Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

hj

#257712 Waszeitung

No eladtam a tegnapi longom,elég volt mára az izgalmakból :D

Nagy volt itt reggeli öntöde,most már mehetünk fel...

Re: nincs cím

#257701 Kissherceg Előzmény: #257698

3.leglátogatottabb topik:)

elég szépen beadták hatit, nagy pakkokkal. Csak azt nem tudom fedezeti pozi vagy party time ismét:)

#257698 Hathor Előzmény: #257687

igen érezhető volt, hogy itt most erre longot nyitni...

na én meg usa topikban okoskodom magamban, ezért nem szeretek oda írni.. felrakok sp ford-fej-váll, ék letörés, zászló kialakulási chatot, no comment hozzá.. lehet valaki nézi, mint herceg mondja, de hogy hallgat mint a hal az is tuti..

Továbbra is tartom, hogy…

#257697 Ricsi

Továbbra is tartom, hogy eső trend van. Tegnap zártam az utsó shortom 130-on, ma újranyitottam 475-ön. Nekem ez így jó:)

#257687 Zabás Előzmény: #257684

pedig úgy örültem neki kb. 30 mp-ig :)

Nem véletlenül indokolatlanul magas volt a nyitás!

#257678 Hathor Előzmény: #257671

Azért indokokat tudnék rá :)

szép nyitó az biztos.. mehetünk ma szabira innen kezdve

22950-re beálltam shorto…

#257676 Csokigyáros

22950-re beálltam shortot bővíteni.... :) mi ez, ha nem optimizmus? :)

Szép nyitó 0-a forgalomm…

#257671 Zabás

Szép nyitó 0-a forgalommal! erre nem számítottam, semmi nem indokolta!

Meddig mehet a korrekció…

#257666 Zabás

Meddig mehet a korrekció? – technikai elemzés

(Trendlines.hu )2010. május 28. 06:27

Derekas korrekció indult a piacokon az elmúlt napok hatalmas esését követően. Nem szabad azonban elfelednünk, hogy már csökkenő trendben mozgunk (középtávon mindenképpen), ezért a longokkal óvatosan, és minden esetben használjunk stop megbízást. A shortokat a csökkenő csatorna tetejének közelében lehet érdemes újranyitni. Várakozásunk szerint a pozitív korrekció még néhány napig tarthat, legkésőbb jövő hét közepén, végén ismét oldalazásba, esésbe csaphatnak a tőzsdék.

Mivel a piacok újabb alacsonyabb csúcsból fordultak ismét lefelé, joggal gondolhatjuk, hogy vége szakadt a 2009. márciusa óta tartó bull-piacnak. Hivatalosan akkor beszélhetünk ismét bear-piacról, ha az index értéke tartósan a tetőpont szintje – 20 % alatt marad, esetünkben 20.400-20.500 pont lenne ez a szint. Tehát jelenleg köztes állapotban vannak a tőzsdék, egyelőre nem lehet 100 %-os biztonsággal eldönteni, hogy a jelenlegi csökkenés csak a hosszú, és intenzív emelkedés korrekciója csupán, vagy egy újabb eső piac kezdete. Ilyen időszakban a legjobb, ha rövidtávra (2-3 nap) veszünk fel pozíciókat, vagy csak a partvonalról figyelünk.

Az általunk használt grafikonelemző szoftver egyik fejlesztésének köszönhetően ezentúl a mozgóátlagok, illetve az indikátorok értéke a jobb oldali ároszlopban lesznek megtalálhatóak a megfelelő színkóddal ellátva.

Piaci kitekintő: végre az amerikai piacoknak is sikerült az emelkedés, nem is kicsi. Az ázsiai piacok ismét emelkedni tudnak, de a futures-ek mínuszba csúsztak (a tegnapi emelkedés mértékét tekintve, nem is csoda). A devizapiacon tegnap korrigálni tudott az euró, de ma ismét csökken a dollárral, és a jennel szemben.

BUX index technikai elemzése

Sikerült a 200 napos mozgóátlag áttörése a tegnapi pozitív hangulatban, és a nap végén még egy hatalmas felkötést is láthattunk. A mai napot enyhe korrekcióval kezdhetjük, de ennek mértéke elenyésző lehet. Fibo-szintek segítségével próbáljuk meghatározni, meddig mehet a jelenlegi pozitív korrekció. Várakozásunk szerint az 50 %-os szint megállíthatja, annál is inkább, mert ott található a lehetséges fej-vállak alakzat bal vállának magassága is. Ezen kívül egy rés is éktelenkedik kicsit felette, illetve a pirossal jelölt csökkenő csatorna teteje is ott húzódik. Így kijelenthetjük, a 23.000 pontos szint többször megerősített ellenállás, annál feljebb nemigen várhatjuk az indexet a mostani korrekciós hullám során.

http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/05/BUX22.png

BUX1012 határidős index technikai elemzése

Visszatesztelt a 100 %-os Fibo-szintet, majd ismét emelkedni kezdett, egészen az 50 órás mozgóátlagig. Várakozásunk szerint innen folytatódhat az emelkedés, nagyjából a 61,8 %-os Fibo-ig. Esetleg megpróbálkozhat a rés betöltésével, de erre nemigen látunk esélyt. A tegnapi mozgás során jelentősen leszűkült a kamattartalom, ezt ma korrigálhatja a piac.

http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/05/BUX1012_6017.png

Támasz: 21.998 (Fibo 100 %) | Ellenállás: 22.255 (MA 50)

Érdekességképpen nézzük meg a prompt, és a határidős index közötti kamattartalom mozgását. Jól látható, hogy a tegnap napvégi BUX-felkötésnek köszönhetően alaposan beszűkült, az idei évben harmadik alkalommal esett 300 pont alá. Ezt követően általában a kamattartalom jelentős (kb. 2-300 pontos) tágulása következik, jelen esetben várakozásunk szerint inkább a határidős index fog emelkedni, mint a prompt index csökkenni.

http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/05/kamat2.png