OFF
Azt hittem megúszom 1 kattintással:D
OFF
Azt hittem megúszom 1 kattintással:D
youtube vagy google video. Keress rá
Szia Dlph.
Dobjon már valaki egy linket! köszike, nem aggódom a 2 óra miatt:D
Biztos a jó öreg potemix plusz hajtja a bikát. :))
Szia. Szándékomban áll maradozgatni. Már nem érdekel túlzottan ki milyen butaságot ír rosszindulatból. Közönyös lettem e tekintetben. Felőlem mindenki írjon ami neki tetszik.
KawaBazsy, itt szerintem a legfontosabb dolog pont azt megérteni, hogy kik vagyunk, a Föld milyen felelősségteljes szegletét bízta ránk a Teremtő, és hogy fel kéne nőnünk ahhoz az orbitális feladathoz, hogy a Magyarság képes legyen megvédeni a szívcsakra megvédése árán az egész emberi civilizációt.
Nemhiába bízta pont a Magyarságra a Teremtő ezt a súlyos feladatot, mint a Ősi Tudás leszármazott népére, a Magyarra. Más senki sem lenne képes erre.
Kár, hogy ezt a nézetet nem osztod, mert szervesen összefügg az esetünkben minden.
Hogy minden időké lenne...azt sajnos nem tudom. Nézegettem az elmúlt hónapokban a múlt századi grafikonokat kis bontásokban is....
hát...nagyon durva az ott 1930 tájékán...le és fel is brutális
Ilyesmiről van itt szó, csak ugye árnyaltabb kissé...de egy alapvetése van (egyetérek teljesen)
MŰVI
csak sajnos attól nem leszünk pénzesebbek, ha művi ha nem, kezelni kell, és ez a gond itt...
Hogy ennek elképesztően ronda vége lesz? Abban is biztos vagyok. De mit számít ez is, ha korán shortolok. (unk). Ott a chart.
Én azon a véleményen vagyok DLPH, hogy a tavaly márciustól indult műbika
MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB LUFIJA.
A kidurranása mindenkit el fog sodorni az útjából.
Persze a piaccal sosem szabad vitatkozni.
Van benne gazdaság töményen. Szerintem nézd végig. Mit veszíthetsz? 2 órát az életedből?
Na bumm.
Bocs, hogy belebeszéltem..
Elkezdtem nézni, de számomra túl sok benne a "földcsakra", meg hasonló rész, ami nézetet nem osztok, engem a gazdasági vonatkozások érdekelnek. Nincs kivonatolva vhol, ahol pl csak a Jeleniczky beszél?
Sokan tátjuk a szánkat, hogy ez az up meddig mehet még.
Egészen elképesztő, hogy pl. az OTP közel hatszorozott 1 év alatt, de lehetne még sorolni a példákat duplára, triplára. Kíváncsi leszek, meddig megy ez még, de elképesztő, az egyszer biztos.
Azért én itthon a választások környékén várok egy lejtmenetet, aztán majd meglátjuk, hogy eljön-e vagy megy minden fel tovább ész nélkül.
Reális és őszinte gondolatok. Elfogadom, és osztom is.
Manapság a szűz kéz könnyen keres. Vesz és kész. Ha ennyi lenne a tőzsde, minek ez a sok elemzőnek látszó tárgy? Eljön az, amikor a szűz kész elveszíti azt is, amit most a vételeivel keresett. De természetesen ne legyen így. Csak akkor sebezhető lesz, mert sosem látott szituk lesznek egyre sűrűbben a részvénypiacokon, ő pedig vesz és vesz és vesz...klasszikus.
Most például egyetlen tényezőtől eltekintve - pontosabban kettő, hiszen ott vannak a chartok is - de egy fundamentális tényezőtől eltekintve, nevesül , hogy mennyi a zsákmányra éhes spekulációs pénz a világban - más egyéb indok nem létezik arra amit látunk.
Sokéves szinten azt tapasztalom, hogy a zsákmányra éhes tőke viselkedése (mindentől függetlenül) egyre nagyob erő. Nyilván, hiszen a tőzsde is maga ez, a többség vélekedése arról, mi lesz, és az üzemenyag, ami a szabad pénz. Nem a tények számítanak. Ahogy a média egyre erősebben beszáll ebbe a kamujátékba, annál extrémebb lesz a piac. És ez csak most kezdődött (annak, aki évekig még trédelni szeretne), ez a folyamat csak most kezdődöt el. Extrémitásokban nem lesz hiány. Lefelé sem....eljő az is.
Ott a chart. Az megoldás. A jó stop megtalálása pedig mindent eldönt. És ez manapság nagyon nehéz. Nem úgy mennek a dolgok ahogy szoktak sokéven át ,és itt nem csak az utolsó 2003-2008 bikára gondolok, hiszen akkor könnyű, nincs nagy vola, hanem már előző időszakokban sem így mentek a dolgok.
Mivel csak a múlt század elején volt példa ilyen hosszú és töretlen egyirányúságokra, ezért nehéz megmondani, hogy mikor fordul meg minden. És minél extrémebb az emelkedés, annál extrémebb lesz, a sok shortos miatt.
11143 a dowban megálló lesz. Most a chartok szerint ez látszódik. Számított érték ez, attól ilyen "pontos", és nagy időtávra, tehát a szórása is nagy lehet (100-150 pont), és körbetáncolhatja sokáig, nagy volával is ezt az értéket.
Ha erről sem fordul le...érdekes egy világ lesz, mert ez eddig a legerősebb fal felfelé, ilyen erős nem volt eddig. Akkor el kell fogadnom, hogy az 1985 től indult bikák legnagyobbika indul(hat) az útjára, de akkor nem fogom érteni, hogy ez hogyan lehetséges, mert a föld lakossága nem tízszereződött meg, a fogyasztás sem, nem lett tízszeres a piac de a tőkés társaságok maradtak ahányan voltak...és nem volt eladósítva a világ úgy, mint most.
Az elmúlt 1 év alatt 7000 milliárd usd vel van több a világ pénzrendszerében, mint előtte. És megtalálta a helyét is ahogy látom.
Egyelőre szerényen és alázattal figyelem azt, amit - mivel akkor még nem éltem- , sosem láttam. Az extrém likviditásbőség okozta éhes tőke részvénypiaci játékát.
A "fostalicska fontomról" meg annyit...Sajnos ilyesmire nem emlékszem, hogy valaha is a svájci frankról írtam volna olyat, hogy azt hülyeség venni...ennek az ellenkezőjét viszont nem egyszer...de ehhez még nem kell egyetem sem...
Az illetővel egész másról ment a vita, nem a gbp vs. chf ről. Mindegy, nem téma.
Én a bukóimtól leszedálódtam, úgyhogy kicsit nyers lett a stílusom....azzal nem kell foglalkozni, csak a tartalommal, arra igyekszem odafigyelni....medvepiacon próbáltam korrekciót találni, nem sikerült, a bikát meg teljesen kihagytam, mert nem érzem a dolgokat, és nem is hiszek benne. Sosem voltam semmiben optimista, de az elmúlt 1-1,5 évben kifejezetten elment mindentől a kedvem. Amikor lehet kimegyek a természetbe, és csak annak a hangjait, és a csendet viselem el.
Szia, régen nem láttunk.
Hogy vagy, mik a meglátások, gondolatok.. ha van kedved megosztani, akár egy sorban :)
Üdv!
Azt hiszem a számunkra igazán tartalmi az lenne,ha leírnád mit vársz az elkövetkező néhány hétre :)
DLPH & Csokigyáros
A földi civilizáció eredettörténetével kapcsolatos írásokban olvastam, hogy a delfint és a pulit a Szíriusziak hozták magukkal a Földre. Csak érdekességképpen mondom, hamár DLPH-nak a delfin az avatarja. :)