Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: to: minden "volnabüfinek"

#241323 Euroman Előzmény: #241316

Én nem rúgtam senkibe bele, pláne nem a fórumos társakba, de...mindenki arról papol, hogy ez egy "következmények nélküli ország"....és ezt sokan meg is akarják változtatni...aztán ha egy döntésnek következménye van, akkor meg felháborodnak....ezt valahogy nem értem.

#241317 Euroman Előzmény: #241296

Nem rúgtam senki bele, a felelőtlen hitelezésről mindig is ez volt a véleményem....mindenkinek lenne nagy igénye, de sokan felmérik, hogy annak elérése lehetelen számukra...mások belevágnak, aztán vagy sikerül, vagy nem....előre senki sem tudhatja, hogy mi jön rá...

Mondhatnék erre egy példát: mikor 20 éve külföldön jártam egyetemre, volt több más országból jött évfolyamtársam is...volt egy szegény zambiai fiú, akit mindenki sajnált, mert nagyon fázott itt Európában, pénze se volt, és egy év alatt szinte semmit nem tanult meg németül. És volt egy lengyel lány, aki igen jól érvényesült, végzés után a német egyetemen tartották tanársegédnek, és még egy német adjunktus el is vette feleségül.

Ma: a zambiai évfolyamtársam a University of Zambia dékánja, jó módban él...a lengyel lány a munkájának és hobbyjának élt, gyereke nem született. A hobbyja a hegymászás volt: 2006-ban, 40 évesen lezuhant Svájcban egy hegyről és szörnyet halt....

Szóval senki sem tudja, mi vár rá az életben...

#241316 Amatoregy Előzmény: #241309

Euroman,

vennék tőled eur-t. Tudnál egy árfolyamot mondani amit 60 napig tartasz?

Vagyis mondasz egy árat és én 60 napon belül élnék a vásárlás jogával.

Nos?

#241309 Euroman Előzmény: #241289

Ok. Egyébként ezzel a nick-kel még sosem találkoztam...hacsak nem több néven is regisztráltál, és más néven olvastál eddig....neked is csak azt tudom mondani, hogy banknak sose higyjél....lásd KandH büntetése, ahol külföldi befektetésekben lenullázták a befektetők pénzét (40 M büntetés), vagy Raiffeisen, ahol egy befektetőnek olyan bef. jegyek kerültek a számlájára, amit sosem vásárolt meg (1 M büntetés), OTP félrevezető reklámjai és még lehetne sorolni....nem rám kell haragudni, hanem a bankokra, meg az ingatlan beruházókra, akik irreálisan magas áron adtak el (változó minőságű) lakásokat, és ezeket csak hatalmas hitelből tudták az emberek megvenni....a kormány akkor miért nem volt olyan okos? ...talán mert hozzájuk is vándorolt a pénzből...

#241307 Euroman Előzmény: #241273

És ugyan ki hitte el ezeket a dátumokat? Mindegyik csak politikai manipuláció volt. És ha bevezették volna, azért kell CHF-ben eladósodni? Egyébként banknak sose higyjen senki, mert akkora erőfölényben van: lásd a kódexet is aláírták, aztán mégis sanyargatják az adósokat, sőt Csányi ezzel a magatartással még a mennybe is kerül.

#241296 Amatoregy Előzmény: #241273

Egyetértek. Meg aztán a többség chf-ben adósodott el. És ha megnézed, 261-es eur árfolyam környékén 188 körül tanyázott a chf.

Azt ne mond, hogy a kamat kockázat, árfolyam kockázat mellett a chf hiteleseknek a eurchf swap kockázatot is mérlegelni kellett volna.

És azért azt se felejteném el, hogy a fél fórum téged támogatott, hogy várjál. És amikor a te problémád megoldódott (majdnem 0-ban szálltál ki) akkor a többiekbe belerúgsz.

Szerintem ez a fórumos társadalom ennél többet érdemel(ne).

Re: nincs cím

#241295 Nemletezik Előzmény: #241276

Egyetértünk. 300 nem normális de egy 280-szerintem épp jó. Azt kell nézni, hogy reálértékben mennyit ér a HUF. Kína, az USA is direkt gyengítette a pénzét és mégis most a világ az EU miatt aggódik. Szerintem a nemzeti valuta árfolyama csak egy a rengeteg makro tényezőből. És ha nem beszélünk hiperinflációról, mérsékelt gyengülés nem biztos hogy rosszat tesz. Nemzeti szinten nehéz megjósolni, hogy mit tesz igazán jót az országnak. Egy szállodatulajnak 300 jó míg a devhitelesnek meg 230.

#241289 csaje Előzmény: #241126

Te mégis miről beszélsz????

Tudták , hogy a bank a kamatmarzsot olyan mértékben megemeli ahogyan azt tette????? Nem azért szívnak csupán mint a torkosborz, mert az árfolyamok elszálltak, hanem mert a bank a fizető adósokon vasalja be a nem fizetők részleteit is. Ha nem hiszed nézz rá Nyilasi blogjára, szépen érthetően le van írva.

Sajnáltatod itt magad aztán meg mások felé egy szemernyi jóindulat nincs benned. Na és persze elmondhatod hogy ne írjak ide többet, mert ez a te sirítófalad, de nemhogy írni, olvasni se fogok soha többé. Csak rabolod az emberek energiáját.

#241276 Ibiza Előzmény: #241104

265-270Ft/eur az jó árfolyam..amelyik vállakozás csak 300Ft.os árfolyamnál exportképes azt be kell csukni..vagy nem kell erőltetni a 300-as árfolyam súlyosabb a gazdaságnak mint amennyi pluszbevételt hoz..

ostoba moszkvában tanult közgazdászok ujjonganak ha magas az árfolyam mert csökken az import és nő az export..

baromság..mert az import összetétele a fontos..(nem mind egy nyersanyag vagy lcd tv)a másik oldalon pedig az árfolyam emelkedés.. egy libafos nemzeti valutát kapsz vagy pedig a magasabb árfolyamot árcsökkentésre használod..

#241273 NightLord Előzmény: #241126

Ja, tudták mit vállalnak.. .Euróbevezetés először 2006-ra, aztán 2008-ra, aztán 2010-re, aztán cumi. Euroman, azért, mert neked szar az életed, ne drukkolj azért, hogy másnak is azzá váljon.

hogy miért EURHUF short?

#241171 Suby66

van egy titkos aduász....

a GBP bedölés...ez magával húzná az USDt (jobban mint az EURt) és akkor visszaugrunk 271 körülre

hogy miért is fájna ez jobban az USDnek?

mert az angolok és Obiék egymásnak oda-vissza cserélgették a virtuálisan kibocsátott, fedezet nélküli, állampapírokat

FED kibocsát, angol bank megvesz - angol virtuális államkötvény garanciával...és vice versa

sacc május 6.-ra várom a GBP botrányt...állítólag (ma "elfogtam egy levelet")

DE EZ NEM IGAZ, CSAK SÜKET SPEKI....

ui. ha meg nem jön be...sebaj....

akkor megbeszéltük....27…

#241155 Suby66

akkor megbeszéltük....275-285

de előtte 271, hogy a shortomat zárjam :D

#241139 rbbj11 Előzmény: #241104

én is 275-285 közé tippelem, és ez nem is árt az országnak, van, akiknek segít, van akiknek nem, de ország szinten nem ártalmas. Szóval ilyen szinten akármilyen irányba lelkiismeretfordulás nélkül lehet spekizni is, úgy gondolom :)

#241135 rbbj11 Előzmény: #241126

jójó, de akkor is a honfitársaink ;))

Másrészt már nemzetgazdasági szinten se kellemes 300 Ft feletti árfolyam, ezért a jó érzés kérlek azért munkáljon majd benned is, ha onnan longolni akarod :)))

#241126 Euroman Előzmény: #241078

rrbj nagyon kedvellek, sok jó tanácsot adtál, és földi is lettél...de kérlek a devizahiteleseket hagyjad ebben a fórumban....tudták mit vállalnak...ha meg nem, na az még nagyobb baj....tisztul a piac ezzel, mert az inszolvens emberek kikerülnek....azonkívül tavaly nyár óta lubickoltak, várható volt, hogy ez nem marad így örökké

Csak én gondolom, hogy a…

#241104 Nemletezik

Csak én gondolom, hogy a forint gyengülés jót tehet a gazdaságnak? Devizahitelesből az alacsony HUF alapkamat mellett és a sok elrettentő példa miatt gondolom már kevesebb van. A gyengébb forint külker mérleget jól megdobhatja (értsd exportot segíti, importot csökkenti). Meg amúgy is nincs olyan, hogy jó és rossz a piacon. A piac az ami meghatározza a piacot. Tehát ha gyengül a forint, akkor lehet hogy eddig túlértékelt volt. Mint pl 300-nál pedig alulértékelt volt. Szerintem beállhat egy ilyen 285-275 sávba, mondom ezt mindenféle technikai elemzés nélkül.

#241101 rbbj11 Előzmény: #241092

nem, mondom, 265nél nem számít, hisz maga az MNB is 275 körül akarja látni. Csak nem mindegy, meddig játszuk ezt. Nekem is volt ilyen szintről longom.

Otp short tök más, hisz ott nem a nemzeti valuta a tét.

A pozi mérete szvsz nem számít, sok kicsi sokra megy.

Aranyat miért ne vehetne bárki? Ott nem látom az összefüggést.

#241092 Suby66 Előzmény: #241078

szal aszondod, hogy az én 0,1k EURHUF longom, a 265 körüli az a hazám elleni cselekedet volt?

végül is....(akkor az OTP shortjaim, azok kész merénylet voltak!)

az aki pedig aranyat vesz az kész hazaáruló (Obama is ezt hangoztatta egy éve).

szal végezzük ki a friss házasokat!

csak vicc,vicc, vicc volt...nehogy te is felkapd a vizet!

#241082 rbbj11 Előzmény: #241077

más: nekem is van eur huf shortom tegnapról, és ma felét bukóban dobtam.