Fölösleges találgatni...
Messze még a kampány vége...
Majd 2 hét múlva elválik.
Itt az Észek-Kelet Magyarországi arányokból nem érdemes országos szintű következtetést levonni.
Fölösleges találgatni...
Messze még a kampány vége...
Majd 2 hét múlva elválik.
Itt az Észek-Kelet Magyarországi arányokból nem érdemes országos szintű következtetést levonni.
az én tippem:
fidesz - 65%
jobbik - 15%
mszp - 13%
lmp - 7%
szvsz a jobbiknak 30-40% nagyon túlzó...
Nem lehet, h - a Jobbik szimpatizánsok rábeszélőkéjét ismerve - vki(k) új nickeket regelnek a jó eredményért..? ;-)
A Jobbik tán most 30-40 százalékon áll, de én mindenesetre 50 százalék felett várom :)
Bevallom, engem kicsit meglep, hogy ennyire fej-fej mellett a fidesz és jobbik.
(Még a végén tényleg valami nagy meglepetés lesz a valós választáson?)
Szadesz, MDF még mindig nullán áll...
:-D
Tegnap volt szerencsém rövid ideig részben hallani, amint egy Jobbikos képviselőjelölt egyik EP képviselőjükkel beszélt telefonon. Az alapján igen nehezen tudom elképzelni, hogy a szoci elvtársak futtatnák/pénzelnék a pártot. Eldöntöttem, hogy ki kapja az x-et.
"A legtöbb külföldön dolgozó - nem a kitelepültekröl beszélek - csak többletet ad haza. Tudást, tapasztalatot, és több adót, vagyont vissz haza. Ez egy kölcsönösen hasznos jäték, a gazdagabb ország bérel neki olcsóbb munkaeröforräst, de a szegényebb ország is profitál belöle, mert kap cserébe ellenszolgältatäst böven."
.
Ez igaz.
De nem is erről beszéltem hanem arról h sztem Gabor mire gondolhatott. Viszont a további 2 beírásoddal már nem értek egyet.
"az önzetlenséghez: dehogynem csinälta önzö módon. Senki se azért, mert mär megkapta egyszer a bölcsibe...ugyan...aki elmegy tanärnak, azért teszi, mert élvezi. Mert azzal szeretne foglalkozni."
Ez az emberi tevékenységek valamilyen fokú degradálása, sőt lenézése kicsit úgy hangzik h ha már olyan hülye volt h elment tanárnak akkor elvezkedjen csak ott ingyen és ne ugasson, az orvos is szintúgy aki sok esetben fillérekért ment meg életeket naponta (és most hagyjuk a paraszolvenciát). És persze Dugovics Titusz is azért ugrott le gondolom a törökkel mert élvezte :), vagy azt hitte hogy bungee jumpingol? vagy lehet hogy csak egy hülye lúzer volt és nem értette a kor szavát ??.....
Megjegyzem Mo pont nem azért tart ott ahol mert felvetné az áldozatos közösségi gondolkodás, hanem mert nagyon kevés a közösségi közösséget támogató, mindenki pont lex@rja a többieket és a közösből markolni akar csak....
AZ USban bevett gyakorlat h hétvégéken (szinte minden hétvégén 1 nap) ingyen munkát végzel, könyvtárban segítesz vagy akármi, és ha nem teszel éveken át ilyet szinte fel se vesznek jó állásba, ha nincs nagy hátszeled jó helyre főleg kezdőként csak ily módon kerülhetsz, és ezt nagyon csipik az önéletrajzodban...Szal az az ország veszett el ahol nincs hangya típusú közösségi altruizmus...
.
"Az embert csak önös (+szük körének) érdekei mozgatjäk. Ez biológiai tény, kär vitatni.Minden altruizmus, ami nem önzö, vagyis nem järul végül nagyobb mértékben a sajät hasznära, mint a többiekére, kihal. Nagyon ritka kivétel, és csak bizonyos fajok, bizonyos cselekedeteiben nincs így."
Persze nagyon nincs úgy hogy kivétel lenne a közösségi áldozathozatal, a közösség szinte minden faj esetében megelőzi az egyedet érdekeiben, az evolucióilag stabil viselkedések szinte mindig közösségi szinten optimalizálnak
Erről a kérdéskörről már értekeztem a topicomban a "mémek" cimszó alatt sokkal átalánosabban, úgyhogy itt nem is akarom tovább szaggatni a kérdést.
és épp ezért halott dolog a külföldet kirekeszteni, ezt mär Kína is megtapasztalta pärszor a történelmében. Protekcionizmus hosszú tävon csak véghez vezet. Kényelmes, mert megpróbälunk elzärkozni a konkurrenciätól. De nem megy ugyse. A multikkal ennek megfelelöen nem leszämolni kell, hanem úgy idecsalogatni minél többet, h. a töküket is ki kell facsarni. Nem leszólni kell, aki külföldröl hazavisz abba a retekbe egy csomó pénzt, hanem tämogatni, de egyúttal arra ösztönözni, hogy tekerjen ki mindent a kintiekböl, és végül Mo. jobban järjon vele, mint No.
Verseny van. Minden szinten. Struccpolitika halott dolog.
p.s: értendö ez nem feltétlenül csak nemzetekre, kinek melyik szint a fontosabb. Van aki a värosät akarja elsösorban gyarapitani, van aki a csalädjät stb.
az önzetlenséghez: dehogynem csinälta önzö módon. Senki se azért, mert mär megkapta egyszer a bölcsibe...ugyan...aki elmegy tanärnak, azért teszi, mert élvezi. Mert azzal szeretne foglalkozni. Mert NEKI örömet okoz. Még egyszer: nem vagyunk hangyäk. Az embert csak önös (+szük körének) érdekei mozgatjäk. Ez biológiai tény, kär vitatni.Minden altruizmus, ami nem önzö, vagyis nem järul végül nagyobb mértékben a sajät hasznära, mint a többiekére, kihal. Nagyon ritka kivétel, és csak bizonyos fajok, bizonyos cselekedeteiben nincs így.
Aki ezt nem ismeri fel, elveszett. Igy pl. Mo. is. Vagy élhetö ország lesz, vagy ördögi körben züllik majd gyorsuló ütemben. Nem azért marad senki, hogy mäsnak tegyen jót...
Egyébként épp USA minden problémäjänak ellenére lätszik, h. vmit nagyon jol csinälnak, hisz képes folyamatosan a nemzetét növelni, mäsoktól forräst elszívni.
Kérlek tegyük ezt ismét rendbe. Bär mär nem szeretem negyedjére ismételni magam. A legtöbb külföldön dolgozó - nem a kitelepültekröl beszélek - csak többletet ad haza. Tudást, tapasztalatot, és több adót, vagyont vissz haza. Ez egy kölcsönösen hasznos jäték, a gazdagabb ország bérel neki olcsóbb munkaeröforräst, de a szegényebb ország is profitál belöle, mert kap cserébe ellenszolgältatäst böven. Amint az illetö mär elhagyja az orszägot végleg, akkor ez mär nem plussz "bevétel" (nem csak ´pénz) lesz a hazának, hanem elveszíti egy darabjät, aki azontul minden szempontból elszakad töle.
rbbj11,
"Szolgálni? Nem a személyes jutalmazás hajtja? Ne hargudjon, de Ön hol él? A méheknél, hangyyáknál van ilyen. Altruizmus az emberben max. családon belül szorult."
.
Nah sztem Gabor beirásának a kontexusa az h nem lúzer altruizmus ha valaki a felnevelő közösségével (nevezzük ezt nagyzólóan hazának vagy minek) szemben (és nem csak családjával szemben) úgy érzi h tartozása van. mert ha valakit felnevelnek e nélkül legfeljebb egy Maugli lehetne, abban a család lehet még csak nem is a nagyobb részt vállalja. meg nem fizetett ovőnők és tanárok oktatták akiknek még az amúgy felháborítóan alacsony fizetásét sem fedeznék a szülei által befizetett adók. Itt nemzedékek generációk kölcsönöztek időt, tanítást fáradságot, jószerivel önvzetlenül (mert a pénz arcpiritóan kevés) a jövönek, ami miatt akibe ezt befektették azzal tartozna hogy a következő nemzedéknek önzetlenül tovább adja, ahogy ö is kapta és nem US-ban vagy Németországban teszi ezt hanem itt ahol ö is kapta... sztem
közben befutott az 50-es számú versenyző is:)
49 szavazat érkezett,nagyon magas a szavazási kedv,hiszen más kérdésekre markánsan kevesebben szavaznak:))
Itt ebben a kérdésben mindenki szint vall,fontosnak érzi leadni a voksát,persze titkosan:)
49 regisztrált emberke különböző neveken:)szoktunk itt ilyen sokan irogatni:))
Viszont, Önnek is!
Meglehet, a német, ezért tekint reánk egyként, a törökkel ...
:(
Sajnálattal tölt el, hogy ezen tényekről nekem kell felvilágosítanom. Talán ha közelebbről megismerkedne az országgal, és lakossaival, mellyet kritika alá von ...
Talán, akkor, talán, lenne vita alapunk.
Így nincs.
Hogy miről tehet és miről nem, azt a választások megmutatják.
Valószínű, hogy politikailag nem vagyunk "egy hullámhosszon" de érdekeinket sem látom párhuzamba állni. A személyes kontaktjaimat pedig, nem szükséges elemeznie, hiszen azok nem tartoznak Önre.
Ezért kérem, a velem történő konstans diskurzust a továbbiakban mellőzze.
Igy vélekedik az erdelyiekröl is? Hiszen ök meg idegen ällampolgarok is ältaläban. Sajnälatos modon.
Mivel felvilägositott rola, hogy magyarok is nagy szämban dolgoznak idenymunkaszerüen vagy mäs formäban külföldön, nyilvän megvan az a pärhuzam is a török helyzettel, hogy a török nemzeti bevetelnek es a csalädok jelentös keresetresze külföldröl, pontosabban az ott dolgozo hazaiaktol szärmazik. Ha ez a lehetosegük sem lenne, jelentösen rosszabban elnenek csalädok szazezrei.
Ne haragudjon, ha irodalmi kifejezokepessegem nem nyilvänul meg a hsz-kben. Majd igyekszem. Az ekezetekert se hargudjon, sajnos itt nincs magyar billentyuzet, es a gepen sem valaszthato opcio. Ha nem tudja ezt megbocsätani nekem, akkor nem kell engem olvasson, nem haragszom meg, megertem.
Pf-en mär egy eve inaktiv vagyok. Penznyelo nevu nickre emlekszem, de nem tunt fel, hogy mäs iräsaitol nagyban különböznenek az övei. Ezt mär megirtam Onnek: keves nick az, akit megjegyzek, es azokat is vagy egy emlekezetes "feszultseg" miatt, vagy eppen különleges szakmaisaguk miatt, melybol meritettem. Nyilvan penznyelo kollegäjänäl egyikröl sem volt szo, ezert nem is tudom öt hova tenni. Sajnälom.
Nem tudom, mikor kepviseltem On elleneben mäs nemzet erdeket, sztem nehez is lenne, hiszen semmilyen kozvetlen modon nem allunk kapcsolatban, igy nem is tudnäm ezt tenni. Ha netän valaha egy tärgyaläson Önnel egyött leülünk egy települes földjeinek ärokrendezeseröl beszelgetni, es ott a nemet v. oszträk tulajdonosnak fogok segiteni az ervenyesulesben Önnel szemben, akkor beszélhetunk ilyenröl. Addig ez levegöbe beszed.
Engem hidegen hagy, hogy On Europa melyik reszen csücsül. Kozepen, nyugati oldalän, vagy epp Közel-Keleten. Ha Önt ez forditva nem hagyja hidegen, nem tehetek rola.
701