Élesben...
Ez demóban volt, vagy élesben?
Nem csak a könyvön kívüli átkötéseket szűrték ki a kötéslistádból?
Hát sajna evvan...eszembe jutnak erre szavak de nem írom le mert úgyis kipontozná a fórummotor...:)
sokmindent nem lehet tenni: (üzleti szabályzatból idézet, nem az fxpro-tól)
"4.3 Piaci információ és árfolyamok
Az árfolyamokat és más piaci információkat a XXX független
árképzési szolgáltatásoktól szerezheti be, amelyekről a XXX
feltételezi, hogy megbízhatóak. Mindazonáltal a XXX nem tudja
garantálni az ilyen árfolyamok és információk pontosságát.
Ezért a XXX nem felel a megadott árfolyamok és piaci
információk használatából eredő bármilyen veszteségért, vagy
elmulasztott lehetőségekért.
A tőzsdén nem jegyzett pénzeszközök esetében előfordulhat,
hogy a piaci feltételek hatására a XXX megnöveli az ajánlati és
a vételi ár közötti különbséget.
..."
Az Erste ma is hozza a formáját.
Az RFV-ről részben teljesen rossz adatokat közöl.
A kereskedési tábla rossz adatokat mutat, de a kötéslista is.
Miközben az Erste szerint eddig mintegy 20 millás forgalom volt az RFV-ben, addig már bőven 100 millió felett van és volt 5400 is a papír.
Nézem néhány brókercég be és kifizetési kondícióit, és legtöbb helyen látom, hogy a brókercég nem számol fel díjat, de a moneybookers és a VISA 2-3% díjat számolhat fel tranzakciónként.
Szoktam be és kifizetni póker termekbe moneybookers-el, de teljesen ingyenes szokott lenni a pénzmozgatás ki és be is. (Elképzelhető, hogy átvállalja a díjat a pókerterem.)
Viszont ha a brókercég nem vállalja át, akkor sem értem, mert MB számlák közötti pénzküldés díja 1% és maximum 0,5 euro!
Tapasztaltatok ilyen 2-3% levonásokat?
Na ja, de mint látható így meg nem érdemes...mert sohasem én nyerek...:)
Basszus...
Viszont ha mindent leellőrzöl, akkor meg már nem lehet poziba lépni...
Ez konkrétan FXPro volt. Azért lett gyanus mert a nagy fekete gyertyára kötöttem be rögtön a shortot, mondom ha ezt megveszik akkor meg is érdemlem, hogy kistoppolódjak. Aztán kicsivel később látom, hogy nincs meg a pozim, ott a tüske de az ár meg trenddel tovább lefelé élőben is átszott. Na akkor kezdtem kikeresni régebbi kötésemet is, meg a Wordspreads-es grafikont is.
Azóta megnéztem a Google Finance intrdaday-t is, ott sincs még nyoma se egy 4$-os visszaugrásnak!
elég kellemetlen, az az igazi kérdés, h ezt megcsinálják mindenhol?
plusz500-on is láttam már ilyen tüskét EURUSD-ben
igaz, hogy csak egyszer, de nem is ezt hasonlítgatom 24 órában
most fxpro volt ilyen? Vagyis ott ütötték ki?
Végén még kiderül, hogy a plus500 - bár nincs engedélye és rohadt drága - egy korrekt cég...
Olvastam, csak már nem emlékeztem hol volt napirenden azért írtam ide...mindenesetre bosszantó.
A WS-nél nem látok ilyet. Náluk is van számlám.
Olvass bele a metatrader topikba hétvégi hsz-ek környékén. (bár a megoldást nem tudom).
Esetleg mazsolázz brókert ebből a listából:
A WS 100-al szorozva adja (gondolom 1 kontraktus náluk 100 papper) az árat az amcsi részvényeknál ezért többszörös az ár.
Hihetetlen de saját bőrömön tapasztaltam az elmúlt napokban azt, amit eddig nem hittem el. Nevezetesen, hogy a Market Maker-ek tüskékkel (árfolyamugratásokkal) nyomnak ki pozikat, amik valójában az éles kereskedésben nem létező árak abban az időben.
Citigroupban nyitottam kisebb pozikat, nagyon jó beszállókkal, épkézláb helyre tett stoppal. Kétszer is ment el pozim úgy hogy felugrott az ár az FxPro árlépzésében, mire ma kiváncsiságból megnéztem ugyanezen papírt egy másik szolgáltató grafikonján is. Elképedve láttam hogy náluk nyoma sem volt az árfolyam ilyen mértékű ugrásának.
Csatolom az összehasonlító képeket. Karikával jelöltem a másik szolgáltatónál nemlétező tüskéket
Úgy tűnik, Erste megint hozza a formáját.
Most kapásból láttam 2 olyan kötést, ami a kötéslistában nincs benne, de a részvény grafikonján és könyvjének fejlécében megjelent.
RFV: 110 db 5950-en
Econet: 3000 db 108-on