Sziasztok!
..én még várnék választ a lentiekre, ha kérhetném...
"
Köszönöm !!!
Akkor folytatnám a kérdezést:
Mi az a sziget?
Hogy alakul ki?
Mi az infó tartalma?"
Sziasztok!
..én még várnék választ a lentiekre, ha kérhetném...
"
Köszönöm !!!
Akkor folytatnám a kérdezést:
Mi az a sziget?
Hogy alakul ki?
Mi az infó tartalma?"
pfff :)) Én egyelőre felejtem, de másoknak sok szerencsét :) Eljő még az időm amikor világot hódítok, de nem certin keresztül :)
néha zárás előtt is teljesen kimarad az árjegyző. Van olyan certi amiben nincs is árjegyző amit nem tudom h gondolnak:)
Én csak hoszabb távú elgondolásokat szoktam megjátszani vele, és legyen egy saját certi kalkuláló excel táblád, ami megmondja h a jelenlegi ár amit az árjegyző ad az korrekt-e. mert van h gondol egyet és megduplázza az árat 2-3 pillanatra.
tavaly olaj certiben volt a piaci ártól 50%os eltérés egyik reggel egy kötés miatt... Szóval óvatosan sztm vele. :)
http://www.erstebroker.hu/hu/certifikatok.html
Itt találsz infókat.
Az árjegyzővel kereskedsz. Ő adja az eladási és a vételi árat a mögöttes termék alakulásától függően. Tehát beregadni nem tudsz:)
Illetve Te meg másik is adhatnak az árjegyzőnél jobb ajánlatok!
van erről valami link? szivesen olvasgatnék OTP oldalazgatás közben, hogy mi merre hány méter, mert ez nekem még teljesen idegen terep. Tehát alap gyakorlati és elméleti kérdésekkel kéne kezdenem. Hogyan is megy ennek a kereskedése, kitől veszem, kinek adom el? Ha ez spread-del megy, akkor kell-e még azon felül brokidíjat sázmolni, meg ilyenek.
KBC is igazán feldobhatna valami infot erről a honlapjára.
Azt bét szabályzat tiltja azért nincs.
jaja napon túli lenne buli, mert ez így karcsú... cask hati, az meg tré.. Nem mondhatok semmit, ezt se olvastátok, be se írtam :)
"Azt tudom PETIt lefogják cserélni egy másik rendszerre, de ez nem hivatalos :) Abban lesz külföld stb :)"
valami határidő, csak igy magunk között?? :))
jó lenne ha papírt is lehetne shortolni napon túl, mert a TDT = rulett
Olaj arany dax 1-2 forgalmasabb certija VISZONYLAG likvid. Tehát egy szép napon a tradelők szűkítik az árjegyző néha elég tág spreadjét.
Viszont számítsd hozzá, hogy a mögöttes termékek kerskedés bét nyitvatartási időn kívül is zajlik, ezért nyitáskor érhet nagy meglepetés:)
hát ideje lenne, hogy itthonról is lehessen külföldi rv-t kereskedni.
Na majd holnap amikor többen lesznek még ébren megkérdem ugyanezeket a DAX-os topikban is :)
nem a kereskedési felület számít, hanem az árjegyző. Sztm illikvidek, Én nem pozizom rajta... Nincsennek tapasztalataim, csak amit hallottam.
Azt tudom PETIt lefogják cserélni egy másik rendszerre, de ez nem hivatalos :) Abban lesz külföld stb :)
és ezek Peti-ben likvidek? Érdemes elkezdeni figyelni őket, vagy inkább más kereskedési felületen kezdjem figyelni?
certifikátokkal lehet kereskedni, nekem ott van a listában, most néztem meg. Olaj dax arany s&p
És akik szokták írni, hogy DAX-szal, olajjal, arannyal kereskednek, azok hol teszik mindezt?
Valaki avasson be a részletekbe pls.
CFD-vel szerintem sehogy.
De ha tévedek javítsatok ki!
certifikátokkal nem kereskedem, de Peti és ERSTE trader :)
Bár Én nem használom, de ha lehet, akkor:
Globális szűrés - certifikátok - és ott ami van :)