Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#227420 NightLord Előzmény: #227168

A közszféra létszámának csökkentése ellen az a legkézenfekvőbb érv, hogy semmivel sem jutunk előrébb azáltal, ha a 750 ezerből kirúgunk mondjuk 200-ezret, mivel a magánszférában nincsenek munkahelyek, ezután majd a szociális ellátórendszeren keresztül kell eltartani ezt a 200 ezer embert.

Azt kéne látni, hogy nem a 750 ezer sok, hanem a 2,7 millio alkalmazásban álló a botrányosan kevés egy ekkora országban. Új munkahelyek kellenek, százezerszámra, és akkor nem lesz probléma. Nem az a cél, hogy minél kevesebben dolgozzanak, hanem, hogy minél többen.

A csehek 1 millios közszférát tartanak fenn, mégis egész jól elvannak vele. Na persze, hiszen ott a foglalkoztatottak összlétszáma is 1 millioval magasabb, mint nálunk..

#227417 TrogerBroker Előzmény: #227416

Igen ! De most a Fideszben nagyon sokan a megváltó szerepét látják.. Valamint itt is nagyon sok fidesz szavazó, meg akiket én is ismerek, úgy vélekedik ha Orbán nem használja ki kellőképpen a mostani lehetőséket amit kaptak, akkor véglegesen hátat fordítanak a fidesznek. Ha végig is vinné ilyen helyzetben, akkor is nagyon sokat , akár 20 százalékot is veszíthetne szerintem a mostani táborából, ami azt jelentené hogy 2014-ben simán elbuknának. Persze ez csak akkor reális ha nem jól fogják csinálni, vagy megint az lesz hogy szépeket mond, csúnyákat cselekszik ! De ne legyen így... Nincs ennek az országnak 4 éve...Most kell elindulnunk valamerre.

#227416 Netmaster Előzmény: #227412

MSZP hányat hibázott, és mégsem lett semmi, még most is az elmúlt 8 év "eredményeivel" kampányoltak.

#227415 NightLord Előzmény: #227401

Csak ahhoz képest volt magas, hogy a közvéleménykutatási adatok inkább max 60% körüli részvételt jeleztek, ilyen értelemben pedig tényleg meglepően magas volt a 64,45%. Ez a 4,45% pedig nem kevés, 350 000 szavazó.

#227412 TrogerBroker Előzmény: #227403

4 év hosszú idő ! Sosem tudhatjuk milyen állapotok fognak uralkodni akkor az országban. Agresszív politika is ilyen, ha szükséges akkor jó, ha kevésbé szükséges, akkor majd visszáb vesznek belőle ! Majd a 4 év múlva lévő állapotok fogják meghatározni a stílust. Persze a parlamentben is elképzelhető hogy kicsit nyugisabbra fogják majd. Persze az se biztos hogy a fidesz végig viszi a 4 évet ! 2/3 esetén csak egyet hibázhatnak és szerintem végük van... Vagy ha leesik az embereknek hogy nem használják ki a 2/3 által adott lehetőségeket ! Ebben az esetben ha ez valósul meg akkor célszerűbb az agresszív politikát tovább folytatni szerintem.

#227403 Zabás Előzmény: #227402

Szerintem meg rengeteg fidesz szavazó volt inkább! Nem hiába lesz meg a 2/3! Viszont ha a jobbik fojtatja ezt az agresszív politikát 4 év múlva sehol nem lesz! Szerintem Morvai beszólása a hírtévének nem növelte a szavazóbázisotokat!

#227402 TrogerBroker Előzmény: #227401

Én 60 % ra számítottam kb. Úgy gondoltam többen lesznek olyanok idősebbek közül akik eddig mszp-re szavaztak, de most kiábrándultak valamilyen téren és mivel utálják Orbánt, meg a Jobbikot is, ezért inkább otthon maradnak. Hát ezek szerint még mindíg sokan vevők e rétegből a szoci agymosásra...

#227399 TrogerBroker Előzmény: #227397

Voltak nekünk is becsléseink ! Statisztikákon valamint saját felmérésekre alapozva. 1 millió szavazóra számítottunk és valamivel kisebb részvételi arányokra.

Persze mi is tévedhetünk.. de nálunk is próbálták felmérni előzetesen a terepet.

#227397 Zabás Előzmény: #227396

kb. 150000 szavazónk valamiért nem járult az urnákhoz...

ezt mire alapozzátok?? Pont ennyivel előznétek meg egy picit az MSZPt vagy valami konkrét számítások alapján?

#227396 TrogerBroker Előzmény: #227388

Hát még én milyen ideges voltam....:))

Vérnyomásom vasárnap rekord magasságokban volt...

Este le is vezettem a feszültséget, egy pár fél pálesszel a többiekkel :))

#227394 Scipio Előzmény: #227320

Azért ne általánosítsunk, nagymamám igazi "vér" fideszes :)) A szocikat meg utálja, különösen Lendvai a vörös posztó a számára, amivel persze nincs egyedül a családban :))

A jobboldalon egyébként ugyanilyen nyugdíjas agymosás megy, a legdurvább 2002-ben volt, amikor azzal jött haza a vasárnapi miséről, hogy a pap elmondta nekik, ha a szocik nyernek "nem lesz vallás" és a templomokat is bezárják :))

#227393 TrogerBroker Előzmény: #227374

Tudom... Nagymamám habár nincs annyi mint a te mamád, ő is ezért útálja őket. Ha nem veszik el azt az irdatlan mennyiségű földet, erdőt.... Most több száz milliót érne... 3 élő mamám közül 2 Jobbikra szavazott ( mindkettő ózdi ). Harmadik már túl öreg, beteg, nem foglalkozik már ő ilyenekkel...

Az a baj Eger nagyon vörös volt mindíg is, ózd is, de ott más az etnikai helyzet, ami az eredményeken is látszik ! Itt Egerben több olyan MSZP szavazó van ezek közül a nyugdíjasok között, ha egy MSZP-s agyon ütné mondjuk a férjét, egy idő után mint ha misem történt volna, akkor is az mszp-re szavazna....

Ezek is hogy tudtak siránkozni a megszorítások idején....Nézd meg ! Ennyi idő és már el is felejtették ! Azért mondom hogy ezek mazohisták ! Szeretnek szopni !

Amúgy azt leszámítva hogy egy kicsit szomorúak vagyunk, nem szabad elkeserednünk ! Így is majdnem megdupláztuk a szavazótáborunkat, ha ez százalékban a magas részvételi arány miatt nem is annyira látszik.

EP-n volt 14,7 % -unk ami 450000 szavazatot jelentett.

Most volt 16,66 % -unk ami 850000 szavazatot jelent....

Ja és sajnos nem ment el minden Jobbik szimpatizáns... Kevés fiatalt is lehetett látni, ( és ugye 18-25 év között mi vagyunk a legnépszerűbbek ) mi is tudunk olyanokról akik nem mentek el, pedig ide szavaztak volna ! Szégyelljék magukat ! Aki nem szavaz, az majd siránkozni se siránkozzon ha valami nem tetszik neki !

kb. 150000 szavazónk valamiért nem járult az urnákhoz...

http://ennyiresenkinem…

#227391 KawaBazsy

http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2010/04/13/valasztoi_magatartas

"A Fidesz szavazókból legalább két millió úgy emlékszik a 1998-2002 közötti időszakra, mint aranykorra. Szerette az akkori retorikát, a lényegesen kisebb korrupciót, a folyamatos növekedést, a multik finom megregulázását, a torgyáni bagázs leszalámizását. Nem véletlenül tartott ki a Fidesz mellett kb. 2 millió ember az elmúlt nyolc évben akkor is, amikor sem a párt, sem a Vitya nem volt csúcsformában. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, de a Fidesz volt az egyetlen párt az elmúlt húsz évben, amely kormányon képes volt jelentősen növelni szavazóinak számát. A Fidesz mostani szavazóinak többsége azt azt a hangulatot várja vissza. És egy rendszert legalább annyira jellemez az általa sugallt hangulat, életérzés, mint az, hogy milyen konkrét kormányzati tevékenység folyik. És Orbán Viktor tanulékony srác, tanult a hibáiból, most nem fogja hagyni, hogy a hangulat rombolásával idegenítsenek el tőle szavazókat. Kormányozni pedig tud, bármennyire fáj ez a baloldali értelmiségnek. Pont ezt várja tőle a törzsközönség: A probléma definiálását és a világosan megfogalmazott, rögtön érzékelhető megoldást. Hogy jöjjön a rendőr. Hogyha Józsika anyukája beszalad megverni a tanárnénit az iskolába, akkor akkor szabaduljon, amikor Józsika érettségizik. Hogyha valami látványosan befullad legyen felelős és azonnal legyen.

Ez is egy rendszerváltás, nem is kicsi, hanem nagy, hogyha végre következményekkel bíró ország leszünk."

Re: Az MSZP célja az LMP hiteltelenítése

#227387 Zabás Előzmény: #227386

van rá 4 évük, hogy bebizonyítsák!

Viszont ha hűek maradnak ehhez a politikához akkor 4 év múlva okozhat meglepetéseket ez a párt!

Holnap 06-os certit be kéne próbálni! :)