Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: nincs cím

#252590 sbbacsi Előzmény: #252576

Értem. Csak azt nem, hogy ha az Általad leírt módon materializálódik mondjuk olajban akkor abból hogy lesz utána más, valós érték.

Mert ha vissszagondolunk a válság előtti 150 dolláros olajra az mindenre jó, csak a világgazdaság valódi felpörgetésére nem. Ha van olaj, de drága az azt jelenti, hogy a világ jelentős részé számára nincs. Akkor pedig nincs is szükségük rá. A kereslet ugyebár generálva van nagyrészt, ez nem titok. Vagyis marad a tej+kenyér felállás a 99% számára, a maradéknak meg megmarad a pénze (=olaja, aranya)

Ezzel most erősen elrugaszkodtam a tiszta gazdasági vonaltól, de szvsz el is kell. Halványan még rémlik, hogy okosok is emlegették halkan, hogy ez nem klasszikus gazdasági válság, hanem elég erőteljes ökológiai (nyersanyag/energia) vetülete van. Én ezt tartom fontosnak.

Ettől nem látom a korábbi, fenntartható (??? szvsz már az sem volt az...) gazdasági szint elérhetőségét. Nem látom ebben a környezetben ahogy 6mrd (vagyis inkább 2-3) ember jó fizetésért (olcsón) előállítja minden nap azt, amit másnap szintén olcsón megvesz és elfogyaszt.

szerk: A vége ugyanaz, amit rbbj11 is ír: ha szar a többségnek, akkor szar mindenkinek. :)

#252589 rbbj11 Előzmény: #252576

de mondom, hogy nem így van :) A virtuális pénzért én és a polgárok nem valós javakat kapnak, hanem épp fordítva, mi adunk valós teljesítményt a semmiért, a virtuális pénzért. És én valós pénzért, sőt, áron felül veszem a részvényeket, amiket aztán túlértékelt olajért eladok, amin megint bukok egy hatalmasat. Szóval én végig a saját és a polgárok többségének szemszögéből nézem, nem világos, te kiéből ....

És ha a polgároknak rosszul megy, nyilvánvaló, h. ez csak idő kérdése, és visszaüt a reálszféra cégeire.

#252582 Ibiza Előzmény: #252580

usában zalott mostanság..

ha nem tudnád a pénz az kötelezvény..egy bizalmi jegy..a pengő alól a bizalom ment el..meg a fedezet..

valamikor önálló értéke saját fedezete volt minden érmének.. de a rablások és a kényelmi okok miatt alakult ki a kötelezvény.. (araboknál tán a legrégebben havala)

#252580 Pityke35 Előzmény: #252576

Ez már lejátszódott mo-on a pengő korszakban....amit írsz annak a giga infláció a vége, mert pénz meg számsorok lesznek, csak nem lesz mögötte produktum.

#252576 Ibiza Előzmény: #252553

ha elolvasod rendesen azt írtam a virtuális játékpénzzért cserébe valóságos munkát kapsz valóságos javakat..ez olyan mintha fénymásolnál forintot amiért épít neked kőmüves házat

és a olaj vagy aranytermelő országoknak adsz el olyan részvényeket amit fénymásolt pénzért vettél ..és mindjárt olajra aranyra váltod..

ennél plasztikusabban nem tudom..

tehát kivonható a fénymásolt pénz..mert a kömüves amit keresett fénymásolt pénzt berakja a bankba ott meg egy számsort kap cserébe..

A bankbetétek fele sincs meg valódi pénzben..

Ha 10%-al higították a pénz (de nincs ennyi) akkor elég a tőzsdéket 10%-al visszavenni.

én ezt a folyamatot látom a világban..így a buxban is..

sajna kis piac vagyunk ez látszik a hatin..sodródunk mint falevél a folyókon és néha megforgat minket egy pici örvény..

#252568 rbbj11 Előzmény: #252553

teljesen osztom. És ez le is csapódik a cégeknél, mostani gyj-kben is látszik. Csak maszatolás van, a lényeg, h. a profit erősen csökken.

#252560 Ricsi Előzmény: #252554

Szerintem meg adni, és elmenni nyaralni. :) Sell in may, and go away :)

Ha helyesen írtam, nem tudok angolul (sem:)))

#252554 Zabás Előzmény: #252549

szerintem most venni kell! Az ábrámból legalábbis nekem most ez jön le, de most a long a short pozitció :)))

#252553 sbbacsi Előzmény: #252520

Szerintem még bőven nem az egyensúlyi állapot felé haladunk.

A kocsit, plazmatv-t még venni kellene, de nincs miből. Ha meg van akkor nem lesz miből (annyiért) gyártani. A kevesebb pénzért való többletmunka.

Rosszul fogalmaztam: a materializálódást nem konkrét matériákban: olaj+aranyban gondoltam, hanem fenntartható (hitel és adósság nélkül fogyasztható magas gazdasági teljesítményben). Ez aranyból pláne nem, de tisztán (egyre drágább) olajból sem lesz meg. Ez kb. ua, amiről én beszéltem: lesz arany+egy kevés olaj, ami még van. Gazdaság (és munka, vagyis jólét) meg nulla. Marad a virtuális érték.

#252552 rbbj11 Előzmény: #252520

"az emberek kevesebb pénzért többet dolgoznak" ez alapján éppen egyre kevesebb materializálódik, és több marad virtuálisan, nah ennek meg is van az eredménye, látszik az árfolyamokon. Továbbra is tartom, hogy ami a reálszférába kéne folyjon, az a BUX-ban köt ki...

#252550 Alex74 Előzmény: #252536

megköszöntem már? :o)

nem sajnálom, de nem értem. bár nekem elég az ha Ti értitek és mondjátok, hogy mit csinálok rosszul :o)

csupa 7-esek voltak a vé…

#252549 pruntyoke

csupa 7-esek voltak a vételi oldalon..

ez vajon minek a kód jele??

venni??eladni??

vagy már rémeket látok :S

#252546 rbbj11 Előzmény: #252512

nem értünk egyet. Én azt tartom reális árnak. Az fundásan és minden értelemmel megalapozott, ez pedig mindössze pénzcsapok hajtásának köszönhető, újabb gigászi lufi. A tőzsde jellemzően túlértékelt, főleg a virtuális pénzek elterjedése óta. Nem tudom, miért ne lenne raális most egy 14.000 körüli bux? Ez a pánik, a vételi pánik :) Az a napon belüli legutóbbi +10%, az a pánik :D

#252537 Zabás Előzmény: #252520

Szerintem ilyen elméleteket felesleges kidolgozni, csak tévútra viszi az embert! Azt nem tudjuk, hogy a sarki fűszeresnél mi történik, nemhogy a világ legtitkosabb szervezeteiben! TA-n kívül nekik nincs semmi támaszunk, a hírek legtöbbje félrevezető ami meg nem azt meg csak utólag tudjuk meg!

TA szerint meg egy csökkenő csatornában haladunk, egyenlőre a csatorna alján vagyunk, így számíthatunk egy kis emelkedésre, de a trend eső!! Ennél többet nem érdemes tudni! Nem lehet longosnak semmi panasza az esésre, mert abszolute nem olyan volatilis, mint amilyen az esések általában! Ezért is tartom erős trendnek most lefele, mernt nem siet így lassú kiszállók vannak ami nem shortosokra utal, viszont minden meghúzást a shortosok generálják!

http://www.imagebam.com/image/d81d6081268031

#252532 kerikoma Előzmény: #252523

Szép... Ez valami jel lehet:) Mindenesetre egy kis pánikkeltés a longosoknak ismég megvolt, nem sokon múlott, hogy kistoppolódjak....