Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#250525 gentlemanus Előzmény: #250516

Sanguis

vannak, akik fél szavakból is értik, hogy mit ír a másik...

Anélkül, hogy ezt magyarázni kéne egy másodpercig is...

Az általad említett példák egyáltalán nem relevánsak azzal, amit Spade érintett.

#250516 Sanguis Előzmény: #250508

És mibe szólna bele? Az adótérvénybe? Milyen alapon? A belbiztonságiba? Milyen alapon? És sorolhatnám.

Ne haragudj, de ez az őseik adójából is épült.... egy hatalmas demagógia. A sokat szidott zsidók és Izrael ezen az alapon minden volt Tengelyhatalom Parlamentjébe képviselőt jelölhetne, mivel a tőlük elrabolt értékek egy részéből is épültek azok az országok, köztük Magyarország.

Vagy pedig mi, a németek, stb. küldhetnénk ezen alapon képviselőt az Orosz Parlamentbe, a hadifoglyok munkája okán.

Az afrikai törzsek Pedig a Fehér Házba, a néger rabszolgamunka okán.

És sorolhatnám....

#250508 Spade Előzmény: #250499

az más az érdekképviselet, itt a beleszólási jogról van szó a történelem okán...az ö öseik adójából is épült Budapest például....

Ha a 20 ezres X kisebbség kap egy képviselőt nehogy már a több milliós erdélyi ne kapjon. És aki az adózást hiányolja, a szlovákiai meg romániai magyarok több millióan bőven hagynak itt annyi AFA bevételt a magyar államnak amiből kitelik 1-1 képviselőnyi adó....

#250499 Sanguis Előzmény: #250496

A külföldön élő, vagy tartózkodó magyar állampolgárok képviselete, a Magyar Külképviselet, nem a Magyar Parlament. A diplomatáknak ez kell, hogy legyen az elsődleges feladata, vagyis az esetleges jogos segítséget kérő, vagy panasszal élő magyar állampolgár képviselete.

#250496 Spade Előzmény: #250469

Sanguis ,

"a minden országból a Világon ahol magyarok élnek lenne képviselő a Parlamentben szerintetek hány fős lenne"

.

na nnnnnnnnnnee :)

ezt irtam

"akár országonként 1 az elacsatolt területekről meg +1 akik szerte a nagyvilágban"

Az azt jelenti h 1 szlovák 1 ukrán 1 román,1 szerb mondjuk 1 horvát 1 szlovén 1 osztrák + 1 az összes többi az összesen 8 db milyen sokról beszélünk ???? Sztem ez simán belefér ha 16 kisebbségi képviselőt is akarnak, ez annak csak a fele...

#250488 Sanguis Előzmény: #250487

Nem az USA-ban élő John-é, vagy Ukrajnában élő Szergejé, hanem a Magyarországon élő embereké, akik magyar állampolgárok, de lehet, hogy épp román, szerb, szlovák, német stb. származásúnak tartja magát egy részük.

#250487 gentlemanus Előzmény: #250469

"Magyarország Parlamentje, nem a Magyarság Parlamentje."

Ez esetben bátorkodnék megkérdezni, akkor kié???????

#250469 Sanguis Előzmény: #250465

Magyarország Parlamentje, nem a Magyarság Parlamentje. Ne tévedjetek már el a nagy magyarkodásban. Ha minden országból a Világon ahol magyarok élnek lenne képviselő a Parlamentben szerintetek hány fős lenne. De miért, könyörgöm? Ne gyártsatok már utópiákat, aminek ráadásul racionális alapja sincs.

#250465 gentlemanus Előzmény: #250454

Igen, egyetértek azzal is, hogy kellene a határon túli magyarság képviselőinek parlamenti képviseletet is adni, műállamonként egyet. Sajnálatos, hogy több országban is megosztott a magyarság képviselete, éppen ezért nagy kérdés, hogy kit engedjünk be, mikor köztudott, hogy némelyikük esetében a kollaboráns jelző is ki lenne osztható. Remélem, hogy a kisebbségi képviselők megnevezés a határon túli magyarok képviselőire vonatkozik.

Belső kisebbségi képviselői helyeket csak az általános választói törvényben foglaltak szerint adnék, tehát indulhatnak az itteni szlovákok, románok, stb. a magyar választásokon, oszt ha elérik a parlamenti bejutási küszöböt, akkor adhatnak képviselőt. Tehát én nem adnék kisebbségi parlamenti képviselői helyet csak azért, mert kisebbségek. Másrészt a helyi önkormányzatokban képviseltetik magukat.

Felvidéken vagy Erdélyben sem azért jutnak be kisebbségek a helyi parlamentbe, mert kisebbségként kapnak erre lehetőséget, hanem azért mert átlépik legálisan a parlamentbe jutáshoz szükséges választási küszöböt.

A felsőház kialakítására én nem látok most lehetőséget, mert túlzottan törékeny így is a magyar demokrácia. Bár oda elég lenne egy 50 fős testület is, a civil magyar társadalom legjelesebb képviselőiből.

#250454 Spade Előzmény: #250358

A kettős állampolgárság meglesz a határon túliaknak.

Viszont sztem a fidesz megtartja az egyéni képviselőket is (és ez jól is van így sztem), és ebből következően állandó lakhelyhez kötött lesz a választójog. Viszont van egy érdekes utalás h kisebbségi képviselők is lesznek a parélamentben, sztem azt kéne szorgalmazni (jobbiknak többieknek is ) h legyenek ilyen képviselők akik a határon túli magyarok érdekeit képviselik, akár országonként 1 az elacsatolt területekről meg +1 akik szerte a nagyvilágban élnek....ez elérhető lenne és jó is szerintem...

a másik lehetőség egy felsőház lenne, de az meg ujabb bnürokrácia és most nem lenne népszerű...

Történelem: az első jobb…

#250388 Wall street

Történelem: az első jobbikos parlamenti felszólalás

A Jobbik képviseletében Dr. Gaudi-Nagy Tamás szólalt fel ma a Parlamentben a 200 fős parlament vitájában.

Hosszú és keserves esztendők után, végre magyar érdekeket képviselő politikusokat hallhatunk, láthatunk a Nemzet Templomában.

http://kuruc.info/r/34/59713/

#250358 gentlemanus Előzmény: #250262

Én támogatom a kettős állampolgárság visszaadását a régi Nagy-Magyarország területén élő magyarok számára, mégha nem is itt laknak. Ez nem gazdasági, hanem stratégiai jellegű kérdés.

Kedves Zabás kartárs! A gúnyhatáron túl élő Magyarok sorsa már régen nem csak Csonkaország belügye, hanem bizony összmagyar ügy, a Magyarság megmaradásának záloga. A gúnyhatáron túl élő magyar testvéreinket erőszakkal asszimilálják, nélkülük pedig elveszünk. De ők is nélkülünk. Éppen ezért igenis a Magyarság sorsát eldöntő kérdésekbe igenis beleszólást kell adni minden magyarnak! Határon belül és túl!

#250282 Zabás Előzmény: #250276

Külügyi dolgozók??? Még jó hogy Itthon szavaznak, hiszen ők Mo. felségterületen dolgoznak! És haza adóznak!!

Az hogy szerencsétlen bénák az megint más kérdés! Biztos megbüntettem volna őket ezért a hibáért!!

#250276 matgab Előzmény: #250262

sztem az attól még lehet, hogy nem itt él.

nekem is ott van állandó lakcímem, ahol már 10 éve nem élek.

De pl. az összes külügyi dolgozónak is van itthoni lakcíme, mégsem itt élnek (egész jól, az adófizetők pénzéből).

Ráadásul ők úgy szavazgatnak, hogy milliókért kiviszik hozzájuk az urnákat. Aztán meg visszaküldenek 85-ből 84 érvénytelen szavazatot! Na ezt is át kellene gondolni.

#250262 Zabás Előzmény: #250251

"ja és vonjuk meg a szavazati jogot azoktól a magyar állampolgároktól, akik tartósan külföldön élnek (mondjuk több, mint 180 napot, mert ugye azok szavazhatnak, akik bár nem mondtak el , de vígan élnek Kanadában vagy Izraelben.."

Szerintem csak az szavazhat csak akinek állandó lakcíme van itthon!

túlszabályozni azért nem kellene :)

gyergyóiak szavazzanak romániában és ha lehet ne az én sorsomról döntsenek! Költözzenek át, telepedjenek le és akkor szavazzanak ide!!

#250251 matgab Előzmény: #250243

ja és vonjuk meg a szavazati jogot azoktól a magyar állampolgároktól, akik tartósan külföldön élnek (mondjuk több, mint 180 napot, mert ugye azok szavazhatnak, akik bár nem mondtak el , de vígan élnek Kanadában vagy Izraelben...

És azoktól is megvonnám a szavazati jogot, akik nem fizettek be adót, vagy több támogatást kaptak, mint amennyi adót befizettek.

Bevezetném a vagyonadót, amit le lehetne vonni az SZJA-ból így azok is adóznának és szavazhatnának, akiknek bár nagy vagyonuk van , mégsem keresnek éppen (azért ezt nehéz elképzelni, de tegyük fel, hogy tőzsdéből él az illető és nem ingatlanból).

Szavazati jogot kötném a korhatáron túl a 8 általánoshoz.

Illetve csak az szavazhatna, aki a választás előtt regisztrálja magát, hogy ő szeretne egy év múlva szavazni...

És akkor azt mondom, hogy jogosan vonjuk meg a szavazatot külföldre szakított magyar társainktól is, de addig nem!

Ők is magyarok, a határok leomlásával legyen már joguk beleszólni a magyarság irányításába...

Sajnos Kun Béláéknak pont ezért volt fontos leszakíttatni az országrészeket, hogy létrehozzanak egy olyan csonka Magyarországot, ahol arányaiban számottevő szavazatot tudnak elérni...

Milyen alapon mondjátok, hogy a gyergyóiak nem szavazhatnak a magyarok sorsáról? Önként mentek el? Nem. Rajtuk múlott? Nem. Listára tudnának szavazni igen? Adót fizetnek? Nem kevesebbet, mint a segélyeken éldegélő polgártársaink. Mindegy nekik mi történik itt? Ha veszi a fáradtságot, akkor valszeg nem. Akkor miért reksztjük ki őket, akik a mienknél sokkal nehezebb körülmények között őrzik nemzetünk hagyományait?

Miért szavazhat az aki nem itt él tartósan, önként elhagyta az országot, de itteni állampolgár?

Miért szavazhat mondjuk Eörsi Mátyás kettős állampolgár, míg Wass Albert nem szavazhatott, mert Kuncze miatt nem kapta meg a magyar állampolgárságot, amikor igényelte???

#250243 Zabás Előzmény: #250239

pontosan!

Végrendeletet sem írhat akárki, sőt adás-vételi szerződés aláírásához egy bizonyos kor felet az ügyvédek orvosi papírt kérnek.

Viszont akik nem szavazhatnak azoknak biztosítva legyenek a megélhetési feltételek és ezeket ne lehessen megvonni tőlük vagy rontani a helyzetükön!

Szerintem azok a külföldiek akik itt élnek és itt adóznak azoknak is biztosítani kéne a szavazathoz való jogukat, persze ez x minimum munkaviszonnyal kellene igazolni!

#250239 zeeh_ Előzmény: #250236

Egyetértek, csak olyan szavazhasson, aki itt él.

Továbbá ha már lehet alsó korhatár szavazáskor, legyen felső is.