Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#217667 Őfelsége Előzmény: #217648

Őfelsége I. Levente Apostoli Magyar Király óhaja azon párt győzelme az Alsóházban, mely az erkölcsös jobboldalhoz tartozik és lojális Őfelségéhez!

A Jobbik elfogadja a Szent Korona Tant, a KDNP pedig Szent István Király nyomdokait!

A Jobbiknak erkölcs terén kell tovább fejlődnie, a KDNP-nek Magyarság terén!

Legyünk emberebb emberek, magyarabb Magyarok!

A polgári kormány előrelépés az Alsóházban!

A polgárság fölött álljon a Magyar Nemzeti Arisztokrácia, mely Őfelsége a Király közvetlen támasza! Az arisztokrácia alkotja a Magyar Parlament Felsőházát!

#217648 zeeh_ Előzmény: #217635

Ha extrém esetben a 6 országos listából 4-et lehúznak, akkor kettő marad, nem?

Nem hiszem, hogy erre sor kerül, de ha mégis, akkor írnék a szavazólapra szép dolgokat.

#217626 izolta Előzmény: #217621

Azért qrva kiváncsi lennék, mi alapon támadták meg a listákat.

Sztem ez is tipikus joggal való visszaélés.

#217560 Netmaster Előzmény: #217471

Elnézést, igyekszem mindig a különböző csapongásra reagálni. :) Valóban a vallástól indultunk ki - ami alapvetően nem a humanitárius hozzáállásról szól, aztán nagyon hamar bejött a katolikus egyház, és itt idézek: "a katolikus egyház a maga korában forradalmian humánus volt". Meg is érkeztünk. Mivel ez a téma a politikáról szól, szerintem maradjunk ennyiben, esetleg majd a vallásokról szólóban visszatérhetünk a témára.

#217537 Scipio Előzmény: #217510

Nem teljesen tudom értelmezni a hozzászólásod, de az általad felsorolt tevékenységeket hívják összefoglalóan lelki gondozásnak, ezeknek a tevékenységeknek miért ne lenne értéke akár a társadalom, akár az egyes személyek szintjén ?

Hogy Isten léte vagy nemléte miként került szóba, az meg végképp nem világos...

De ez már tényleg inkább a vallási topik témája...

#217512 banyaiz Előzmény: #217488

elevenen megnyúzásról ne is beszéljünk, az is egy kellemes program lehetett az áldozatnak. Na meg aki végig bírta nézni annak is külön grat. Mo-n azt is sokáig alkalmazták elrettentésül.

#217511 Spade Előzmény: #217507

"ÖNKÉNTESEN többet vállal",

De beteg lett, legalább is személyiség zavaros, többé már nem az az ember aki volt amikor vállalta, és éppen a zavarok miatt nem meri vagy nincs ereje felvállalni a cselekményét...

#217510 Spade Előzmény: #217501

"a hívők lelki üdvének védelme"

.

Hogy hívjuk ezt manapság ? Vajon milyen szerepe van a nem elvárt core tevékenységen( tanítás,gyógyítás) kívül pl. a gyónásnak ? Nevezthetem a szegények pszichológusának vagy pszichoanalízisének ?, vagy az utolsó kenet hatása a haldoklóra és a családjára, a temetésnek az élők megnyugtatására ? az élet természetes folyamatainak az elrendezésére ? ezeknek semmilyen értékes funkciója nincs egy beállt demokráciában ? Nem tart vissza semennyire a rossz úttól a prédikáció ? Vagy a gyónáskor elmondottak ?

És akkor feltettük h nincs Isten mert ha van jajjjjj nekünk :)

#217507 rbbj11 Előzmény: #217498

hát, maradunk ellentétes véleményen :D

Sztem még egyszer: ÖNKÉNTESEN többet vállal az illető, egy eszméért. Ezért nem kell összehasonlítanod azzal, aki egyházon kívül van. Ő nem vállalta önként, neki előírták a megkérdezése nélkül a tv.-k. Óriási különbség.

#217505 Scipio Előzmény: #217488

Olyan hosszú az egyház története, természetes hogy voltak sötét és voltak haladó korszakai is.

Pl. Európában az 5-12. század között az írásbeliség fenntartói egyedül ők voltak, aztán meg persze tényleg komoly kerékkötői lettek a haladásnak Európában, de a 3. világban meg megint "fényhozók" voltak...

szerk: de félek mindjárt jön Kisherceg és kivág minket a vallás topicba :))

#217501 Scipio Előzmény: #217480

Kicsit messziről kezdeném, polgárosodás, kapitalizmus, aki nem dolgozik ne is egyék elv, II. József kitilt minden szerzetesrendet amely nem gyógyít ill. tanít...

Na kb. azóta él egy olyan kép a társadalom többségében, hogy az egyház fő feladata a tanítás gyógyítás, szegények segítése stb. Holott az első számú, mindenek előtt való feladat a hit, az egyház, a hívők lelki üdvének védelme, ennek érdekében köt évszázadok óta sokszor bizarr kompromisszumokat az aktuálisan hatalmon lévő rendszerekkel, legyen az náci vagy éppen kommunista...

Ezért hallgatott a zsidóüldözések alatt, ezért volt kellemetlen Mindszenty személye, ezért váltják le vagy akár közösítik ki a dél amerikában túl sokat ugráló papokat... És ez nem tetszik sok 3. világbeli papnak, akik felvállalnák a harcot a hatalommal nemcsak a hívők lelki üdvéért, de a demokratikus jogaikért, társadalmi felemelkedéséért stb...

#217498 Spade Előzmény: #217489

az ember esendő az egyházban is az és azon kívül is, nem lép ki mert akkor mi a ph@szt csinálna, vagy mittomén miért nem, ahogy az egyházon kívüli sem adja fel magát ha megköcsögölt valakit, pedig mennyivel jobb lenne a társadalomnak :), de ez h az egyes ember ilyen még nem minősiti az egész szervezetet különösen nem a mémet :) sztem

#217493 Spade Előzmény: #217488

Igazad van Sanguis, a tudományban az egyház kb. 1000 éve hátramozdító...

De a karóba húzás stb. az "állami" esemény vott és föbenjáró bűnért kaptad gyilkolás felségárulsá stb. szal nem ekvivalens azzal h jön egy tatár oszt lenyakaz szó nélkül....:)

#217489 rbbj11 Előzmény: #217486

nem tudom, mi rajta a bonyolult :D

Ha észreveszi magán, akkor mielőtt elkezd dugni, kilép az egyházból, nem bonyolult ez. Bocs már a nyers fogalmazásért :D

#217488 Sanguis Előzmény: #217471

Összehasonlítod egyházat pl. a mongol államszervezettel, vagy az inka vallással. Ez nem igazán összehasonlítható.

Ha valaki egy embert öl meg, a másik pedig kettőt, a számtól függetlenül mindkettő gyilkos.

Az egyházi eretnekégetéseken kívül voltak Európában egyéb kivégzések is, sok esetben tömegmészárlások is. Gondolom egy hazánkban is előszeretettel alkalmazott kivégzési forma a karóba húzás helyett szívesebben választottad volna az azték szívkitépését, vagy a mongolok felkoncolását.:) De még volt sok számtalan szörnyű halálnem.

Az egyháznak természetesen voltak pozitív kulturális hatásai, de a tudomány élharcosának nehezen nevezhetőek, legtöbb esetben kerékkötői voltak, a Szentírás dogmatikus értelmezése miatt.

#217486 Spade Előzmény: #217482

lásd válaszom alább, azért kettős mérce mert a papi nevelés 14 éves korban kezdődik és senki nem tudja magáról h pedofil eleve se lehet az hiszen ha a korosztályát szereti az természetes., szal ez a kérdés bonyolultab....sztem,

de lehet ti egyből megmondjátok és akkor elismerem h tévedtem :)