Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: TA indikátor

#22064 Lovax Előzmény: #22035

Nagyon köszönöm a linkeket és tanácsokat.

Nektek is Gudakes és Alter!

Leborulok előttetek mint az ewokok C-3PO előtt! :)

#22048 Gudakes Előzmény: #22025

Alter mutatta meg nekem, hogyan lehet a Stoq-on Fibót rajzolni.

Az Analizia-ban jobb egér, és ott a listában a fibonacci is. Rákattintasz az kurzorral a kiinduló pontra, és tartva lehúzod.

#22045 Alter Előzmény: #22025

Lehet.Jobb klikk a grafikonra-feljön egy ablak-fibonaccira klikk-aztán kurzor vagy kereszt klikk az indulószintre és lenyomva tartva elhúzod a másik szintig.

#22025 Lovax Előzmény: #22024

Nem próbáltam. KBC-vel asszem ingyen van, de miután nem ott vagyok fizetni nem akarok a licenszért, meg adatokkal sem tudom hogy kellene etetni.

Még egy kérdés: fibo szinteket lehet stooq-kal rajzolni? Én nem találtam.

#22020 Lovax Előzmény: #22018

nem túl "kapkodós" ?

Broki: Portfolio online (erstebroker).

Real time meg portfolio.hu de markers nélkül.

Majd beruházok ha látom hosszú távon értelmét, egyelőre jó a stooq.com és főleg ingyen van :)

#22016 Lovax Előzmény: #22005

A stooq.com standard beállításait használom:

MACD 12, 26

RSI 14

Ugrabugrára 10 percest (na ez az ami nem szokott bejönni), hosszabb távra 1 órásat esetleg naposat ellenőrzésre.

#22005 Amatoregy Előzmény: #22000

én is megnéztem. az adx mint trendkövető indikátor cca 70 ft-al magasabb árfolyamnál adott vételi jelet. Sztm ez megerősítő indikátor az macd mellett.

Milyen indikátor beállítást használsz?

#22000 Lovax Előzmény: #21995

Na megnéztem OTP egy óráson két hónapra visszamenőleg.

Szerintem a MACD kevesebb fals jelet adott és könnyebb értelmezni, de ha valaki megtanulja használni, végülis "makes sense".

Oldalazós mozgásnál érdekes módon "megőrül" és küldi össze vissza a fals jeleket. Érdemes megnézni 3.13. és 3.19. között küldött három-három vételi és eladási jelet, az árfolyam meg mozgott kb. 70 pontot min/max.

Nekem nem lesz a kedvenc indikátorom, ez már látszik :)

#21998 Amatoregy Előzmény: #21991

milyen bontást használsz?

Nálam napos (min órás) rsi (14) macd(8,17).

Ennek ellenére párszor totál szemben mentem a piaccal...

#21995 Amatoregy Előzmény: #21991

én is kinéztem.

Adx: értéke 0-100, 60 fölötti érték nagyon ritka. 20 fölötti érték esetén trendelő piac, 40 fölötti érték esetén már kiszállási jeleket kell keresni. (0-20 között nincs trend.)

Amikor DI és -DI vonalak metszik egymást, akkor a rövid távú trend váltására számíthatunk.

Az eső trend erősségét mérő piros vonal alulról keresztezte az emelkedő trend erősségét mérő kék vonalat, ami a medvék előretörését jelzi.

Az emelkedő trend esetében kék +DI alulról metszette a piros -DI vonalat, amit bizonyossá a 20 as szint fölé kerülő ADX is.

#21991 Lovax Előzmény: #21984

Igen Hibaz használja az OTP-re (Asszem 15 és 10 percesen?).

Nekem a MACD és az RSI együtt eddig pontosabbnak és főleg gyorsabbnak tűnik.

Gyors utána olvasással azt látom, hogy

- három részből áll, egy trend erősség indikátorból és egy + és egy - irány indikátorból.

- hátrányaként említik a lassúságát

- nem nagyon használják elsődleges indikátorként, csak ellenőrzésre inkább és trend erősség jelzésre illetve trendváltás előrejelzésére.

Értelmezése:

0-20 oldalazás,

20 - 40 erős trend (beszállójel lehet),

40 fölött - kb soha vagy hamis érték.

#21984 Amatoregy Előzmény: #21981

azt olvastam, de nem értem.

Amit meg írtam akkor hibaz használja, de az adatok igazak. trendkövető és késleltett adatokon.