenne békeidőkben, a kutya nem törődne ezzel a világban kis túlzással.
Viszont ilyen kiélezett piaci szituációban ilyen kijelentésekkel van tele világsajtó, bloomberg azt írja Orbán szóvivőjének kijelentése után ütötte át az Eur idei mélypontját a dollárral szemben. Na ez már viszont nem játék. Mert ilyen ideges hangulatban nem biztos, hogy ez a kommunikációs fordulat nem okoz egy hatalmas pánikot aminek a kezelése elég nehéz.
Megmondom őszintén értetlenül állok az eddigi bejelentések előtt:
1. Segítsük a devizahiteleseket, átváltás Ft-ra
2. Nincsenek csontvázak
3. Államcsőd közelben vagyunk
4. Nem túlzás államcsődről beszélni
5. Lesz adócsökkentés
6. nem lesznek újabb megszorítások
Kb ezek hangzottak el elmúlt pár hétben, hát finoman szólva ezek sokszor egyenként is komolyan problémásak de együtt igen zavarosak, elég sok benne az ellentmondás.
és ehhez hozzáteszed, hogy a konkrét gazdasági terveiről a világ semmit nem tud Fidesznek, és esetleg ezekből próbál rá következtetni beláthatatlan következmények lehetnek ebből .
Zabás kollégám, azért halkan megkérdezem látván a ma esti jenki piacot, hogy ezek szerint a jenkiket is Kósa és Szijjártó urak döntötték be, az egész forex pijaccal?
Jó Zabás!
IMF és a PÁRTATLANSÁG??????????????
Én kérek elnézést!!!!!!!!!!!!!
IMF-es muki is szerintem azért jön, hogy megnézze, a valóságtartalmát a FIDESZ állításának! Remélem ő pártatlanságára való tekintettel nyilvánosságra fogja hozni az igazat!
Ha netán a FIDESZ kamuzott akkor nagy szarban lesz a nemzetközi megítélés tekintetében!
Remélem Hétvégén még kiderül, hogy mi az igazság ebben a 2 beszédben és tényekkel fognak előállni, nem pedig rémbuszokkal!
Ne butáskodj már. Olvasd el a nemzetközi elemzéseket Mo. jelenlegi gazdasági helyzetéről. Köszönő viszonyban sincs a FIDESZ állításaival.
A tények jobban fájtak volna, szerintem....
Már az is elég, hogy börtönbe csukjanak, ha SMS-ben küldöd el, hogy a OTP csődölni fog, és ez elterjed, majd pánik lesz belőle.
Amit ez a két ...... (mindenki gondoljon amit akar) tett, ez ennél súlyosabb.
Nem hazudni kell, de azért nem ártott volna előbb felmérni a-z ig a helyzetet.
Ha tényleg annyira rossz, akkor legalább fél órát gondolkozni hogy lehet ebből kimászni (ha lehet), majd megint felet azon, hogy lehet mindezt úgy elmondani, hogy a valóság ne PÁNIK-ot keltsen
Ha te itt azt mondod hogy holnap csődbe megy otp, és vmiért úgy alakul hopgy roham lesz a bank ellen, akkor gyorsan lekapnak a körmödről a hatóságok rémhírterjesztésért.
Uezt csinálta ez a 2 ....
Szerintem az igazságtartalma se 100%-os.
Vannak benne részigazságok, de egészében nem igaz, amit mondanak.
Le akarták törni a Ft-ot és el akarták áztatni a szocikat.
Mindkettő sikerült.
A tényeket kellett volna elmondani, és a megoldást, nem a görögökkel párhuzamba hozni az országot.
Ez nem így működik.:) A briteknél talán nagyobb a kaki mint nálunk, de nem példálóztak egy görög párhuzammal ilyen pattanásig feszült helyzetben. Egy politikusnak nem a pánikkeltés a feladata, hanem ellenkezőleg.
mesébe kellett volna foglalnia talán?????
Ezt hogy lehet másképp elmondani, ja, persze, egy öszödi beszéd szerül nyomhatott volna....ugyan, már....
Itt senki nem az igazságtartalmát cáfolja, hanem az előadásmóddal van gond!
na, úgy látom, megint pattanásig fog feszülni a hétvégén ez a topik.
Gentlével vagyok azonos véleményen.
Ha egy kormány, nem hazudozik, az igazat mondja, ebben az országban szokatlan, még.....
Szombaton kiderül mi az igazság,
Én ezt úgy mondanám, hogy 1 hét alatt többet ártottak, mint a komcsik 8 év alatt.
Vasra mindegyikkel.
Daganat kolléga, a hivatalban lévő 2/3-os Fidesz parlament, és az egy hete kormányzó Orbán Viktor többet tett máris Magyarországért, a magyarokért, mint elvtársi barátaid 8 év alatt ( sem ). Nem kéne kritizálni őket 1 hét munka után. Ha elvtársi barátaidnak hagytál 8 évet, hagyhatnál a Fidesznek is negatív kritika nélkül, legalább kettőt.