Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dlph

Re: fogalmam sincs

#216332 _DLPH_ Előzmény: #216330

OFF :

az normális, hogy ez az oldal órákon át nem jön be?

vagy csak engem tüntet ki ezzel a figyelmességgel?

#216330 _DLPH_ Előzmény: #216316

Szerintem a fundamentumokat kár már nézni. Még annyira sem szabad mint eddig. Szerintem. Jelenleg a tőzsdéknek semmi közük a világgazdasághoz. Egy korcs tükör, a karvalytőke játszótere. Semmi több.

A tartósan alacsony kamatú világban amúgy is a spekulációs tőke dominánsabb, és igyekszik magának utat törni, hogy haszonhoz jusson. A rv piac erre kiváló lesz. Fordított ágaskodó falloszhoz hasonlóan fog fájdalmasan sokáig esni is. Csak ha mozog, akkor keresnek.

Most egyelőre még felfelé.

#216325 _DLPH_ Előzmény: #216308

"A housing boom that went bust thrust the country into the worst economic and financial crises since the 1930s"

ez az egy igaz ebben, meg a sokáig alacsony kamat (hihető, már a nemzetek is eladósodtak fülig)

a többi a szokásos blabla.

#216316 banyaiz Előzmény: #216298

igazad van ebben a trendkövetésben teljesen.

Azért szeretek így elméletieskedni, meg fundázni mert körülbelül próbálok képet alkotni , hogy mik a gazdasági realitások, azokhoz képest hol a tőzsde úgy általában, meg persze az adott cég helyzete milyen, és ez is szokta befolyásolni döntéseimet, az mellett, hogy éppen mit látok a grafikonon. Pl: most utóbbi 2-3 hétben nem a legjobban mert nem vártam már ezt az örömködést, és hiába látta a szemem keveset csíptem belőle. :D

#216309 Hibaz Előzmény: #216298

6000 alatti Dow ????

Bux 24500-at én is nézegetem,ha jövő héten elesik,akkor akár korrekcio is jöhet,bár ekkora emelkedés után egyszer ugyis esni fog,nem kell jósnak lennem hozzá..:)

#216299 _DLPH_ Előzmény: #214920

Ja és még valami...a válság óta 7000 milliárd usd került be a világ pénzügyi rendszerébe. Már nem nyomják ahogy a csövön kifér, de ne feledjétek...vannak derivatív konstrukciók is. Az is léggömbtartalom.

#216298 _DLPH_ Előzmény: #214920

Szia. Mi lesz ennek a vége...

Elmondom. Szűz kéz keresett. Szűz kéz elveszít többet , mint amennyit most keresett. Most mindenki okos, mert vásárol és keres.

Magam "technicista" vagyok - micsoda szó...de lehet nem is jól írtam...mindegy...szóval kereskedni jelekre lehet és kell.

A tőzsde változik. Évente, és évtizedente is. Most épp egy nagy változás kellős utolsó 2/3 ában járunk. Tulajdonságaiban, értékeiben, tartamában változott sokat megint. Utoljára ez 6 éve volt.

Mi lesz ennek a vége...nem kérdés. Nagyobb esés mint volt utoljára. Egy a kérdés, és pénztárcára megy a válasz : mikor kezdődik?

Ott a chart. Nem szabad shortolni mert "magas."

Nálam stoppok trendirányú poziknál pld :usd huf 191, bux 24 400, dow 10700, eur cad 1,3824 , usd jpy 91.30....satöbbi , csak példa volt.

Audjen és Ausztrália indexe szépen jelezni fogja előre, mikor lesz a fordulás.

De a 11100 körüli terület már itt van dowban közel. Az eddig, amióta az index menetel, a legerősebb fal.

#216295 _DLPH_ Előzmény: #215248

Szia.

Párhuzamot vélsz látni a mostani és az akkori történések között?

Joggal.

#215268 exmnbs1 Előzmény: #215248

Tegnap a kiterjesztett Health Care-re ralliztak

Bevezetése: 2014

Egyre erőltetettebbek a hírek

#215248 exmnbs1 Előzmény: #214820

szia DLPH! Jó lenne ha a Lelkisegélyt is feltámasztanád

2007 augusztusában írtad, hogy nem érted hogy mire számít az, aki közel 50K-n Richtert, 30K körül Molt tankolt akkoriban.

Akkoriban az eufória tetején forradalmi gondolat volt

#214920 banyaiz Előzmény: #214917

egész jó arány. :)

Azért Berniék remélem nálam tisztábban látják mi lesz ennek az egésznek a vége, mert ez akár fordítva is elsülhet.

#214917 izolta Előzmény: #214896

Eladósodás: vhol olvastam, hogy a jelenleg usában minden 0,12 $ -al törtánő GDP növekedés 1$ adósságnövekedést von maga után.

#214899 Pityke35 Előzmény: #214786

Szia!

Én is olvasgattalak itt is illetve régebben a pf-en is. Úgy tűnik az írásod egyezik sokunk gondolatmenetével, és sajnos Te sem tudod a végét! :) Pedig azt hittem a végén ps. rovatban ott lesz...:)

Shortolom buxot egyre kevesebb önbizalommal és fogyó fedezettel, de mint valaki megemlítette a választási időpontot, én is bízom egy korrekcióban ennek kapcsán.

Örülök ha ezentúl megosztod velünk is a sok éves tapasztalatból merített tudásodat! :)

#214896 banyaiz Előzmény: #214786

az egész rendszer ezzel a sok pénzzel amit bepumpáltak eléggé fel lett pörgetve, és ennek a rövid, de főleg hosszú távú hatásai beláthatatlanok.

Esélyes, hogy éppen ez miatt fog következő években egy minden korábbinál nagyobb tőzsdei lufi fújódni , aminek kezelése komoly problémák nélkül nem lesz egyszerű.

A világ vezető államai nagyon eladósodtak ennek a válságkezelésnek az érdekében. Jövőbeli gazdasági növekedést hitel formájában felélik most, amennyiben nem jön ez a jövőbeni növekedés, nem indítja be tartósan ez a sok pénz, akkor viszont annak már rövidebb távon komolyabb negatív hatásai lesznek.

Viszont tőzsdék jelenlegi viselkedése egy nagyon optimista jövőképet mutat, mintha semmi bizonytalansági tényező nem lenne.

Na arra vagyok kíváncsi ez a kettősség, hogyan és mikor, és milyen formában fog feloldódni, mindenesetre nem lesz unalmas a tőzsde következő években. :D