az a 40 millió forintos ismerősöm..akinek egyébként fingja nincsen a tőzsdéhez 6400 on vette az OTP -jét...nem kérdeztem tőle...de ha nem adta még el akkor megint minuszban van.
az a 40 millió forintos ismerősöm..akinek egyébként fingja nincsen a tőzsdéhez 6400 on vette az OTP -jét...nem kérdeztem tőle...de ha nem adta még el akkor megint minuszban van.
Én is ilyeneket ismerek leginkább, pánik új alj esetén lesz...
Egy minta a környezetemből:
"Mari néni" elkezdte venni 9000-en az otp-t....Vette 3600-ig - addig volt pénze...
Ott azt mondta, majd úgyis felmegy. 10MFt-ból, volt hogy 7MFt minusza is volt...kiülte,...plusszba került és még ül benne....most minuszban van ismét és ül benne - mert a tőzsde felfelé megy...
Szóval ilyen "Mari néni"-k is vannak.
no meg azért annyira ne örülj, ha megismétlődik...
ez a mostani esés közel sem lyan. Most azokat likvidálják, akiknek nem stoppolnak és lombarodznak. Köze nincsen a soros féléhez, megse közelíti se méretét, se helyzetet... Nem mari nénik számítanak, hanem külföldi pénz kivonás, kicsik lóphaszt sem érnek a pénzeikkel..
Nincs pánik, illetve ez csak mini egyelőre...
a korábbi ilyen nagy lekötésekkor - válságokkor - Soros Gyuri bá' idején mi szokott lenni másnap ? :D
Akik még a 4400 az OTP -t vették és nejlonzacskóval álltak sorban az Equitas előtt..azok jó része, meg ilyen MAri nénik még biztos nem adták el...tehát hétfőn égni fognak a telefon vonalak az tuti...
ha belassul a portfolio online, vagy a többi rendszer akkor abból is lehet következtetni a kisbefektetők mozgolódására.. vagy van valakinek brókertől származó információja ?
ha lesz likvidálás, tuti nem veszik meg a délelőttöt, ha nincs akkor se biztos :D
Kiváncsi vagyok meddig ütik a piacokat..
Akkor a hétfő nyitóig tartó szakaszban a FUturesek lesznek a meghatározók..és a 600 pontos KT miatti különbség.
és még az fog befolyásolni hogy ki mennyire ijedt meg a héten. és mit akar kezdeni hétfő reggel.
én is likvidálásokat várok..
ÉS itt a hír hogy péntek délután kitáraztak a nagybefektetők, alapkezelők..
akkor ki fog venni hétfőn ?
sokan akkora rakétát látnak benne hétfőn mint az Apollo...én nem nagyon várok óriási meghúzást...persze csoda BUx -ban bármi lehet..
Azt se felejtsük el hogy megváltozott a hangulat gyökeresen...ami ebben az egy évben volt reakció azokat el lehet felejteni, mert már más játékszabályok vannak érvényben !!!!
dehogy, itt kevés dolog etikátlan, linkek bátran jöhetnek. Linkajánlóba is, ha van ötleted. Köszi:)
Köszönöm! Ez gyors válasz volt.
Közben én is rákerestem a neten. Ezt találtam. Hátha másban is felmerült a kérdés,...és hogy ne fárasszunk benneteket amatőr dolgokkal. :-)
http://www.internetsuli.hu/calculator.php?id=18
Ha etikátlan töröld ki!
Barátsággal:
Ádám
Én számolom személy szerint kb-ra, pf-es érték a helytálló. Én arra utaltam, hogy idén 1000feletti ktnak kellett volna lennie, de nem igen volt. Ezért gondolom, hogy agyon shortolták egész évben a hatit, de nem vették az tuti.
5,5% az kb 1300pont, de idén 1000pontot sem láttam... 300as ktkrő nem beszélve. 250-650között mozgott idén. 500optimistának számít, 400a reálisnak 300 agyonnyomott
Szia!
A kamat tartalmat hol nézitek? Gondolom nem számoljátok.
Én most a portfolion ránéztem a határidős termékeknél,...ott 4,5 volt az érték...
Ez milyen egység lehet,...mert jelentősen eltér a Ti általatok említett százas nagyságrendtől?
Előre is köszi a választ!
Ádám
sztm is, ha megveszik akkor is lefele kezdés, ha nem akkor a folytatás is az :)) Felfele kezdés sztm csak short stoppok, bár meglátjuk. szerdán is akartak sc-t a marhák, de beleszaladtak...
Nappal sajna nem voltam gépnél, így csináltam 1-2 baromságot. Nem vészesek, de nem estek jól.
Így nem tudom a KT-t sem, milyen volt nappal. Én remélem, hétfőn megütik az első pár percben, tudjak shortot zárni.
sztm 21423. kt-t nem lehet a lekötésre fogni, mert egész nap egekben volt. Inkább azt számold ki, hogy az alapkamat 5,5% vagy mennyi és félévnél járunk, tehát csak 2,75%. Ahhoz képest, hogy egész évben milyen alacsony volt a kt kb500, elég durva shortok nyílhattak.. Ugye egy kis matek után látod:)
Egyébként mennyi volt a bux záróban?
Mert én 2 oldalon szoktam nézni, az egyiken most 21 136, a másikon meg 21 423.
nem is értem
Azért a kt-t ha rendesen akarod számolni, számold a richtert olyan 40 500-as árral...
Brutál lekötötték
erre gondoltam, lásd kt:)
Szerintem Henci arra gondolt, hogy amikor mi zártunk, a dow épp erősödési fázisban volt, kb 100 pontot jött fel, ezért mi is erősen zártunk.
Ilyenkor mindig azt gondolják sokan, na, most fordul a trend. De zárásunk után kiderült, nem fordul, így még mehetünk lefelé. Persze ha nem erre gondolt, akkor bocsi főnök:)