Lehet.:) Azé biztos ami biztos szóltam! :)
Nekem küldték rögtön. Valszeg nálad az sms manó elment kávét hozni. :)
Jóreggelit,futikat rángatják mint foxi a lábtörlőt: +0,1 -0,25 + 0,19 ,korinak ez kevés buxnak lehet elég :D
Lépjetek be időben a platformokra mert erste sms-re 7 percet kellett várnom.
Szép reggelt Mindenkinek!
Valahogy elég nyugodtan ébredtem. szerintem nem lesz itt akkora esés, mint azt sokan várják. Vagy ha lesz is, szerintem utána felhúzás.
Ha elég csúnya futi lesz ijedtében új csúcsra megy :D
kiváncsi vagyok ricsi hol nyit holnap, 45-46000körül:))
Új interpretáció, február óta a legnagyobb esés, majd 200napos átlag alá estek az indexek és a programtrading hozta vissza pket, már amennyire
Weakness was widespread for the entire session as participants showed an aversion to risk. That theme caused sovereign debt credit spreads to widen and many of the global indices to drop so much that the Dow Jones World Index fell 2.7% in its worst single-session percentage slide since February.
U.S. equities found little support as the Dow, Nasdaq, and S&P 500 spent the first part of the session with broad-based losses. Follow through selling caused a breakdown in technical support, including a violation of the 200-day moving average. Selling soon went from frantic to panic as the Dow dropped nearly 500 points in five minutes. That gap down put the Dow nearly 1,000 points into the red.
Though there was talk that a program or system error led to the cascade of selling, media reports indicated that the major exchanges said there was now error on their part.
While stocks had looked to be headed for something awful, computer programmed trades quickly clicked to buy and drove the Dow back up several hundred points in a matter of minutes. The Dow closed almost 650 points above its session low, but it still lost nearly 350 points on the session.
http://stooq.com/notowania/?kat=i6
Procter & Gamble
Az a pletyka járja róla, hogy nem működik az új szuper pelenkája
proctor&gamble;
valami 34%ot esett napközben vagy mennyit
Akármi is váltotta ki, az jól látszik hogy nagyon idegesek a tréderek és alaposan túlreagáltak.
S&P futiban úgy esett 60 pontot az árfolyam, hogy percenként 80,000 kötés volt. Életemben nem láttam még közel ekkora forgalmat se...
szerk: PG = Procter and Gamble, Dow Jones komponens részvény, a cég maga fogyasztási cikkeket gyárt.
remélem holnap reggel elérhető lesz az árfolyamszolgáltatás és a kereskedés is.
Sajnos ehhez tudnom kéne, mi a PG, de ezt is felveszem a kezdők szótárába :-)
PG esésével magyarázzák, de több részvény is megborult
Programozásból élek én is, bár "brókerszoftvert" sosem nem láttam, az én tapasztalatom az, hogy a felhasználói hülyeségnek nincs határa. Ricsivel annyiban nem értek egyet, hogy használok olyan szoftvert, amiben érvényes bemenő adat formátum az 1024, az 1024M és az 1024G is (M: mega, G: Giga), el tudom képzelni, hogy így lehet megadni nagy számokat egy programban. Szerintem ebben a formában egyébként kisebb a tévedés lehetősége, mint a nullák számolgatásában.
Persze nem hiszem, hogy ne lenne valami visszaellenőrzés, gondolom, nem mindennaposak a milliárdos megbízások, de el tudom képzelni, hogy nem figyeltek oda (adat be, Enter, Enter, Enter, mert mindig így kellett bevinni esete pl.).
De én ezt nem tudom vitatni, mert sosem láttam, mivel és hogyan dolgoznak az amerikai brókerek. Nem is azt tartom fontosnak, hogy igaz-e vagy sem, hanem azt, hogy a befektetők elhiszik-e ezt, és ennek megfelelően cselekszenek-e holnap.
Nézem, hogy mi a helyzet a future-ökkel, de én azt vélem látni, hogy volt egy nagy leszúrás, de most minden szép csendesen esik tovább. Ezért tartok attól, hogy nem lesz holnap 1000 pontos le, pedig nekem kifejezetten jól jönne.
De majd meglátjuk.
sztm aláállnak simán... sose volt ilyen olcsó...
Érdekes felállás, izgatottan várják, mi lesz Ázsiában reggel
A Görög balhét is továbbgondolták, eddig Európát húzta magával, de rájöttek, hogy a kínai import is visszaesik
Visszamehetünk,csak előtte tudjak róla ne utána :D
Kezdő lehet hogy a kisbüfik elhiszik hogy elütés volt,ha realizálás indul akkor kevesek lesznek az aláállással,amúgy szted ilyen egyszerű hogy vki rossz gombot nyom és ezzel megborítja a világ tőzsdéit?
Ha az autódon felkapcsolva hagyod a világítást és ajtót nyitsz már jelez a hang,ha de milliárdos adásvételnél semmi figyelmeztetés,biztosítás,jóváhagyás...holnap kihozzák hogy fia született a brokinak azt ünnepelték ezért fáradt volt és elnézte,jah és bocs hogy megborítottuk a piacokat,ígérjük nem lesz több ilyen :D
:)