Hozzászólás
TrogerBrokerSziasztok !
Tegnapi napon nem voltam, délután 3 kor értem haza, vasárnap hajnal 5 kor mentem be Egerbe :)
Szavazatszámlálóként megosztom veletek a tapasztalataimat, ami rohadtul dühítő, másrészt érthető lesz számotokra miért kapott az MSZP ennyi százalékot és miért nem tudtuk megverni őket. Az igazság az kicsit csalódottak vagyunk, szerettük volna megverni a szocikat. Választások előtt úgy gondoltuk egy 5 % al meg tudjuk verni őket....
Most végigolvasva ( 2 óra alatt ) az elmúlt napok termését, egy két elhangzott dolgot is meg fogok válaszolni.
Kezdem akkor az elejétől :
Az én választókörzetemben Egerben 75 % os volt a részvételi arány, de jellemzően Egerben a 70 % volt az átlag, ennyi is lett tán a városi eredmény... Már a kora reggeli órákban furcsa volt számomra az, hogy olyan emberek jelentek meg hogy ők szavazni akarnak, akik már majdhogynem "élő halottak" . Azt hiszem mindenki érti hogy olyan nyugdíjas réteget tudtak mozgósítani hogy szavazzanak, akik eddig mind rejtőzködők voltak, jóval a megszokott szavazó felső életkor fölött voltak.
Olyanok jöttek be ( nyugdíjasok ) akik között volt aki tolókocsival, volt aki bottal alig bírt a lábán megállni majdnem össze is esett az urna előtt, volt aki járókeretben képes volt valahogy magában lemászni szavazni... És persze mind az MSZP-re szavazott... Volt amelyik pofátlanul be se ment az urnába, előttünk ikszelgetett... Gondoljátok milyen nehezen bírtam megállni...
De ez még semmi ! Azt gondolom már látjátok miért volt ilyen irtó magas a részvételi arány.. Legalábbis nálunk rekord is dőlt ha minden igaz. Valahogyan sikerült mozgósítani az mszp-nek egy olyan réteget akik nagy része már alig él ( Szó szerint lásd lejjebb !! )
A sok nyugdíjas miatt a mozgóurnákat is sokan kérték ! Én vállaltam el egy önkormányzati küldöttel a mozgóurnázást. Hihetetlen tapasztalatokat szereztem ( de inkább ne mentem volna, mert a vérnyomásom az egekbe emelkedett )
A legidősebb ember akinél voltam 94 éves volt, de több volt a 90 év fölötti. Mind 80 fölött volt, és mind vér MSZP-s komcsi...
Volt olyan asszony, aki azt se tudta hogy milyen választások vannak, de azért kihívatták valakik hozzá a mozgó urnát. Mire nagy nehezen elmagyaráztuk neki hogy mi van most az országban, 5 perc után tudatosult benne mi van a szavazólapon. Persze mi a másik helyiségben vártuk hogy nagy nehezen beírja az x-et. Mikor meglátta hogy a lapon szerepel az MSZP is, nagy megörülve, minket provokálva még büszkén ki is jelenti hogy ő oda szavaz nagy vigyorral a vén .........
Egy másik, a 94 éves asszony aki mellesleg teljesen süket volt, azt mondja már nekem :
azért szavaz Nagy Imrére ( MSZP ), mert ő az anyját még tanította. Mondom ****a, ilyen idiótákat....
Harmadik extrém helyen már úgy elborult az agyam hogy aki velem volt nő szavazatszámláló ott hagytam.... Kimentem inább elszívtam 2 cigit mert ha nem megyek ki akkor agyon ütöm akit bent találok. Ez a komoly... a 90 éves néni áttétesen rákos volt, enyhe parkinzonkóros tünetekkel, agyilag teljesen leépülve, 2 löket morfiummal belőve. A lánya, vagy gondozója, azért kihívatta a mozgó urnát mert az ( elnézést a kifejezésért ) élőhalott, aki még egyszer már agyilag sem volt képben , hótt belőve morfiummal még az MSZP-re szavazni akart. A fejét sem bírta felemelni magától, még egy ikszet sem bírt magától már beírni... És akkor ne legyek ideges... annyit még tudott beszélni hogy mszp...mszp... Inkább kimentem 2 cigire mert nem bírtam már idegieg....
Csak ilyen embereknél voltam a mozgóurnával, kriptaszökevényeknél, élő halottaknál. Volt olyan nő, akinek a szintén élő halott anyját kellett szavaztatni, aki azt mondta hogy olyan izgatott volt az anyja hogy megéli e szavazást.... Persze utolsó földi akarata az volt hogy megint szopassuk meg ezt az országot és szavazzunk az MSZP-re.... Nem elég hogy 60 éve ezek miatt szopunk, még egy utolsót belénk rúgnak... Következő választást ezek jó része mondjuk már nem éli meg....
Volt olyan szintén agyilag korlátolt élő halott aki azt hitte hogy 8 éve Orbán kormány van és hogy ők tették tönkre az országot ! Mi mondtuk neki hogy pont az ellenkezője, akkor egy kicsit gondolkozott, aztán mondta ő akkor is az mszp-re szavaz....
A nap legkomolyabb esete hogy az egyel mellettem lévő választókerületben full ugyan ilyenekhez hívták a mozgó urnákat, amire kiértek az egyik helyre, a nagy izgalomban feladta a nyugdíjas, már a hullaszállító vitte mire oda értek. De volt tán valahol olyan is hogy a nagy döntés nehézségeitől agyvérzést kapott egy szintén nyugdíjas az urnánál....
Szóval egy kicsit kész vagyok, ezen eddig inaktív szavazóréteg miatt lett ilyen hatalmas a részvétel ( nálam 76 % volt ) és ezek miatt kapott az MSZP 19,5 % ot. Ha ezek nem mennek el szavazni akkor az alacsonyabb részvételi arányok miatt az MSZP kapott volna 13-14 % ot, ajobbik meg olyan 23-24 -et....
Hát erre nem tudom mit mondjak, azért egy kicsit elgondolkodtam hogy biztos hagyni kéne e hogy ilyen emberek szavazhassanak ? Ezek leszarják hogy mi lesz itt, a fiatalokkal, de még azt is hogy mi lesz a leszármazottaikkal. Van köztük egy csomó olyan hülye aki csak azért szavaz az mszp-re mert hasonlít a neve az MSZMP-re... Remélem gyorsan kihal már ez a generáció !
60 évig ezek miatt szívtunk, de azért még sikerült belénk rúgniuk egyet ! Nem kívánok nekik semmi jót ! És ezeket is érintette a sok megszorítás az biztos... Gáz, villany, stb..nem hiszem hogy olyan jó menne nekik....
De hát Mazohista nép a magyar ! ( tisztelet a kivételnek ) Szeret szopni ! Ha ezeken múlna be is fizettek volna minket újabb 4 év szopásra !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként körzetemen látszik hogy nyugger negyed volt...
Eredmények ( Eger 24 -es választókerület )
Fidesz : 54,9 %
Mszp : 23,78 %
Jobbik : 13 %
LMP : 6,14 %
MDF : 1,81 %