Okés :) !
Okés :) !
Wall street
Vedd úgy, hogy meg sem hallottam.
Minek magyarázzam a megmagyarázhatatlant?
A világ nem így működik.
Vannak elévülhetetlen, becsületbeli ügyek, melyeket egy nemzet soha sem adhat fel.
" És szeretném leszögezni, hogy tőlem senki sem ellensége jobban trianon gyalázatának és a trianoni terrordiktátumnak, tőlem senki sem szeretné jobban visszakapni az elrabolt területeinket, az azokon élő magyar testvéreinkkel együtt. "
Hogy lehet még mindig Trianon fennakadni, amikor közel 100 éve történt ? Miért kell még ezt kántálni ?
Tudom fájdalmas, szörnyű döntés volt és igazságtalan, de akkor is csak volt :) !
Már rég volt túl kell lépni rajta !
A Holokauszt is csak volt, de már a holokauszt már az emberek könyökén jön ki !!
* A Magyar Köztársaságban minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár választó és választható, az Alkotmány 70. §-ában rögzített szabályok szerint. Az általános választójog Magyarországon nincs cenzushoz kötve.
70. § (1) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú magyar állampolgárt megillet az a jog, hogy az országgyűlési képviselők választásán választó és választható legyen, valamint országos népszavazásban és népi kezdeményezésben részt vegyen.
Akkor ez ingatlan boom:))
Kicsit életszerűtlen szerintem, mert vagy befogadod a házadba, vagy vesz valamit.
Tuti ide jön valaki ezért, mondjuk Csíkpálfalváról!!!
Nincsen szó erőszakos megadásáról a kettős állampolgárságnak.
Hanem azok, akik kérik, mert magyarul beszélnek és felmenőik magyarok voltak, azok automatikusan és soron kívűl meg fogják kapni.
A szavazati joggal kapcsolatban meg azt mondom, hogy tekintve, hogy népünket erőszakkal szabdalták darabokra, és helyezték akaratuk ellenére idegen fennhatóság alá, ebből következően a magyarság Kárpát-medencében történő megmaradása összmagyar kérdéssé vált, és azok, akik itt élnek a környező országokban, igenis lehetőséget kell nekik adni arra, hogy valamilyen úton-módon beleszólhassanak a magyarság ügyének alakításába. Ezek összefüggő dolgok, ugyanis ha gyenge, magyarságellenes kormány van Csonkahonban, annál nagyobb a lehetősége a műállamoknak a teljes magyarság asszimilására. Ez nem csak Csonkahon ügye, hanem a teljes Kárpát-medencei magyarság ügye.
Horvátország és a Felvidék egyértelmű gazdasági érdeke a Magyarországhoz történő csatlakozás, hiszen így már összességében meghaladjuk a GDP 200 Mrd €/évet! A Kárpát medence ezen kívül földrajzi egység! Ez win-win szituáció. Megegyezni kell, konszenzusra jutni intelligens módon a "több" létrehozása érdekében! Mátyás Király idején a Magyar Kincstár az Angol Királysággal vetekedett! Összefogással ez ismét megvalósulhat!
http://politikusbunozok.blog.hu/
http://vastagbor.blog.hu/2010/04/26/ub_2 - Törésvonalak az MSZP-frakcióban
Most nem azért mondom, hogy Én itt bárkit magamra haragítsak, de Erdély nagyon szép, de gondolj bele, hogy még ezt a kis országot sem tudja rendben tartani az állam, az utak romokban, aztán a 4-es metró miatt közröhej tárgya vagyunk itt Európában ! De még lehetne sorolni az autópályákról nem is beszélve .
Kéne nekünk ekkora terület ?
Ismerek olyan Kanadából hazatelepült nyugdíjast, aki lemondott a magyar állampolgárságról még Kanadában mikor a körüllengte a jólét, és mikor hazatelepült újra kérte a magyar állampolgárságot, hogy ingyenes orvosi ellátást kapjon. Nem kapta meg. Felháborító, vagy jogos?
Most is vannak kettős állampolgárok, náluk, hogy van ez most???
Trógerbroki
Ne haragudj, de azt kell mondanom, hogy nagyon nem tudok igazat adni Vonának.
Én követtem a mai sajtótájékoztatót, és az én megítélésem szerint igenis határozottan, kendőzetlenül és egyértelműen kiállt a határon túli magyarságért. Nézzétek vissza, ha nem hiszitek.
Mégis mi a kellő határozottság Vona Gábornak vagy a Jobbiknak?
Próbáljunk már meg mindent ésszel, higgadtan, ugyanakkor ellentmondást nem tűrően intézni. Ne törjük már rá az ajtót a határon túli magyarokra, mikor kulcsot is kaphatunk tőlük az ajtóhoz.
És szeretném leszögezni, hogy tőlem senki sem ellensége jobban trianon gyalázatának és a trianoni terrordiktátumnak, tőlem senki sem szeretné jobban visszakapni az elrabolt területeinket, az azokon élő magyar testvéreinkkel együtt.
Állampolgári jogok, kötelezettségek
http://www.penzugysziget.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=160&Itemid=62
Igen, valahogy szabályozni kellene. De szerintem ki van az már régen találva, csak eddig kár lett volna előjönni vele.
Viszont az egyértelműen "másodrendű állampolgár" kategória sem jó, az biztos.
A választójog valóban necces kérdés...
Egy kétkamarás parlamentet viszont el tudnék képzelni ahol helyet kaphatnának a Kint rekedt magyarság képviselői is. Egyébként Szaniszló már beszélt róla miért lenne jó ha szavazati jogot is kapnának, fent van az EchoTV honlapján minden Világpanoráma rész.
Persze annyira szeretnek minket a szomszédaink, hogy Orbi odaáll és szépen illedelmesen visszakéri és jószívűen örömmel vissza is adják :DDDDDDDDDDDDDD
Azért azt a Magyar állampolgárság odaadását szabályozni kellene! Azért az az állampolgárság ne legyen ugyanazokkal a jogokkal felruházva, mint a mienk!
"...a területeinket vissza is kell kérni békés, diplomáciai úton..."
Visszakérni. Igen, az úgy szokott menni...
Ezen én is kiakadtam. Ebből látszik a komcsi bázis ereje. Ezeknek a pofájába lehet hazudni, meg röhögni, ezek akkor is oda szavaznak.
Őfelsége egyetért, viszont a területeinket vissza is kell kérni békés, diplomáciai úton!
A Szent Korona alatt egyesüljön Nagy-Magyarország!
A Jobbik nyilvánítsa ki, hogy erkölcsös jobboldal kíván lenni!
Azért nem ártana végiggondolni ezt az állampolgársági kérdést. Nem nagyon értem, hogy milyen alapon akarják "ráerőszakolni" olyanokra is akik esetleg nem kérnek belőle. Talán azt lehetne, hogy akik kérik soron kívül megkapják.
De utána itt a választójog kérdése. Milyen alapon szavaznának Magyarországon, mikor nem itt születtek, éltek, nem ismerik a magyar mindennapokat?
El kéne gondolkodni, nem csak fejjel nekimegyünk a falnak.