Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: h

#229836 Zabás Előzmény: #229830

Egymilliárd dollár válhat hamuvá a vulkán miatt

A légitársaságok összesen akár egymilliárd dollár bevételkieséssel is számolhatnak, miután a levegőbe került óriási mennyiségű izlandi vulkáni hamu megbénította fél Európa légiközlekedését.

A légiközlekedési cégek bevételkiesése több száz millió dollárra, de akár egymilliárdra is rúghat - vázolta a Bloombergnek a Centre for Asia Pacific Aviation szakértője az izlandi "pöfékelés" lehetséges hatásait.

A szakértő szerint az európai repülési korlátozások mintegy hatmillió utast érintenek, és még akkor is napokba fog telni a menetrendszerű közlekedés helyreállítása, ha ma feloldják a tilalmakat.

A brit meteorológiai hivatal szerint a hamufelhő Norvégia és Skócia legnagyobb részét lefedi, de Anglia, Írország, Svédország, Finnország és Oroszország egy részére ugyanez igaz.

A Bloomberg emlékeztet rá, hogy a brit légtér várhatóan legalább szombat hajnali egyik zárva lesz, míg Németországban tíz repteret - köztük a frankfurtit - kellett bezárni.

Pénteken kora délután a Lufthansa részvényei 2, a KLM - Air France papírjai 1,6 százalékos mínusznál jártak, a British Airways 1,1 százalékkal került lejjebb.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=442486&place=

#229830 Zabás Előzmény: #229820

Hamufelhő szállt Európára! A kontinensen a légi járatok 60 százaléka nem közlekedik!

http://www.hirado.hu/Hirek/2010/04/16/12/Hamufelho_szallt_Europara_A_kontinensen_a_legi_jaratok.aspx

Teljesen leállt a légi forgalom Nagy-Britannia, Írország, Hollandia, Belgium, Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország legtöbb repülőterén, Franciaországban, Németországban, Csehországban és Lengyelországban, Romániában is repülési korlátozásokat vezettek be, Ferihegyen mintegy 40 járatot töröltek

Semmi adat-hatás. No, a…

#229826 izolta

Semmi adat-hatás.

No, akkor ithagyok mindent. Tippem: beöntik 7 végére, de úgy istenesen.

Vagy nem.

Előbbinek 1%-al nagyobb esélyt adok :)

#229825 Zabás Előzmény: #229820

Hozzáteszem én longban vagyok, de ez a forgalom nélküli emelkedés nagyon nem tetszik! És egyre gyérebb a forgalom!!!

És bosszant, hogy most sem tudtam eladni! :(((

#229823 Zabás Előzmény: #229820

Ez én értem, de itt nem ez a lényeg, hogy tudnak e az emberek utazni és ha igen akkor mire költik! Hanem az, hogy ez a légitársaságoknak óriási kiesés, előre repjegyek, visszafizetése! Milliárdok naponta!!!!

Nem tudom mennyi pl. a Heathrow napi fenntartása de biztos nem fillérek és akkor a légitársaságokról nem is beszéltünk akik igen csak ingatag lábakon állnak manapság! 12 hét kiesés és sokuknak vége!!!

#229820 fikus Előzmény: #229811

nem akarlak elkeseríteni, de azt a pénzt, amit a repülőtársaságnak fizettek volna, 2X megfizetik más közlekedési társaságoknak. ennek sok köze nem lesz az eséshez, az üresen tátongó bankfiókoknak, autókereskedéseknek inkább. égeti is a long a kezem.

#229819 izolta Előzmény: #229811

Közben boncolják a GE és a BOA jelentéseket is. Szépek (jobbak a vártnál), de azért mégis hatalmas eredmény csökkenések. Bármi lehet ezekkel is (ld google, ahmi tényleg marha jó lett, de ennél is sokkal jobbat vártak)

#229818 kerikoma Előzmény: #229811

Különben mikor reggel a híradót néztem, bennem is felötlött ez, és amikor megláttam a futikat milyen pirosak tényleg az egyik oknak a sok közül ezt tartottam.... De aztán elhessegettem ezt a gondolatot...

#229815 Zabás Előzmény: #229811

Tömegek próbálnak vasúton átjutni Nagy-Britanniába

Az izlandi Eyjafjallajokull vulkán kitörése ellehetetlenítette a repülőgépforgalmat el Nyugat-Európában, így - az utasok átterelésével - erőteljes hatással van a szárazföldi és vízi közlekedésre is.

"Ahogyan sorra zárják le a nagyobb európai repülőtereket - köztük a londoni Heathrow-t és az amszterdami Schipholt - úgy nehezedik egyre nagyobb teher a vízi- és kötöttpályás közlekedésre.

A társaságok extrém kereslet megugrásról számoltak be, valószínűleg így próbálnak meg alternatív útvonalakon hazajutni a szigetországon kívül rekedt állampolgárok........."

#229811 Zabás Előzmény: #229792

Összefüggéseket keresve /időjárás-gazdaság/ erre jutottam!

Izlandi vulkánkitörés, ha sokáig érezheti hatását és a londoni gépek nem tudnak felszállni ebben a tuti gazdasági helyzetben, mikor virágzik a repülés és tőkétől duzzad légitársaságok pénztárcája! Naponként több milliárdot buknak minden ott le és felszálló társaság, napok/hetek kérdése és akár többen beadhatják a derekukat! És indulhat lefele a tőzsde!!! Párizsi reptért is veszély fenyegetheti, a vulkáni hamú nagy kárt tud okozni a gépeken ha szerencsésen nem zuhan le! Kártérítési perekről nem is beszélve! stb...

HA sokáig tart ez az állapot akkor **** nagy esés lesz itt!!!