Hiányolom a topikból az aktív Jobbikos kollégákat (pl Trogerbroker). Ez azért van, mert ünnepelnek, vagy mert búsulnak? :-)
Hiányolom a topikból az aktív Jobbikos kollégákat (pl Trogerbroker). Ez azért van, mert ünnepelnek, vagy mert búsulnak? :-)
13 helyen kell csak veszíteniük, szvsz nem fognak, mert a legtöbb helyen 1-5% közt hiányzott a tuti bejutáshoz!
És itt is beindúl a birka elmélet!
A visszalépéssel viszont nincs fidesz 2/3, ekkor a 2/3-os törvényeknél megint ők lesznek a mérleg nyelve / a fidesz sem a jobbikkal, sem az mszp-vel nem fog közösködni 2/3-os tv-nél/
"Ha ő nem szdzs-te le akkor mi vagy bárki milyen jogon" Már nálad is Vona lett a mérce? :))
Én nem tudom hova tenni az lmp-t, és ezzel szerintem a legtöbben így vannak, ezért is fura nekem milyen támadások mennek itt ellene, lehet hogy igazuk van, de én várok pár hónapot mindkét új párt végső megítélésére...
Ha az LMP az MSZP javára visszalép valahol akkor tuti leírta magát és ismét új névvel próbálkozhatnak! :)
Nem szabad megtenniük, hogy hitelesek maradjanak!
Közösen? Ritka patt helyzet van eziránt sztem.
- mszp nem fog sehol visszalépni jobbik javára, nem thetik meg - akkor vszleg fidesz egyéni nyer
- jobbik nem fog sehol visszalépni mszp, lmp javára, nem tehetik meg - akkor vszleg fidesz egyéni nyer
- lmp nem fog sehol visszalépni jobbik, nem tehetik meg - akkor vszleg fidesz egyéni nyer
- felmerülhet lmp mszp varia, már ha bele mer menni előbbi
- de ha a fidesz jelöltek nyernek, akkor meg lesz a 2/3 nekik
Vona azt nyilatkozta, hogy nem tudják hova helyezni az LMP és hajlandóak együttműködni velük egy jobb Magyarországért! Ha ő nem szdzs-te le akkor mi vagy bárki milyen jogon! Ha úgy lenne ahogy állítanátok már rég nekik estek volna! Hagyjuk hagy bizonyítsanak akárcsak a jobbik! Ne ítéljünk elhamarkodottan mert ez lesz megint az ország veszte!
Jobbiknak semmi baja az LMP-vel!!! Vajon miért??
"Az LMP meg már most úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz ellenzéke akar lenni 4 évig és utána majd átveszik a hatalmat (az mszp-vel)."
Mint a régi "szép" időkben, amikor még SZDSZ néven futottak a szabad Perez demokraták.
"Tehát nyert a Fidesz, mert meglett a 2/3"
Még nincs meg.
Vona azt niylatkozta, hogy hajlandóak a Fideszt ellenzékből támogatni (szdsz módra).
Szerintem ez mutatja, hogy ők nem a hatalomért, hanem elsődlegesen az országért vannak a parlamentben.
Ha Kövér nem fogja szétfasisztázni ezt a kapcsolatot (amit mrá megtett anno a MIÉPpel- lehet, hogy beépített ember??), akkor gyümölcsöző együttműködés lehet.
Az LMP meg már most úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz ellenzéke akar lenni 4 évig és utána majd átveszik a hatalmat (az mszp-vel).
majd azzal megint irányíthatják az országot (nem most, majd4 év múlva, amikor ők lesznek ismét a mérleg nyelve.
Remélem a Fidesz a teljes választási törvényt átírja, minél előbb!
Tehát nyert a Fidesz, mert meglett a 2/3,
nyert az MSZP, mert megverte a Jobbikot (emlékeztek még az EU választás plakátjaira: ki lesz a 3. erő?)
nyert a Jobbik, mert sikerült egyből egy középpárttá avanzsálódnia, hozzászokhatnak a politikusmelóhoz, lesz idejük letisztulni, vagy leamortizálódni,
Nyert az LMP.
Az Mdf totális vereséget szenvedett Ibolyka és Herényi mehet börtönbe.
Akkor csak 2 pártnak kellet volna bejutnia??? Mi értelme akkor demokráciában élni??
LMP-Jobbik közösen fog dolgozni a szavazatok maximalitásáért , hogy a fidesznek ne legyen meg a 2/3! Én ezt gondolom!
Hihetetlen az LMP bekerülése.
Már látom, hogy ha a fidesz nem csinál csodát (vagy nem csinálhat csodát), akkor 4 év múlva lesz egy 15-20%-os Fidesz, egy 20-25%-os Jobbik (ha addig nem lehetetlenítik el), egy 20-25%-os mszp és egy 20-30%-os LMP.
És akkor ebben a szép anarchiában megint jöhet minden elölről...
Amúgy szerintem ezen a választáson mindenki nyert az MDF-en kívül, akiket jól megvezettek. megígérték nekik, hogy az SZDSZ úgyis leamortizálják, és megkapják a helyüket a parlamentben. cserébe ibolyka elgáncsolta Tarlóst Demszkivel szemben, és elvitte az UD zrt-s balhét (persze cserébe kapott egy csomó média felületet). Minden a tervek szerint haladt, csak a ravasz szadeszosok előhúzták a kalapból az LMP-t, hiszen azt ugye lehet tudni, hogy a Fidesz nem léphet koalícióra (esetleg később) az szdsz-szel, tehát egy új ppápártot kellett létrehozni, és
Remélem élni fognak az adott lehetőséggel és nem fogunk csalódni bennük, 4év múlva többet fogunk tudni...
Stockys szavazás eredménye fent :)
megmondta Vona, hogy a választók 2/3-ad része jobbikos, csak még nem tud róla :))