Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#242192 Euroman Előzmény: #242181

szvsz egyelőre nem fog 280 fölé menni...sőt az ilyen meredek felrántás pillanatok alatt visszaeshet oda, ahonnan elindult...mondjuk én 268-269-nél adtam el, tehát ha oda visszaesne, akkor is csak árában venném vissza, ami nem nagy üzlet...tehát most én mindenképpen hagyom...

#242181 Suby66 Előzmény: #241972

én kb. 281.5 körül rányitok majd még...

addig meg betolom az otthoni jurót (majd 280 felett)... megteszem, amit Euroman nem - kaszállok :)

Az apuka meglátja az utc…

#242175 JP

Az apuka meglátja az utcán a kamasz leányát/fiát miközben az egy kisebb társaságban cigizik. A szülő meghőköl, de fátylat vet rá. Aztán másnap megint ez történik. Jó, hát ez még mindig nem lehet komoly. Újabb néhány nap múlva újra cigizik a gyerek. Na ez mostmár komoly kell legyen, és a szülő elgondolkodik azon, hogy valami megváltozott.

A HUF-ról most a második nap jut eszembe, és egy kérdés, hogy mi lesz ezután: Ez most komoly lesz ??

#236569 Amatoregy Előzmény: #236563

Nos, hogy ilyen szép eposzi jelzőkkel illettetek.... :(

Azt azért nem árt tudni (amit többen itt le is írtak), hogy volt egy erős fogyasztói nyomás is.

- Mo-n az emberek többsége egy számmal nagyobb autóban ül mint kellene (értsd mondjuk Octáviája van és a városból sohase mozdul ki. És ez még nem a legkirívóbb eset)

- Mindenki vágyik az 5-ig tv-jére

- Ha valaki nem tud legalább 40 % saját erőt berakni, akkor azt a dolgot nem is érzi a sajátjának. Kvázi mintha bérelné. Lásd autók 0-10 % saját erővel, áruhitel 10 %- saját erővel.

- A fogyasztói társadalom (itt is) képzetlen. Autó 10 % saját erő, lakás 20 % saját erő, házimozi, tv 10 % saját erő.

Hányszoros tőkeáttételről beszélünk?

Hitelre szükség van ez tény. Viszont az is igaz, hogy magánszemélyek esetében nincs az a kontroll, hogy normális fizetés (vagy futamidő kezdetén) le lehessen ellenőrizni, hogy mennyi hitelt vett fel. Vállalkozásoknál ez simán megy...

#236563 Euroman Előzmény: #236550

Üdv! Nekem erre saját "fejlesztésű" Excel táblám van....a képleteket is öröm volt megíni, és még nagyobb öröm, hogy 8 éve működik....napi szinten max. kb. 5 perc, amíg beviszem a napi költést...és évekre visszamenőleg tudom ellenőrizni a dolgokat, illetve tudok tervezni előre....nagyon hasznos, és 3 különböző helyen van elmentve, nehogy véletlenül letöröljem.

#236550 lackok Előzmény: #236538

2003 óta csinálom ugyanezt, az AceMoney programban vezetek minden fillért. Olyan fiskális szigor alakul ki emiatt az emberben, hogy teljesen átlagos fizetés mellett sem vagyok soha elmaradva számlákkal és 6 hónap múlva letelik egy autóra felvett (6 éves) CHF hitelem úgy, hogy mindig rendezve volt a havi csekk.

#236538 Robag Előzmény: #236232

Anno, amikor elég vacakul kerestem, sikerült agresszív spórolással relative egész sokat félretennem. A módszer az volt, hogy először félretettem a megtakarítani szánt pénzt, majd a maradékot beosztottam hó végéig. Ja, és minden kiadást felírtam, és hó végén alaposan megnéztem, hogy mire is ment el a pénz. A fölöslegesnek talált kiadásokat a következő havi "költségvetésnél" megnyírbáltam.

Nem saját kútfőből jött az ötlet, valami könyvben olvastam, és kipróbáltam.

#236257 Ricsi Előzmény: #236256

persze, mert te a plazmára esküszöl:)))))))))

Na, most megyek meccset nézni, majd leszek szünetben pár percet:)