Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Re: bérleti jog

#261315 Hathor Előzmény: #261196

Gyerekek!

Felejtsük már el a bérleti jogot egy életre! Legalábbis addig, amíg a fogyasztás nem repül az egekbe, ezt a tőzsdések úgy is látják a fogyasztói indexen :)

Tegnap bent voltam a körúton, végigmentem a Belvároson.

Nem hazudok, ha azt mondom, hogy minden második harmadik üzlet eladó, kiadó a belvárosban!!!

Nagyon nagyon durva a kép bent. József körúton a Blaháig minden üzlet kiadó, de olyan üzlethelységek...huu..

szóval soha nem fizetnék problémás bérleti jogot! Nehogy már ide jussunk!

annyira nem lehet tuti az az üzlet

Ma már nem a kutya csóválja a farkát, hanem a farok a kutyát!

Jól mondom Józsi?? :)

OZZY ne hagyd magad!

#261307 hosszhuszár Előzmény: #261196

Szia.

Ezt lepapírozni, szerintem sehogy sem lehet.

Gondolom azért kell az üzlet, mert fantáziát látsz benne, kalkuláld ki, hogy mennyi idő alatt térül meg neked a bérleti jog megvásárlása.

Ezt az időt+ valamennyit, hogy nyereség is legyen, kérd a tulajtól a szerződésben.

Ettől jobb nem jut az eszenbe.

#261301 matgab Előzmény: #261202

Már hogyne venne az ember bérleti jogot?? Annak ugyanolyan értéke van mint akármilyen más értéket megtestesítő papírnak, mint akár egy részvénynek.

Pl. én elég sokat fizetnék azért, ha mondjuk a Westendben meg tudnék venni egy 200m2-es jó helyen lévő üzlethelyiség bérleti jogát 5 évre 20 EUR/m2 -es bérleti díjon!

#261292 matgab Előzmény: #261196

Határozott idejű bérleti szerződés esetén tudtommal a az ingatlan bérleti szerződése köti az új Bérbeadót is, tulajdonosváltás esetén is, bár nem vagyok jogász.

Az, hogy ő nem tudott a szerződéseről, az nem mentesíti őt ettől a jogviszonytól.

A másik oldalról ugyanilyen: Ha pl. úgy veszed meg pl. az ingatlant, hogy nem kérdezed meg a közös képviselőt, hogy mennyi közös költség tartozása van a lakásnak, az nem mentesít téged , mint új tulajt attól, hogy a fizetési kötelezettséged fennálljon, mert az nem is az ingatlan tulajdonosának személyéhez kötődik, hanem az ingatlanhoz.

#261202 Ibiza Előzmény: #261200

soha nem vennék bérleti jogot..max határozott időre bérelnék tulajtól vételi opcióval..ami időn belül megvehetem és a bérleti díj beleszámítana a vételárba.

nekem a bérleti díj az kidobott pénz..

#261200 Kriszti@n Előzmény: #261196

visszás lehet a dolog.honolulu biztosabb ,mint egy bérleti jog :) én mindenkit lebeszélek róla,ha már bérlet ,akkor tulajtól,bérleti jog nélkül. a kedvencem a bérleti jog eladás, határozatlan idejű bérleti szerződéssel :)nesze semmi fogd meg jól... de előtte fizesd ki...

bérleti jog

#261196 Ozzy_

Kérdésem lenne és mivel ide járnak az ingatlanosok itt kérdezek =)

Bérelni szeretnék egy üzlethelyiséget.

Szerdán ülök le tárgyalni a tulajjal.

Az lenne a kérdés, hogy milyen módon lehet azt elérni, hogy ha a tulaj eladja az ingatlant a bérleti jogom akkor is megmaradjon az üzletre?

Azt tudom, hogy tulajdoni lapra a bérleti jogot nem lehet felvezetni, úgyhogy marad a szerződés. De a szerződést miképpen lehet úgy megírni, hogy egy esetleges új tulaj ne mondhassa, hogy ő nem is tudott erről viszlát?

Ugyanis a bérleti jogot megvenném attól aki most az üzletet csinálja és nem szívesen dobnám ki ezt a pénzt, hogy jön egy új tulaj én meg mehetek üres zsebbel. Ha mindenáron el akarnám verni a lét, akkor kimennék 2 évre Honolulura.

Ingatlanosok biztos találkoztatok már hasonló esetekkel, lécci segítsetek =)

Hűvösvölgyi, panorámás 65nm-es lakás 15.9M

#261195 Hathor

Sziasztok, ma délután vettem fel egy Hűvösvölgyi lakást, ami szerintem jó árban van kiadásra. Már kiajánlottam valakinek, így haveri e-mailes formában másolom be, mert nincs kedvem éjfélkor megfogalmazni hivatalosra :)

Ma vettem fel egyik haverom lakását Hűvösvölgyben, vaderegényes helyen, ősfák, zöld, zöld, zöld, panoráma!! :)

Szóval két lakás van egybe nyitva. A lakás tényleges mérete a cimbim elmondása szerint 65nm, hivatalosan 50, papír szerint, a két lakás mérete külön hrsz-en (24-26nm, de nagyobb az egész az egybenyitásnak köszönhetően)

Van két szoba, az egyik szoba amerikai konyhás, szép fürdő, a két szoba külön van egymástól a lakás két végében, középen előszoba, fürdő wc-vel. Fűtése církó, radiátorokkal. Engem nagyon megfogott valamiért, talán azért mert szakmai ártalom :)

ha érdekel szólj! 6lakásos házban van, de ugye ez két helyrajzi számon levő lakás, így már csak négy lakás van ezen kívül.

A telek 1500-1800nm-es ősfás liget, de kicsit rendezetlen, illetve elég dzsungeles ebben a nagy esőzésben, nekem ezért teszik, mert sok a zöld. De a kert nem kiülős, csak átmész rajta a lakáshoz. Az egyik szobából szép panoráma lefele, völgy fele, háttérben sziklákkal.

Képek még a fényképezőmben, ha érdekel majd kitöltöm, átküldöm!

Ár a 65nm (50)-re 15.9MFT.

hárman jöttek nézni amíg ott voltam. Pici esztétikai felújítás kell (festés, mázolás, parketta javítás, mert mozog).

Re: 50 m²-es panellakás eladó Kassai u. - Budapest, IV. kerület Ár: 8 690 000 Ft

#247089 Zabás Előzmény: #247087

Panel!

Nem tudom, de ezen a telepen Pozsonyin a 36nm-es ment el ilyen áron tavaly! Nem pont ezen az áron 8,05-ig alkudták le a vevők!

Zugló melyik része? Biztos nem Adria sétányon?

Re: 50 m²-es panellakás eladó Kassai u. - Budapest, IV. kerület Ár: 8 690 000 Ft

#247087 Hathor Előzmény: #247059

Ez panel? Miért drágább IV.ker mint Zugló? Zuglóban ugyanez 7.9-8.2MFT

50 m²-es panellakás eladó Kassai u. - Budapest, IV. kerület Ár: 8 690 000 Ft

#247059 Zabás

IV. Kassai u-ban, 50 nm-es, 1,5 szobás, loggiás, világos konyhás, gardróbos, parkra néző, tehermentes, vízórás, jó elosztású lakás, alacsony rezsivel eladó. Csendes környezet, tiszta lépcsőház, metróhoz közel. Érd.: Varga Gabriella Mónika: 06/30-222-9568; www.angyalpalota.hu

8 690 000,-Ft AZ Ár IRÁNYÁR

http://www.expressz.hu/ingatlan/lako/panellakas/hirdetes-11435106/

Csak nektek megsúgom, hogy 8,4-8,3-már odaadják! :)

Re: Herz szalámigyár közvetlen szomszéd Ipari ingatlan!

#244870 lilia Előzmény: #244596

körfolyosós?

az nem gond ha felújítandó....

csak legalabb 2 szobas legyen, 15-16ért.

Irj privit ha van ilyen.

#244668 Hathor Előzmény: #244610

Igen nem látok, de mitől is lehetne látni?

#244667 Hathor Előzmény: #244610

Igen nem látok, de mitől is lehetne látni?

#244610 banyaiz Előzmény: #244608

nettó kamat kb 4% most. Előbb utóbb Eur lesz akkor ennél magasabb kamatokra nem kell számítani. Egy államilag támogatott 1-2-3% körüli kamatú ft hitel program kellene az benindítaná piacot szerintem. Persze előbb idő kell hozzá ez a sok problémás hitel kitisztuljon rendszerből. Az nem 1-2 hónap lesz. :D

Azt számolgattam mennyivel lehet jobb buli, ha saját pénzt (kedvezményes hitel nélkül) befekteted bérbeadásra. De ingatlan ár emelkedés nélkül elég sovány ami bérleti díjból bejön. Hacsak nem vmi luxus cucc. Mondjuk az is igaz akkor kell befektetni amikor nyomott a piac, nem amikor mindenkinek lakás kell . De akkor ezek szerint te sem látsz egyelőre élénkülést.

#244608 Hathor Előzmény: #244606

Megsugom én sem hiszek benne, de lehet egy menekülési pont, ahogy írtam..

inkább a biztos lakás, mint a bizonytalan 4%os netto banki kamat alapon, amit be is fagyazsthatnak esetleg, közben romlik egy szépet a Ft.

Nem mindenki tőzsdézik, forexezik :)

És nem minden tőzsdés, forexesnek pluszos a számlája.. :)

vagy mondhatom azt is.. alig van akinek plusszos :))

#244607 Hathor Előzmény: #244604

Ebben a csóroságban 200Ft-ot kérnek egy 8oldalas expressz újságért is.. Mit képzelnek ezek?

Lassan se vevőjük, sem hirdetőjük nem lesz.

Sokszor elgondolkodom a napi 1500Ftos hirdetések, heti 8000Ft/hirdetés/hét után, hogy ez megéri?? Főleg ha senki nem veszi az újságot. Már lassan én is mozizom a Sparban :)

két oldal ingatlan rovatotot, abból 100darab pesti ingatlanhirdetést átnézek 5perc alatt. Arra minek megvenni napi 200ért?

áh..

#244606 banyaiz Előzmény: #244604

Fidesz idejében nagyot mentek ingatlanok támogatott ft hitelek miatt, de most legalábbis idén nem hiszem ennek nagy tere lenne.

Kiadásban nem látok túl nagy üzletet, elég macera aztán jó ha banki betéti kamatot behozza, lelakják közben. Ingatlan drágulásra lehet számítani, és közben kiadni akkor ok, főleg lenne vmi jóféle támogatott ft hitel használtra is mint 2000 körül.