1,24918 volt a minimum eddig.
stooq-ot néztem. 1.2502 volt nekem meg 1 a spread.
Szerk: látom intézkedett.. :DDD
Te ekkora tévedéseket nem engehetsz meg magadnak. 10 napra előre jelezni az árat és 2 pipet tévedni...
:DDDD
Alá szúrhat 1,25 alá ma. De onnan valószínűleg fordul.
Főbb devizapárok árfolyamváltozásai
Az EURUSD páros volatilis mozgások közepette ereszkedik egyre lejjebb, közelíti az 1,25-ös éves mélypontot, de már 1,2520-on is komoly támaszt alakított ki. Ha a mai nap során letörne a támasz, akkor megindulhatna újabb mélységek felé a páros, ekkor az 1,2450, 1,2330, 1,2150-es szintek elérésére lehet számítani. Megítélésünk szerint, ha a következő héten nem sikerül a párosnak 1,2800, 1,2870 fölé emelkednie, úgy a további esés forgatókönyve kaphat egyre nagyobb valószínűséget.
Az eurozónából megszorító intézkedések bevezetéséről érkeztek hírek. Spanyolország és Portugália is elkötelezte magát komoly fiskális kiigazító intézkedések iránt. Spanyolország a jelenlegi 11,2%-os GDP-arányos deficitet 2011-re 6,0%-ra, Portugália pedig 9,4%-ról 4,6%-ra szeretné csökkenteni. Az ígéretekkel kapcsolatban azonban kétségek itt is vannak, nemcsak a görög példánál, hiszen a spanyol szakszervezetek elégedetlensége nő, s tömeges tüntetések lehetnek, a portugál megszorításokon túl pedig a befektetők strukturális reformokat hiányolnak.
Az Európai Központi Bank (ECB) a tegnapi nap során publikálta májusi havi jelentését, amelyben az szerepelt, hogy a jelenlegi kamatszint megfelelő, s az infláció mérsékelt maradhat. 2010-ben 1,4%-os átlagos éves inflációval kalkulálnak. Trichet ECB-elnök tegnap is kihangsúlyozta, hogy az ECB nem tervez nagymértékű kvantitatív monetáris lazítást eszközölni, s a likviditást, amint javul a helyzet, ismét visszavonhatják. A fiskális megszorítások a növekedési pályára negatívan hatnak nyilvánvalóan, de a stabilitást erősítik.
Makrogazdasági oldalról a dollár támogatott továbbra is, hiszen az amerikai munkaerőpiaci helyzet továbbra is javuló tendenciát mutat, a beszerzési indexek is arra utalnak, hogy a gazdaság lendületben van. A mai kiskereskedelmi, ipari termelési és a fogyasztói hangulatot tükröző mutatóktól várhatunk újabb megerősítést. Amennyiben kedvezőbb makroadatok jelennek meg, a dollár erősödése valószínűbb.
Az angol font markáns gyengülése volt megfigyelhető a tegnapi nap során, a GBPUSD páros ma reggel már az 1,46-os szint alatt is járt, az EURGBP jegyzés pedig a 0,86-os szintet is megközelítette. A kedvezőtlen külkereskedelmi statisztika generálta elsősorban az újabb lejtmenetet, de a tegnap előtti pesszimista inflációs jelentés, illetve az euró gyengélkedése is „rásegítettek” erre.
Az új-zélandi dollár gyengült a kiskereskedelmi adatok közlése nyomán, az NZDZUSD jegyzés 0,7110 közelébe zuhant. Az adatok a várakozásoktól elmaradtak, bár már 4 egymást követő hónapban tapasztaltak emelkedést, így a kamatemelési várakozások továbbra is stabilak.
Ha meg lassan nem áll meg akkor saját maga alá temeti az usa gazdaságát...
Bár a fenne se tudja. Mert ilyen alacsony kamatok mellett meg lehet, hogy hitelből kezdik el vásárolni az olcsó külföldi termékeket..
Cserébe akkor felborul a külkermérleg, amerikai cégek "megint" nem termelnek és újabb leépítések.
Viszont hozományként beindul a hitelezés és a bankok megint kaszálnak..
Ahhoz az általános dollár erősödésnek meg kéne állnia.
Az 1,25öt védeni fogják - már amennyire tudják. A 3-4% hozamú kötvénytulajdonosok nem fogják sokáig dijjazni a bizonytalanságot, hogy ha lassan is, de meddig araszol még le.
Nyomnak egy sell-t, aztán lehet dumálni mentőcsomagokról, az majd megmarad az eu-n belüli használatra.
de az is minek?? ugy is eléri a vég azt is, vajon meddig nézik a német dolgozok h nekik kell adót emelni a görögök miatt ???
Nem mondtam, hogy újat mond. Azt mondtam, hogy mozgathat valamit.
GBPUSD-t meg csókoltatom. A kiütött short is szépen hozott volna...
Mi újat tud mondani? Max. megerősítik, hogy 2011 őszén lesz csak kamatemelés.
Gondolom esik náluk az eső és visszaesett az idegenforgalom. Viszont 10 körül ecb beszéd nem?
Az is mozdíthat valamit...
Persze.
csak nem voltam gépelőtt. Stoppokat beraktam és minden irányban kiszedték.