hali, jól teszed :) sok sikert!
hali, jól teszed :) sok sikert!
Jó kis elemzés, köszi. Megéri időnként így távolabbról ránézni a dologokra, főleg a logaritmikus chartokon. Sok "elképzelhetetlennek" tűnő árfolyamot említesz, de szerintem közel sem az, ha beüt egy újabb, akár erősebb hulláma a válságnak, melynek közel sincs vége. Nem hinném, hogy majd a mi buxunkat fogják védeni...keményen megüthetnek minket. Elég ritkán írok, de egyébként olvasgatom az oldalt, vannak jó észrevételek. :) Részemről short pozi építés folytatása... lassan, de biztosan. Sok sikert mindannyiótoknak!
mondjuk amit az előbb leírtam annyiban nem igaz, ha ehhez a játékhoz nem nyomtatnak pár ezer milliárd dollár plusz pénzt nehezen jöhetett volna létre. :D
semmi különös szívatás nincs ebben szerintem tőzsdések képesek mindenre mesterséges beavatkozás nélkül is.
Ha már szóba került Kosztó papa ő mondta " tőzsdén jut egy négyzetméterre a legtöbb idióta" ennyi magyarázat elég szvsz szélsőséges mozgásokra minden irányban lefelé is, felfelé is.
ezekre válaszokat találsz, oszd meg velünk légyszives.
Ezen gondolkoztam, hogy kinek az érdekében állhatott felhúzni odáig, hiszen minden "értelmes" befektető látta, hogy túlvett a piac és nincs tér (háttér) további emelkedésre.
Kinek a pénzéből, milyen alapok csinálják ezt és miért? Shortosokat szivatni, csókosoknak kiszállót csinálni?
találj ki jobbat :) Pozíció nyitás, záráshoz használják, nem a piac kordában tartására. Ha felismered mire jó a TA, megérted mit számít a fibo szint pánikban :) Egyébként érdekes, hogy az áprilisi csúcs is éppen egy fibo szint, pedig vételi pánik volt:)
Herceg szerinted egy válság/pánik esetében számítanak lepkefingnyit is a fibo szintek? szerintem nem...
köszi.. :)
és ott melyik hosszú irományodban lelem meg?
keresés menü válság szóra:)))
csak azért vagyok ilyen gonosz, hogy használjátok az oldalt, amiért fejlesztve lett:)
köszi megnézem.
Kosztó papa nekem nagy kedvenc, bírom nagyon stílusát. Jókat röhögne rajtunk mit ugrálunk itt össze vissza. Mikor megvette orosz cári kötvényeket aztán tartotta vagy 8 évig amíg értek vmit, na az már türelem. :D
írtam a válság aljás topikba, hogy mit mondott a legidősebb élő közgazda, aki a new dealben szerepet vállalt. Sztm olvasd el:)
szóval fedezeti pozikról beszélünk munka ellenében, értem. :D
Nemletezik: kíváncsi lennék a mester most miket írna, mondana kár nem élhette meg ezt a balhét.
Szerintem pár év múlva jóra fordulnak a dolgok, de ahogy Kostolany mondta a tőzsdén minden elképzelhető és mindennek az ellenkezője is.
mondjuk azt, azért shortolok, ha nem lesz melo vmiből élnem kell...
na ne legyél ilyen pesszimista 3 év múlva lehet itt lesz a Kánaán. :D sok minden változhat ennyi idő alatt világban.
Én is úgy vállalok munkát, hogy 3év múlva már nem igen lesz... ezzel a tudattal.. Bajban is vagyok..
sztm pont hosszútávon jól alkalmazható, mert egyértelműek rajta a piac folyamatai. Nem látszanak manipulálások, hírek, beavatkozások semmi, csak a tiszta piaci viselkedés :)
túlszaladt felfelé piac már tavaly év végén is ezt gondoltam, de ez az idei keménykedés felfelé még hab volt tortán.
Ez tartósan nem maradhatott így, minél nagyobbat esünk annál jobb több szempontból. Egyet kivéve tőzsde kihathat reál gazdaságra is, ahol azért egy több éves válság nem túl jó. De hát ez nem rajtunk múlik szóval sodródjunk az árral. :D