Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: fogalmam sincs

_DLPH_ Előzmény: #214741

Reális és őszinte gondolatok. Elfogadom, és osztom is.

Manapság a szűz kéz könnyen keres. Vesz és kész. Ha ennyi lenne a tőzsde, minek ez a sok elemzőnek látszó tárgy? Eljön az, amikor a szűz kész elveszíti azt is, amit most a vételeivel keresett. De természetesen ne legyen így. Csak akkor sebezhető lesz, mert sosem látott szituk lesznek egyre sűrűbben a részvénypiacokon, ő pedig vesz és vesz és vesz...klasszikus.

Most például egyetlen tényezőtől eltekintve - pontosabban kettő, hiszen ott vannak a chartok is - de egy fundamentális tényezőtől eltekintve, nevesül , hogy mennyi a zsákmányra éhes spekulációs pénz a világban - más egyéb indok nem létezik arra amit látunk.

Sokéves szinten azt tapasztalom, hogy a zsákmányra éhes tőke viselkedése (mindentől függetlenül) egyre nagyob erő. Nyilván, hiszen a tőzsde is maga ez, a többség vélekedése arról, mi lesz, és az üzemenyag, ami a szabad pénz. Nem a tények számítanak. Ahogy a média egyre erősebben beszáll ebbe a kamujátékba, annál extrémebb lesz a piac. És ez csak most kezdődött (annak, aki évekig még trédelni szeretne), ez a folyamat csak most kezdődöt el. Extrémitásokban nem lesz hiány. Lefelé sem....eljő az is.

Ott a chart. Az megoldás. A jó stop megtalálása pedig mindent eldönt. És ez manapság nagyon nehéz. Nem úgy mennek a dolgok ahogy szoktak sokéven át ,és itt nem csak az utolsó 2003-2008 bikára gondolok, hiszen akkor könnyű, nincs nagy vola, hanem már előző időszakokban sem így mentek a dolgok.

Mivel csak a múlt század elején volt példa ilyen hosszú és töretlen egyirányúságokra, ezért nehéz megmondani, hogy mikor fordul meg minden. És minél extrémebb az emelkedés, annál extrémebb lesz, a sok shortos miatt.

11143 a dowban megálló lesz. Most a chartok szerint ez látszódik. Számított érték ez, attól ilyen "pontos", és nagy időtávra, tehát a szórása is nagy lehet (100-150 pont), és körbetáncolhatja sokáig, nagy volával is ezt az értéket.

Ha erről sem fordul le...érdekes egy világ lesz, mert ez eddig a legerősebb fal felfelé, ilyen erős nem volt eddig. Akkor el kell fogadnom, hogy az 1985 től indult bikák legnagyobbika indul(hat) az útjára, de akkor nem fogom érteni, hogy ez hogyan lehetséges, mert a föld lakossága nem tízszereződött meg, a fogyasztás sem, nem lett tízszeres a piac de a tőkés társaságok maradtak ahányan voltak...és nem volt eladósítva a világ úgy, mint most.

Az elmúlt 1 év alatt 7000 milliárd usd vel van több a világ pénzrendszerében, mint előtte. És megtalálta a helyét is ahogy látom.

Egyelőre szerényen és alázattal figyelem azt, amit - mivel akkor még nem éltem- , sosem láttam. Az extrém likviditásbőség okozta éhes tőke részvénypiaci játékát.

A "fostalicska fontomról" meg annyit...Sajnos ilyesmire nem emlékszem, hogy valaha is a svájci frankról írtam volna olyat, hogy azt hülyeség venni...ennek az ellenkezőjét viszont nem egyszer...de ehhez még nem kell egyetem sem...

Az illetővel egész másról ment a vita, nem a gbp vs. chf ről. Mindegy, nem téma.