Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Miért utálják a spekik a phylaxiát?

Re: nincs cím

#215130 Kissherceg Előzmény: #215124

Egy nap alatt nem rossz, akinek van ideje csücsizzen bátran :) Szép a forgalom, szóval lehetséges a visszaszállás.

#215124 bajkusz Előzmény: #215046

Te tudod. Én nem fogok egyhamar. Ha emelkedik akkor azért, ha tovább esik akkor meg azért :-)

Vessetek a (phylaxia premixel etetett olasz) nyulak elé :-)

Valami mozgás van a víz …

#214906 bajkusz

Valami mozgás van a víz alatt...

Pedig milyen jó kis álmos - esős napnak indult.

#210239 rbbj11 Előzmény: #210028

megvannak erre a paraméterek, nem hiszem, hogy fel kéne világosítsalak :) Megvannak a bul piac maga jellemzöi, és jelenleg még mindig nem vagyunk bika piacon :)

#210028 JP Előzmény: #209797

Ott vagyunk már? Vagy még az elején? Jajj robbaj, bull végén-bull végén. Mikor van bull vége ??!

Ez túl nagy kérdés ahhoz, hogy ezeknél a spekás papíroknál alkalmazhassuk, úgy ahogy te írod. Az tény viszont, hogy ezek a szutykok néha felkapottak, néha meg felejtősek.

#209797 rbbj11 Előzmény: #209697

én megírtam azt is, ilyen papírokban is nagyon érdemes lehet ilyen módon is spekulálni, de ahhoz bull kell legyen. Amikor a blue-k kevésbé mennek, mint a kis cégek. Meg nem mindegy, hogy az a kis cég is mivel foglalkozik, stb. A phyla is száguldani fog, és %-osan sokkal többet, de csak mikor a bull végén járunk! Mikor már mindenből szakajtóig vásárolták magukat! Előbb fog megindulni egy Rába, synergon, még Gspark is. Az első kettő már el is indult. Nem véletlenül marad a végére a Phyl. És sztem kár bizonyos piaci szentimentet figyelmen kívül hagyni, mert akkor annál több ideig ülünk holt pénzen. Ha kis pénz, akkor is jobb, ha mihamarabb profitot termel.

#209697 JP Előzmény: #209632

Robbaj, buy and hold tekintetében a blue chipek, valóban egy bizonyzos biztonságot adó előnnyel járnak. Ezzel nem is vitatkoznék. De példáúl az a spekuláns, aki azt mondja, ő meg teheti, hogy kockáztasson, annak egy ilyen "speka papír" több élvezetet tud okozni, mint a biztonságosabb blue chip. "Biztonság? Minek? Az itt van magamban. Ehhez meg már előzőleg megteremtettem a hozzávalót! És most csak kivárok" Nagy dumák, de ez a fajta spekulálás nem a rohanásról szól. Még inkább nem , mint a blue chipes vagyonkezelés ahogy te írtad.

#209692 JP Előzmény: #209622

Szia Buxer. Örülök , hogy ide is ellátogattál. Gyere máskor is, bár ez nem a zöldségpiac, de azért egy panel erkély-partyhoz már közeli :-)

Te sem beszélsz rosszúl. Aki átérzi, magáévá tudja tenni ezt a mentalitást, az a spekuláns ezzel a hozzáállással rosszul nem praktizálhat. "Pót állással" rendelkező spekuláns, természetesen fényévnyi előnyben. A spekuláns számára létező harmadik végzetes dolog pedig, amit kifelejtettem lentébb, az az önmaga beállítottsága lehet. És ezt a másik kettő elé tenném, mint a legfőbb tényezőt.

#209641 rbbj11 Előzmény: #209632

ezennel bejelentem, hogy a 2009 elején tett fogadfást, miszerint a phyl vagy a voestalpine lesz-e jobb befektetés, megnyertem. Akkoriban mindenkit arra biztattam, hogy ha már vmibe bele akarnak ülni, az egy jó papper legyen. Azóta az akkoriban nagyon olcsó phyl, ami mostani árfolyamon 80 Ft áron volt kapható, masszív minuszban.

A voest 17-ről 27 Eurora emelkedett. No comment.

#209632 rbbj11 Előzmény: #208593

de azzal ki kéne egészíteni, hogy ha már buy and hold, akkor blue chipeket érdemes venni, és nem folyamatosan kőként zuhanó kis részvényeket...Pláne válságban. Válságban vegyen az illető alulértékelt, bivalyerős bluekat. Ezeket a szutyok cégeket meg hagyja bikapiacra, de akkor is csak akkor, ha már megindultak...

mert enélkül úgy jár, mint buxer (keg jenő)

#209622 Keg Jenő Előzmény: #208593

Nagyon okos beszéd J.P. Ezért ajánlom mindenkinek, hogy "keveset, rendszeresen. Illetve, ha nem tőzsdézik az ember akor sem történik semmi az égadta egy világon. Várni, venni, kiszállni, várni, venni, kiszállni...