Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#249427 Euroman Előzmény: #247370

na ez a mai orbán duma a parlamentben, ez megint gyönyörű volt...lózung hegyek, üzengetések...igazi vásári hangulat....nem baj, az övéi megtapsolták, jó volt az előadás...

#247370 Benjoe Előzmény: #247273

Elmondtam már párszor, most is megteszem, ha a rohadt bankok nem emelték volna égbe a kamatokat, miközben ők szinte ingyen kapják a pénzt, akkor nagyon sok hitelest nem kéne kisegíteni. Nem mindenki ment bele ész nélkül a deviza hitelbe, és az árfolyamváltozás még simán benyelhető lenne. Azzal együtt is sokkal jobban járt, mintha forintban vette volna fel. De az sehol nem volt leírva, hogy pofátlan nyerészkedésre is fel kell készülni, és uzsora lesz a kamtból.

"régi jó idők hírei"

#247283 Suby66

mindenki megnézheti, hogy mi volt a hír és átgondolhatja, hogy az akkori hírekből mi és mennyire volt igaz

sztem kb. 50%a igaz és a többi színtiszta kamu...

na, a mai híreket is így kellene kezelni.

280as EUR stb.

#247273 Euroman Előzmény: #246902

jah...érdekes módon ők is megépítették....sokan lakhatnának egyébként együtt, régen sem volt másképp...csak most ugye más a módi...ha van miből, akkor nem is gond, csak aki hitelből nyomta, az fogja be a pofáját....

" a belföldi értékesítés…

#247221 Nemletezik

" a belföldi értékesítésre termelők is jól járhatnának, mivel a gyenge forint fékezné az importáruk, főleg az olcsó hús és tej beáramlását, így jobb tárgyalási pozíciót biztosíthatna a kereskedelmi láncokkal szemben. Emellett segíthetné a még mindig jelentős gabonakészletek eladását is. A szakember még egy mérlegelendő szempontot említett: az eredendően euróban folyósított uniós agrártámogatások esetében is kedvezőbb a termelőknek, ha gyengébb forint mellett állapítják meg az átváltási árfolyamot."

#246902 NightLord Előzmény: #246897

Ja hát ha anyádéknál laksz (és anyádéknak akkora házuk van, hogy elférsz benne), és nincs saját családod, akkor persze könnyű.....

#246897 Euroman Előzmény: #246836

Érdekes módon nekem és szüleimnek az igényeinkhez mérten megvan mindenünk, és sosem volt hitelünk...igaz minden szempontból igen mértéktartóan éltek, élnek és erre neveltek engem is...

#246876 Kriszti@n Előzmény: #246864

nem a lelkesedés a fő kérdés. egészséges ,emberi mértékű adót sokan kifizetnének itthon is... de egy széthulló országot kapunk a világ egyik legdurvább adója mellett...értem ezt az utakra stb... a mit kapsz miért a fő kérdés..

#246864 NightLord Előzmény: #246861

Más országokban szerinted lelkesedésből fizetik az adót az emberek, vagy mert tudják, hogy jó eséllyel s*ggbe lesznek b*szva, ha nem teszik?

#246861 Kriszti@n Előzmény: #246856

igen egy dolgot tud ez az ország ,de azt nagyon . büntetni,mindegy miért. apeh ,köjál ,parkolás,munkaügy , vpop stb. mindegy miért ,csak szívják a véred. és mi a f@szt kapsz cserébe??? örüljenek,hogy a minimálbéres vállalkozók nem segélyért állnak sorba...

#246850 Kriszti@n Előzmény: #246843

aha,de akkor lehet még csodálkozni 30-40 évig a minimálbéres vállalkozókon,az offshore cégeken ,hogy tovább ne is menjek

#246843 NightLord Előzmény: #246842

Igyis ugyis fizetni fogod, mit gondolsz ha a bebukott hitelek miatt fel kell tőkésíteni a bankokat, az kinek a pénzéből fog menni?

#246842 Kriszti@n Előzmény: #246836

nem a hitellel van baj. vegye fel ha akarja,szíve joga mindenkinek .de azzal teljesen egyetértek ,hogy ne én fizessem már más szarát..fizetek elég dolgot ennek az országnak a semmire ,talán ezt már tényleg nem akarom..

#246836 NightLord Előzmény: #246831

Euroman, te azt nem vagy képes megérteni, hogy hitel nélkül nincs működő gazdaság : ) Próbálj már meg megbarátkozni a ténnyel : )

#246831 Euroman Előzmény: #246788

ez mind igaz, de aki amit főzött egye meg...aki lúzer, az ne hitelből legyen Jani.. és mielőtt valaki felháborodna, ezt magamra is értem...én ismerem a határaimat, és azokat nem lépem át, mert tudom, hogy rajtam kívül álló okokból is sok minden visszájára fordulhat, ahhoz képest, ahogy elterveztem....pedig én igyekszem mindent előre alaposan átgondolni...sokan nem teszik meg...sajnos a többségnek nincs is mivel, mert a feje igen üres.

#246742 NightLord Előzmény: #246179

1. Az exportunknak meglehetősen magas az importtartalma, a hozzáadáott érték viszont kevés benne, ezért olyan rettenetesen nagy pozitív hatása azért nem lenne.

2. Ez igaz

3. Hitelesek akkor fognak váltani, ha olyan feltételeket teremt a kormány a váltáshoz, ami mellett megéri nekik. Ez nem árfolyamfüggő.

4. Nem csak az államháztrtás euróban számolt hiányát csökkenti, hanem a GDP-t is, ezért a kettő aránya változatlan marad, az Európai Bizottságot pedig kizárólag az arány érdekli

5. Na ez meg aztán végképp nem oszt, nem szoroz az állmháztartás szempontjából (nem tudok róla, hogy az állam euróban szerzett bevételeiből fizetné a közalkalmazottakat)

+1 A gyengülő forint csökkenti a háztartások elkölthető jövedelmét, ami egyenesen vezet a kereskedelemben illetve a szolgáltatói szektorban munkahelyek megszűnéséhez.