Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#214297 Zabás Előzmény: #214292

ezt már én is néztem :)

Holnap részletesen számolgatni fogok, mert bemegyek az ügyfél szolgáltra!

#214292 Amatoregy Előzmény: #214286

Zabás!

ne szórakozz velem.

Légyszi számold már ki a vélt fogyasztás havi bontásban.

Érdekes számokat kapsz!!!!!!!

2300-4000 között változik éves szinten. Majd újból 2500.

M I É R T ?

#214290 Amatoregy Előzmény: #214286

Ha megközelíthető akkor olvasni kell. (Évente legalább egyszer)

Ha becsülték, akkor a becslés évente felülvizsgálják a tényleges fogyasztás alapján.

Mi van ha közben megváltoznak a fogyasztói szokások? Szegény dédnagymamám egészévben 190 Ft-ot fizetett. (egy 25 w-os lámpát égetett este 15 percig).

Ha oda betettem volna egy rádiót, a többszörösére növekedett volna a fogyasztás.

Szvsz keresd elő a közüzem szerződést és nézd meg a honlapjukon, hogy mik a kötelezettségeik...

#214286 Zabás Előzmény: #214283

Becsülték 230kW/h átlagfogyasztással számolva.

Megközelíthető, folyosón van.

erre én is kíváncsi vagyok!

#214283 Amatoregy Előzmény: #214271

most akkor olvasták vagy becsülték? Egyébként megközelíthető az óra?

Honnan tudod a tényleges és a becsült közötti évenkénti bontást...?

#214280 Amatoregy Előzmény: #214272

és egyébként tanúkkal tudod bizonyítani, hogy évekkel ezelőtt lecserélted az katódcsöves tévédet led tv-re. Tehát a fogyasztás nagy része akkor származott.

Egyébként kérdezz már rá légyszi, ha 20 évig nem tudják leolvasni,akkor becsülik továbbra is...

#214274 banyaiz Előzmény: #214266

mikor tévesen becsülték gázóra állást akkor is le akarták olvasni, csak nem voltunk soha otthon, aztán becsültek egyet. Ezzel nincs is baj, bár elég optimisták voltak becslésnél. :D de aztán telefonáltam többször, telefonos rendszer is egy katasztrófa lottó ötössel felér ha egy ügyintézővel tudsz beszélni, és egyszerűen nem fogták fel, hogy hülyeséget számláztak.

#214266 rbbj11 Előzmény: #214251

nálunk is évente olvassák.

De zabäs, ne viccelj mär, mi az, hogy azt hitted? Hät nem te laksz ott? nem tünt fel, hogy nem mentek ki hozzäd olvasni?

egyébként biztos kaphatsz halasztást, söt részletfizetést is ilyen esetben

#214264 banyaiz Előzmény: #214256

azt azért megkérdezném tőlük, hogy most , hogyan állapították meg, hogy adott években mennyi volt a tényleges fogyasztás, ha előzőleg rosszul, vagy nem olvasták le?

Mert azért emlékeim szerint elég sokat drágult az áram utóbbi években. Szóval baromira nem mindegy az sem milyen értéket mekkora árral szoroznak.

#214255 banyaiz Előzmény: #214252

:( meg kell próbálni.

ők is hibáztak ez biztos, mert ilyen a világon nincs, hogy elszámoló számlát küldenek de nem olvassák le. Nem lehet vki megcsapolta az áramotokat?

#214252 Zabás Előzmény: #214251

én azt hittem, hogy olvassák! Minden évben kapuk az éves elszámolót kb 10K mindig be is kellet fizetnem! De én vagyok a hibás, hogy nem egyeztettem az óraállást a számlán lévővel! :(

Majd kitalálok valamit, elvileg 49 hónapos kamat mentes részletfizetést ehet kérni! Megpróbálok +1 év halasztást is kérni, én 3 éve munkanélküli vagyok feleségem meg gyesen van a cégünk meg haldoklik! Valamit csak sikerül kicsikarnom belőlük!

#214251 banyaiz Előzmény: #214234

de durva. nálunk is átalány van de évente egyszer le is olvassák. 2006 óta nem volt leolvasás ezek szerint nálatok?

2 éve gázosokkal küzdöttem , hasraütésszerűen kiszámláztak 2xx ezer ft-ot, és egy nem valós óraállást, hogy ők ennyire becsülik fogyasztást. :D pfff próbáltam telefonon elmagyarázni, hogy nem nem, nem vették a lapot, írtam egy levelet panaszirodának, akkor végre kiküldtek vkit ellenőrizni. Közben persze banknál le kellett tiltanom beszedési felhatalmazást, mert vita ellenére leemelték volna számláról a kis huncutok.

Vizeseknél meg többször előfordult már hibás év végi elszámolás nem sokkal pár ezer ft-al, de azért nem megnyugtató számítógépes rendszer, hogy tud tévedni?

Nem beszélve arról, hogy amikor új címet jelentettem be, és azt, hogy ezentúl nem csekkezek vonják le a számláról, a szolgáltatók fele kb fél évig küldte a csekkeket , hiába telefonáltam, hogy számláról leemelhetik ahogy rendelkeztem, muszáj volt ott is levelet írni utána egyből felfogták nem értem én ezt, monopolhelyzet miatt tudják csak ilyen tróger módon intézni dolgot.

#214234 Zabás Előzmény: #214223

Jó lenne, de sajnos nem, az éves elszámolási számlák csak hasraütés szerűen történtek és nem valós leolvasás után :(

Így tényleg nem stimmelt az éve elszámolási mennyiség az utolsó leolvasás 17000 volt a villanyóra a valóságban meg 23000. Így kb 16000kW/h 2006-óta nem volt kifizetve!

így jönnek ki ezek a brutális számok:

2006-2007 év

vélt óraállás: 6754-9232 kW/h

Valós: 6754-13640KW/h

2007-2008 év

vélt óraállás: 9231-14477 kW/h

Valós: 13640-19981 KW/h

2009-2010 év

vélt óraállás: 14477-17007 kW/h

Valós: 19981-23869 KW/h

csak az ezzel a bajom, hogy pont ezek elkerülése miatt kértünk álltalányt! Szerintem visszaállunk a rendszeres leolvasásra, dolgozzanak ők is!