Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Re: nincs cím

#238494 matgab Előzmény: #238294

Gera sztem pont megtalálta azt a helyet, ahol játszania kell.

Nem egy WBA-nal, és nem is egy Liverpoolnál, ahol 3. csere lehetne!

Ebben a csapatban egy meghatározó játékos, de nem lóg ki nagyon magasan a többiek közül.

talán, ha 3-4 évvel korábban elkerül Angliába, akkor még többre vihette volna.

Mondjuk Gera alaposan benne van abban, hogy egy középszintű premier ligás csapat a második legrangosabb európai kupa döntőjébe került.

Ráadásul hazaszerető srác.

Persze egy ilyen kaliberű játékos nem kell annak a tahó "profi" Kőmennek, mert annyi ilyen szintű játékost talál, hogy az csak na...

Remélem Kisteleki után valagba billentik ezt a nímand hollandot is!

#238314 Kissherceg Előzmény: #238297

most nézem Atletico milyen gyenge mutatokkal esett ki a BLből. Debrecennek pozitív, hogy BL és Európa kupa negyeddöntősöktől kapott ki :)

#238267 matgab

Érdekes, hogy nem szereted a Barcát, amikor ők játszák a legszebb focit az egész világon...

A teljesítményt nem ártana egy picit ha mást nem tisztelni...

Re: nem volt kéz

#237902 matgab Előzmény: #237859

Hát nem tudom, az sem hangzik egy túl jó megoldásnak, hogy van egy leshelyzet, és megy tovább még 2 percig a meccs. A végén valaki tök más esetből (akár az a csapat akinek a védői jól helyezkedtek) gólt rúg erre bemondják: bocs 2perccel ezelőtt les volt...Ráadásul az is lehet, hogy 5 percig nem megy ki a laszti a les után. Akkor lehet, hogy az egyik csapat szétfutja az agyát, míg a másik "pihen"...A les után játszott idő, ha elveszett játékidő lenne, akkor nagyon könnyű lenne időt húzni vele (előre passzolom a labdát lesre és megtartom a lasztit amolyan Barcelonásan), ha meg újrakezdődne az idő, akkor az az egész szabályrendszert rúgná fel.

Vagy úgy gondolod, hogy a rákövetkező 10 -15 mp alatt a videobíró bekiabálná, hogy les volt és akkor leáll a játék? Bár akkor is elég macerás, de talán még ez lenne a jobb megoldás.

Harmadik kérdés, hogy pl. a magyar NB1-ben van-e annyi pénz, hogy egy ilyen rendszert felállítson a Paks együttese, vagy a Pápa? Vagy a Fradinál így játszanak a Paksnál meg a régi szabályok szerint?

#237865 Ricsi Előzmény: #237860

A hisztik nagy részénél nem is lett volna semmi a dologból, rengeteg helyzet megy mellé, fölé.

Tegnap is volt olyan szitu, a kaputól 40 méterre volt a les. Kit érdekel, komolyan?

Viszont megnőne a lestaktika értéke, mert minden szitut ki lehet elemezni, nincs olyan, hogy majdcsak elnézi egyszer a bíró.

De nem is dőlnének el a meccsek lesgólokkal...

Én meg BL döntő bajban v…

#237861 Ricsi

Én meg BL döntő bajban vagyok, mert nem tudom még, kinek fogok szurkolni...

Remélem, shortoltátok a Barca-t és a Lyont? :))))

#237859 Ricsi Előzmény: #237808

Nincs lefújás, végigmegy a támadás.

Ha olyan dolog van, pl hogy szöglet, vagy gól, vagy 11-es, akkor a védekező csapat kikérhet 1 lehetőséget, ha szerinte les volt. Ha nem volt semmi extra, akkor meg folytatódik mondjuk kirúgással, vagy szerelték a csatárt, vagy mittomén.

Pl nem lenne annyira töredezett a játék, minden támadás szépen végigmenne.

#237808 matgab Előzmény: #237663

Nehéz kérdés ez a video bíró dolog. Pl. mi van akkor, ha belefúj egy akcióba, hogy les és a video alapján kiderül, hogy mégsem...?

Mondjuk azt tényleg nem értem, hogy miért nem lehet a tök egyértelmű dolgokat bevenni a fociba, mint pl. hogy bent -vagy kint volt-e a labda, az viszonylag egy könnyen megoldható probléma.

És még a lest is meg lehetne oldani viszonylag egyszerűen ha visszavonnák a passzív les fogalmát.

A legnagyobb számítógép által nem kontrolállható probléma a színészkedés és a szándékosság megítélése, erre maradna a bíró , illetve lehetne kérni a tesz módjára challenge-t félidőnként a kamuk eldöntésére...

Kár, hogy valamilyen mögöttes indokok (gyanítom, hogy a túl sok pénz az üzletben) jelentős szubjektivitást hagynak a fociban. Ezáltal, ha a bíró az 3 kétes esetből mondjuk 2-szer egy csapat javára dönt, az döntően befolyásolhatja a mérkőzést. Ez érdeke lehet az UEFA-nak (pl. egy Szerb vagy bolgár bajnok véletlenül se ejtse ki az angol vagy a spanyol bajnokot). De az vesse az első követ a bírókra, aki ellen tudna állni egy olyan hazai ajánlatnak, hogy kap százezer euro-t, ha egy döntő kétes esetben a megfelelő módon dönt.

Senki nem róhatja fel neki, hiszen nem tévedhetetlen.

Szóval nem értem az UEFA illetékeseit, főleg úgy, hogy manapság a fogadás üzletágból olyan milliárdok ömlenek be a sportba, amire alig 2-3 évvel ezelőtt álmodni sem mertek volna...Vagy pont ezért nem engedik.

Elkelne egy kis fiatalítás az UEFA-ban, mert Platiniék úgy látszik elmaradtak a XX.században.

#237663 Zabás Előzmény: #237654

Nem értem, hogy ilyen nagyszabású meccseken, miért nem vezetik be a videóbírót??

#237537 Scipio Előzmény: #237535

A perverzitás a favágó vb volt, hatalmas láncfűrészekkel versenyeztek, mintegy öt percig bírtam, kínozni meg a szinkronúszással lehetne :))

Ritkán adják - talán az olimpiára kerülés majd változtat ezen - a 7-es rögbit, pedig azt nagyon szeretem, az nfl meg alapsport nálam minden mennyiségben, bár ez szerencsére már itthon is népszerű...