De azt egy hétig konzekvensen ...
Fókuszban
Ma várható adatok:
HU 09:00 Ipari termelés, év/év, végleges, március, előző: 2,8%
EZ 10:00 Az ECB-től Constancio tart beszédet
PL 14:00 Fogyasztói árak (CPI), év/év, április, előző. 2,6%, várt: 2,3%
US 14:30 Kiskereskedelmi forgalom, hó/hó, április, előző. 1,9%, várt: -0,2%
US 14:30 Kiskereskedelmi forgalom autók nélkül, hó/hó, április, előző: 0,9%, várt: 0,4%
US 15:15 Ipari termelés, hó/hó, április, előző: 0,1%, várt: 0,6%
US 15:15 Kapacitáskihasználtság, hó/hó, április, előző: 72,2%, várt: 73,5%
US 15:45 Michigani fogyasztói hangulat index, május, előzetes, előző: 72,2 pont, várt. 73,5 pont
US 19:40 A Fedtől Evans tart beszédet
Ázsiai körkép:
Az ázsiai piacok a héten már negyedszer mutatnak visszaesést, miután a Sony Corp. profitvárakozásai elmaradtak a várttól, és mivel amerikai jelentések szerint egyre több bank kerülhet felügyeleti vizsgálat alá. A japán Nikkei225 index 1,5% körüli csökkenést mutat, a kínai Sanghai Composite index pedig 0,45%-os minuszban áll.
A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)
Kérdéses lehet, hogy lezajlott-e a piacokon a múlt heti esés korrekciója, vagy akad még némi felhajtó erő a piacokon? Véleményem szerint nem igazán, így az esetleges napon belüli emelkedésekbe érdemes beleadni.
A hazai piacon az átlagosnál nagyobb eladói nyomás miatt a csökkenő szakaszokban túlteljesítők lehetünk. Mára csökkenés várható, amely az OTP-t 6400 alá hajthatja napközben. A Mol ismét visszatérhet a 20000.-es szint alá, a közeljövőben pedig addicionális eladói nyomást jelenthet a versenyhivatali vizsgálódás. A Richter okozhat meglepetéseket, ismét villoghatja defenzív jellegét, tehát a vételi lehetőség talán itt keresendő leginkább. A Magyar Telekom-nak nem jött jól, hogy pont kuponvágás után indultak újra emelkedésnek az igen nyomott állampapír-piaci hozamok, ezért a közeljövőben érdektelen csorgás várható.
Nagy Attila (Pécs)
BUX index technikai elemzése
Próbálja ki a TeleTrader Professional 28 napig ingyenes demo változatát.
Visszateszteltük az 50 napos mozgóátlagot, melyet éppen a 21 napos készül metszeni lefelé (ez bearish szignál). A tegnap reggel kialakult rést napon belül visszatöltötte, így nem ad támpontot. A mai kereskedést mindenképpen a negatív tartományban fogjuk indítani, várakozásunk szerint 23.300-23.600 pont között. Igen nehéz most előrejelezni a mozgást, ezért tanácsoljuk a rövidtávú pozíciókat, illetve aki nem biztos a dolgában, inkább a partvonalról figyeljen.
http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/05/BUX13.png
Támasz: 23.631 (Fibo 38,2 %) | Ellenállás: 23.958 (MA 50)
BUX1012 határidős index technikai elemzése
Oldalazott tegnap egész nap, ebből a mozgásból technikailag bármerre mehet (természetesen tudjuk, hogy reggel lefelé fog), figyeljük a Fibo-szinteket, lefelé a 161,8 %-os, míg felfelé a 100 %-os az irányadó. Amennyiben valamelyiket áttöri, megindulhat abba az irányba.
http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/05/BUX1012_6010.png
Támasz: 23.854 (MA 21) | Ellenállás: 24.304 (Fibo 100 %)
Mi lesz a pénteki menü? – technikai elemzés
(Trendlines.hu )2010. május 14. 06:27
A tegnapi magas nyitás után gyorsan kifulladt az optimizmus a tőzsdéken, és lecsorgásba váltott a kereskedés. Délután bőven benéztünk a piros tartományba, de az amerikai kereskedés indulásának köszönhetően visszatértünk az előző napi záróárak fölé. Azonban a tengerentúli piacok is lejtmenetbe kezdtek a zárásunk után, így mindenképpen negatív hangulatban indulhat a pénteki kereskedés. Technikailag egyik részvényt sem lehet kiemelni, mindkét irány mellé lehetne érveket tenni, de a hangulat jelen pillanatban lefelé mutat. Talán most a legjobb megoldás, ha nagyon rövidtávra veszünk fel pozíciókat, és előre meghatározott %-os profit taking-gel, vagy stop loss-szal szállunk ki.
Az általunk használt grafikonelemző szoftver egyik fejlesztésének köszönhetően ezentúl a mozgóátlagok, illetve az indikátorok értéke a jobb oldali ároszlopban lesz megtalálható a megfelelő színkóddal ellátva.
Piaci kitekintő: elfáradtak az amerikai tőzsdék a szerdai hegymenetet követően, és esésbe kapcsoltak a tegnapi kereskedésben. Ennek hatása az ázsiai piacokon is erősen érezhető, de mindenképpen mérsékeltebb veszteségeket mutat az indexek nagyrésze – persze ehhez hozzá kell tenni, hogy korábban az emelkedésben sem követték le amerikai társaikat. A futures-ek kis pluszt mutatnak, és talán az euró is megnyugszik a mai napon.
vagy pont ezért nem esünk..vásárolnak a dolláros népek..
Nem tudom, eljön-e az a nap, hogy minden hozzászólást elsőre megértek... Mii az ECB? A European Central Bank?
Én most csak a shortjaimra tudok gondolni, és mintha a múltkor a gyenge Euró lefelé vitte volna a piacot... Szóval most bizakodom...
Sőt már alatta is van!
ECB meg nem csinál semmit! :(
CSak a szája volt nagy!
Az Euro elérte a 30-ai minimumát... Töretlenül megy lefelé, meddig bírja ezt a piac elesés nélkül?
Én full shortban vagyok :-)) hála nektek, mert reggel "megdumáltatok" hogy már lehetne shortolni :D
full short 24070 -es átlaggal amit zártam 24031 -en, mert Stop kiütött
2. pakk 24011 - 23820
mostani pakk : 23845 - tartom !
Én most azon filózok, hogy a shortjaimat zárjam nyitóban, mint a tegnapi longjaimat ma, vagy hagyjam a fenébe? Napközben úgy sincs értelme kereskedni! :)
azt hittem Én vagyok a nap hülyéje, de űbereltél.
Kicsit zavar, hogy kevesebb shortom van, mint tegnap, mikor zártam záróban. Nem mertem annyit visszanyitni... gyász.
yes main master:-)
mindegy, benyeltem, de nagyon bosszant, mert most senkit nem tudok szidni csak magamat... Na jó éjt nektek:-))
mindenkinek vannak rossz napjai...
léptem, jó éjt nektek!!!!
Lehet igazad van, de miért kapott el a pánik reggel azt sosem fogom megérteni... Ennél rosszabb helyzetben sem csináltam ilyen baromságot, egyszerüen nem értem magamat.... Sima pénz égetést csináltam ma és nem is voltam rá kényszerítve... Grrrr....
sztem irtó nehéz most kereskedni, az elmúlt bő 1 hétben visszatért a válságos idő nagy nehézségű kereskedése, ez már nem olyan könnyed gyaloggalopp, mint hónapok óta...
basszus,én meg mindent shortolok amit lehet :)
buxot,daxot :)
remek,mai nap jó volt kell hozzá még eggy holnapi lecsorgás eggy hétfői stagnálás,és eggy keddi lecsorgás.
Akkorszerdán lessz esés :) végre :)
Ha nem marha sokat buktam :)
inkább pálinkafőzéssel kellene foglalkoznod.. :)))
Mai nap is csúcs kereskedést folytattam... nyitóba 250-en összes shortom fordítottam longba, gondolva a hétfői szitura.... mai 400 pontos mozgásból szépen csináltam magamnak 800 pontos bukót, de még sok variációt nem is mondtam el, és ismét longba vagyok gyönyörű...
profizmus most aztán kijött.... Pedig egész héten holt nyugodt voltam, de a mai napi kapkodásom, hogy miért kellett azt ne kérdezze senki... Barom állat vagyok azt annyi....
Kva futik reggel megkavartak, na ennyi....