Regisztráció Elfelejtett jelszó

A négy elem -Nap, Víz, Föld, Levegő

Re: nincs cím

#3803 BudFox Előzmény: #3745

múlt hétvégén volt egy vendégem aki Pakson az atomerőműben dolgozott...

meséljek majd érdekes dolgokat ? :D

najó...majd hétvégén...most nincs idő rá.

Re: nincs cím

#3799 Ozzy_ Előzmény: #3745

szerintem simán megoldható lenne. Csak áldozni kéne érte, most meg nem áldoznak semmire, csak 13. havi mindenfélére, meg családi pótlékra stb.

Alkotmányos jogokat csak annak adnék, aki teljesíti kötelességeit az állam felé. Azaz minimum 8 általános és legalább 16 éves korig tanulni stb. Amíg ez meg nincs se jogsi, se segély, se semmi.

"Az olajra pedig már sok…

#3745 Waszeitung

"Az olajra pedig már sokszor mondták, hogy elfogy, de még mindig van."

Ez így lesz tudja mki,csak abban van eltérés hogy mikor,de mielőtt elfogyna azelőtt kellene áttérni az alternatívákra mert akkor már késő lesz.

Óriási a probléma a fosszilis energia elégetésével keletkező környezetszennyezés ami éghajlatokat és óceáni áramlatokat változtat meg,így téve tönkre a bolygót,ami teljesen felborítja a táplálékláncot,nagy árat fizetünk ezért a 100 év technikai fejlődésért.

És még mindig nem eszmélt rá a világ hogy milyen komor a helyzet :(

Én is a megújuló energiát támogatom,kérdés hogy mondjuk az energiaigény hazánkban kielégíthető-e csupán,geotermikus,szél és napenergia felhasználásával,félek ez kevés lenne,főleg úgy hogy sehogy nem állunk vele.

Re: Energetika.

#3433 nagyati Előzmény: #3402

Atomerőműben előállított áram a legolcsóbb és ebben a helyzetben lehet jó megoldás. Szerintem ha minden óvintézkedést megtesznek és helyesen kezelik a hulladékot és amit mi nem tudunk tárolni elküldjük tényleg biztonságos tárolókba.

Nagyon jól lehetne használni a geotermikus energiát. PL: Lakótelepek fűtésére.

És még sok alternatív energiaforrásunk van.

Az olajra pedig már sokszor mondták, hogy elfogy, de még mindig van.

#3402 Krumenaker Előzmény: #3392

Tragikusnak érzem, hogy vízerőművekben gondolkodunk, atomenergiában, Paks kapacitásának duplázásában és Nabucco vezeték építésében.

A vízerőmű rombol, az atomenergia szennyez, a gázvezetéken meg olyan energia csordogál, ami néhány évtizeden (éven?) belül elapad.

Ijesztő a szűklátókörűség.

(Én már ott tartok, hogy semmilyen papír és fahulladékot nem dobok ki, hanem padláson gyűjtögetem. Háztáji fűtőenergia-tartalék.)

#3387 Kissherceg Előzmény: #3384

ehh, nekem nincs erőm fennmaradni :(( majd ide lehet okos linkeket is gyűjteni :)

Energetika.

#3384 Mercurius

Most megy az m1-en...

Magánbeszélgetések - Aszódi Attila

Juszt László műsora

Energetikáról van szó...

Re: Sörösló

#2330 Ozzy_ Előzmény: #2327

Nem jól látod, a kőműves is ferdén rakja a falat, amíg nem iszik :)

Két beépített szekrény (illetve még csak a helye) rám is vár :S

#2327 Mercurius Előzmény: #2324

Másrészt ahogy gyarapodik az alapanyag (sörösdoboz), romlik a teljesítmény, és munkamorál... :-)

#2324 Mercurius Előzmény: #2316

Ezt már láttam régebben, nagyon kreatív... én azért kétszer is meggondolnám hogy nekiálljak. A fürdőszoba szekrény építés után, megfogadtam, hogy nem veszek a kezembe barkácskészletet többet... egy életre elegem lett az ilyesmiből, bár azóta is funkcionál.

Re: Alternatív és megújuló energiák topikja

#2305 Mercurius Előzmény: #2302

Amúgy Úniós pénzekre mennek, azok meg szintén utólagosak... szóval be kell hozzá mutatni a lyukat, és nem a hasban... :-)

#2302 Mercurius Előzmény: #2299

Jó de melyik állam? Én mindenhonnan azt hallom, hogy a magyar állam a csőd szélén... lehet már húzzák is arrébb a fúrókat, azért nincs hír?

#2299 Kissherceg Előzmény: #2295

pannenergy rafkós banda, sztm ott nem a kitermelés elsődleges cél. :) Állam mindig gazdag :)

#2295 Mercurius Előzmény: #1992

Az 5.elem, ami kihasználja, és egyesíti ezeket, ahogy a filmben is.

A Pannergy sajna sokat tökölődik, de azt hiszem ezt már megszokhattunk hazánkban, hogy semmi sem megy normál tempóban. Már rég fúrniuk kéne az első helyszínen, és még nem volt bejelentés. Azt hiszem holnap fel is hívom az illetékes elvtársat, hogy mi a helyzet... :-)

Mert maga a fúrás időtartama is több hónap. Utánna még ki kell értékelni az eredményt, aztán azok alapján megépíteni a kutat. Attól tartok ebből már nem nagyon lesz idén távhőszolgáltatás... :-(