Csinálja is. :) (hadd tegye)
2010.05.20. A garantált alapok garantáltan keveset hoznak
Csinálja is. :) (hadd tegye)
2010.05.20. A garantált alapok garantáltan keveset hoznak
a sajat blogjan nyugodtan csinalhatja... van mire buszkenek lennie, en mar annak is orulnek ha csak egy evben elernem amit o 5 eves atlagban :_)
Az utóbbi két post az alappal foglalkozik. Mondhatjuk úgy is, önreklám. :)
2010.05.18. Nyílt sisakkal a szemfényvesztés ellen
2010.05.15. A kamatos kamat varázsa
oh, tavol alljon tolem hogy fikazzam Nyilasit. majd ha 5 ev alatt jobb profitot csinalok mint o :)
csak kinomban rohogok.
Írod, miközben daxot shortolsz. :)
Nem értem mit fikázza mindenki Nyilasit, egyrészt messze nincs vége az évnek, másrészt mind tudjuk milyen állapotban van a magyar és a világgazdaság. Ja, és elárulom, én nem csináltam éves átlag 40%-ot az elmúlt 2 évben mióta tőzsdézem. Gyenge vagyok, na. :)
gondolom ő is érdeklődve néz ki a fejéből mi történt itt elmúlt négy hónapban. :D
nem hiszem mikor írta így képzelte az eseményeket.
kezd az az erzesem lenni, hogy amikor Nyilasi azt irta hogy az ev uzlete a bux shorteladas lehet, akkor valojaban arra gondolt hogy nagy uzlet eladni (zarni) minden shortot.
:-) A jelen a garancia :-) Jön a FED-vizsgálat majd beteszi a kaput...:-)
Ha az év elején adtad el.
Viszont nem elhanyagolandó tény, hogy közel 1-1,5 szeres tőkeáttétellel dolgozik.
Az sok mindent kibir, viszont haszonban is kevesebb...
Nézd meg 2001 február környékét. Nekem ugyanolyan pozim van mint nyilasinak, olyan átlagárral. Nekem sem jutott eszembe hogy zárjam, inkább bővítek feljebb lassanként. Nekem ez a taktikám.
Szeretném megemlíteni azt az apróságot, hogy a 10% korri megvolt a múlt héten. A mágus a múlt héten nem zárta a nyerőbe került SP500 pozikat. Nyilván hozzátartozik, hogy ő hosszabb távon gondolkodik mindig, de piac viszont úgy tűnik felállt a korrekcióból azóta.
Szerinted mennyi esély van, hogy megismétlődik a múlt hét a közeljövőben? Ezért mondtam, hogy ha így halad az utolső nyerőben lévő SP500 pozi is közel nullába kerül nála.
Azon kívül az év eleji bejelentése, hogy az év üzlete a BUX short eladása lehet sem látszik eddig beigazolandónak...
Én is így vagyok vele, veszedelmes idők jönnek, 5 év nagyon sok időnek tűnik most.
Ez a másik nagy igazság:
"Nem fektetek be, érdemi pénz kezelését nem szívesen bíznék másra, keveset meg nem érdemes."
Sok a járulékos költség...
Nézd meg %-osan mennyi a vesztesége...Sokan cserélnének vele... Elég 10 % korrekció aztán meg kell nézni mennyire mágus.
Már csak a 1210-es beszerzése van nyerőben a "mágus"-nak....
A sikerdíj és egyebek levonása után 18-20% marad. Ennyit azért egy bef.alap is hoz úgy hogy 200-as mozgóátlagnál be-ki rakom a pénzt. Viszont ezek nyílt alapok bármikor kivehetem.
Az öt éves zárt befektetésről meg vakmajom jut eszembe..."Stop nélkül 5 évre pénzt befektetni nagy kockázat manapság" :)
átlagos 40%-os éves hozam 5 évre komoly teljesítmény vsz.
Mondjuk 5 év nem biztos elég egy komolyabb következtetés levonására, de biztató.
Azért elég komoly hátránya ennek az alapnak a költsége és a sikerdíj. Igaz időtakarékos annak aki befektet, ha hasonló eredményeket ér el következő 5 évben is.
Egy tartós befektetési szerződéssel is lehet nyereség adót megúszni, ott szintén 5 év. Vagy Nyesz egy nyugdíjas családtag nevén, adómentes, 3 év után ki lehet venni a lóvét.
Joello
Nem fektetek be, érdemi pénz kezelését nem szívesen bíznék másra, keveset meg nem érdemes.