visszamászott 560-ra,ahonnan elindult lefelé.....
visszamászott 560-ra,ahonnan elindult lefelé.....
nagyon kiváncsi leszek merre lesz az arra:)
549:)
Zóna pörkölt rendel, most már csak dönteniük kellene:))
Mintha tegnap mindkettő vonalról fordult volna naposon újra felfelé, ráadásul szép a gyertya is, csak az a megelőző nap ne lenne, és megerősítés sem ártana...
ez is jól hangzana....:))))
Ha longolni kell az se baj, szép számsort tudok felfele is írni: 590, 620, 730, 870, 1090 double top és irány a mélység:))
Lépjünk ki valamerre a zónámból, és csüccsenjünk bele egy szép hosszú és jövedelmező poziba:))
A cikk eleje,illietve a teljes idézet:
"Még fényesebben tündököl a palládium jövője
A nemesfémek szektorában a palládiumot hosszú ideig figyelmen kívül hagyták. Az utóbbi néhány hónapban mindez megváltozott a palládium ETF (PALL) bevezetésével, így végre ez a termék is kilépett a világpiaci küzdőtérre. Most már a befektető kedvére adhatja, veheti a nemesfém ETF-jét a tőzsdén ahelyett, hogy ténylegesen birtokolná azt.
Sokkal jobb ugyan fizikai valójában rendelkezni az anyaggal, mint ETF-et vásárolni, de ez egy másik téma. Mikor az arany ETF-et bevezették, számos befektető ki is használta, így az árat is jócskán felhajtották. A semmiből kinőve, elsöprő erejű instrumentummá vált a GLD, mára a hatodik legnagyobb aranytartalékkal rendelkezik az alap.
Hasonlóképpen nagy áremelkedés várható a palládium világpiaci árában a PALL ETF kibocsájtásának hatására, mely már 2010. január 8. óta tapasztalható. Jelenleg a nemesfémek közül a palládium tudott egyedül 52 hetes új csúcsra menni egy erősödő dollár árfolyam mellett. Még a 2009-es válság hatására csökkenő kereslet sem tudta megakadályozni az emelkedésben a 15 hónapja legjobban teljesítő nemesfémet.
Az emelkedés távolról sem tekinthető letudottnak, még a többi nemesfém részéről sem, hiszen Kína vad étvágya fűti a piacot. "2010.03.24
bizony longra 15 hónapja kellett volna beugrani:))
és valóban az arany példáján tanulni kelett volna,hiszen az ETF mizéria ott is hasonló reakciot váltott ki anno,ha jól tudom(tévedés joga......):))....
látom visszamászott 535-ig......
hát majd eldől.....
Ez egyre érdekesebb. 545-555 zóna érdekel, ha visszük ki tudja hol áll meg /2001-ben 1090/. Viszont ha másodszorra is lefordulunk, akkor.......:))
Sajnos ez az ETF indítás /tavaly/ zavart okozhat a térben, vagy a fejemben:))
"Elképzelhető ugyan, hogy rövidtávon szemtanúi leszünk egy profitrealizálásnak, ami a 15 hónapja emelkedő trendnek köszönhető. Azonban a bölcs és igazán szigorú stratégiát követő befektetők minden erősebb korrekciót kihasználnak, hogy tovább növeljék palládium kitettségüket, legyen szó ETF-ről, határidős termékről, vagy éppen a klasszikus fizikai kiszerelésekről."-by solargold
akkor szerintem állj be lefelé!
A cukor ára is úgy kezdett olvadni, mintha forró teába tetted volna.
Ne is mondd. Én az EURJPY és GBPJPY-vel voltam így az emelkedés előtt. Vártam, hogy fordul, de mikor fordult "elfelejtette" beülni.
Akkora marha vagyok, kinéztem februárban, hogy ez lehet az idei ezüstöm, erre mindenfele csapongok ahelyett hogy beleültem volna ebbe a rallyba, ráadásul még a beszállokat is jól kalibráltam be:((
Most meg figyelhetem mikor szakad meg, ez nem lesz cukor, mert akkor cifrát mondok.
Havin ha nézed 2001 ápr. csúcstól /2008 márc./ itt van egy nagy fal, szóval örülnék ha úgy viselkedne mint a cuki ami lefordult a nagy falról:))
Tőlem lehet görög is, csak palládium felirat legyen rajta:))
Nézz rá a platinára is, így együtt még biztató is lehet:))
Szigeteket csakis Görögországtól, lassan kiárusítás. ;)
Ezüstöt sasolom, és naposon ötödik hullám vége érzés van bennem. Ellenben aranynál ez inkább harmadik, nem ötödik, és most van egy jópofa kis háromszöge. Nem vagyok biztos bennük, csak a háromszögben. :)