No, ez mégegy olyan dolog amit büntetni kéne. Ezt a kettősséget.
Pontosan kellene tisztázni, hogy őstermelőként vagy viszonteladóként van jelen valaki a piacon.
No, ez mégegy olyan dolog amit büntetni kéne. Ezt a kettősséget.
Pontosan kellene tisztázni, hogy őstermelőként vagy viszonteladóként van jelen valaki a piacon.
Ráadásul a nagybanin veszi a többség, s mint őstermelő árulja. Nálunk a Fehérvári úti piacon a 90%-a.
Én még nem találkoztam olyan paraszttal aki nem sírt valamiért.
Látom a sok elhanyagolt szőlőst ...
De venni még nem merem. Így, vagy úgy de tönkre fognak menni.
Thalészt, midőn anyja noszogatta fiatal korában, hogy nősüljön, elutasította : még nem jött el az ideje ...
Idős korában barátai unszolták de őket is elutasította : már elmúlt az ideje ...
Csak nehogy én is így járjak a befektetéseimmel mezőgazdasági téren ...
:)
Nem tudom, nálunk az őstermelők majdnem 1,5X áron árulják a termékeiket, mint a multiban kaphatók!
Nem is veszek tőlük semmit, mert ráadásul semmivel sem jobbak a termékek! Lásd pl. lehel piac, vagy itt nálunk már megszűnt fóti piac, megszűnése okai az előbb leírtak miatt történt, kutya sem vásárolt náluk és még szemtelenek is voltak! De az újpestin sem jobb a helyzet, sőt még a Bosnyák piacon sem!
És sírnak mert nyakukon marad az árú, adják olcsóbban!! Én ezen a részen ismerem a dörgést, messze távol, vidéken nem tudom, hogy mi a helyzet!
De szerintem egy multihoz bekerülés az nem úgy történik, hogy elmegy a legközelebbi Tescoba, coraba vagy mit tudom én mibe és felajánlja a bevizsgálatlan termékét! És nem hajlandóak polcpénzt sem fizetni ezek a gazdák, így teljesen esélytelenek! Bár a polcpénzzel én sem értek egyet, de legtöbbször ezért olyan olcsó az ami akciózva van.
Tudom...Több ismerősöm most is pereskedik Egervinnel. Súlyos milliókkal lógnak már évek óta.
Pontosan ezt látom én is.
Eger környékéről a szőlő felvásárlási árát gyakran 2(!) évre visszamenően sem kapják meg a gazdák ...
Ennek ellnére eladni nem tudják, holott vannak köztük kevéséé ismert de komoly, palackozott, kitűnő minőségű borok is. Miért ne lehetne ezeket piacra vinni? Olykor 150 -ért(!) is adnak pl. Szürkebarátot, literenként(!) ami nagykerekben is 300-400 körül mozog 0,75 -ös palackonkén...
A világ szinte legjobb gépei, reptulajdonságok.
Marhaság...
Inkább azzal foglalkozz miért nem kell a multiknak még fél áron se a sokkal jobb minőségű termék ? Mondjuk ennek több oka is lehet...
1, A közép európai országok, köztük mi is csak piacnak kellettünk az EU-ba ami a vesztét is okozza mert úgy vett be országokat hogy nem odavalóak. Lásd most is mi van...
2, Tudatosan szorítják lefelé az itthoni MG-felvásárlási árakat ( ez történik így amit a multik csinálnak ) ezáltal egyre többen mennek tönkre, ami által lent tartják a föld árát vagy szorítják le azt is bizonyos csoportok meg bagó pénzért felvásárolják...
Erről jut eszembe. Tudja valaki a hazánkban termelő külföldi gazda honnan kapja a támogatást itthonról vagy onnan? Mert ha ottani támogatás ugye jóval magasabb.
Nono, azért, túlzásokba ne essünk ...
:)
Méghogy, orosz felségjelzésű MIG-ek a magyar légtérben ...
Legfeljebb, korszerü de még fegyvertelen kivitelben, amit itt is hagynak ...
;)
de annak a Külföldine meg megéri termelni???
Meg, mert olyat termel amire kereslet van és minden 2. évben mást vett!
Hoppá ! Na ezt megszoptad Csurka papa..... Segget csináltál a szádból ! Na ki is csal akkor ? + Egy újabb nagy fidesz hiba ! Köszönjük !
Ahogy megírtuk: a Zsidesz ajánlók átadásával próbálja indítani a MIÉP-et a Jobbik ellen
Már nem ő írja a forgatókönyvetA választási bizottság szerint ajánlószelvényekkel éltek vissza a Heves megyei Füzesabonyban, tudta meg az ATV. Helyi forrásaik arról tájékoztatták őket, hogy a hatos választókörzetben több száz Fidesznek szánt ajánlószelvényre - eddig tisztázatlan körülmények között - a MIÉP jelöltjének neve került. Ráadásul a testületben olyan gyanú is felmerült, hogy maguk az ajánlószelvények is hamisítványok voltak. Az esetről jegyzőkönyv készült, és a megyei rendőr-főkapitányság is nyomozásba kezdett.
„Valóban érkezett egy bejelentés, és most a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja, hogy megvalósult-e a bűncselekmény” – reagált megkeresésükre a rendőrség szóvivője, Soltész Bálint, aki további részleteket nem árult el az ügyről.
A fideszes képviselő is a MIÉP-nek adta?
A MIÉP helyi jelöltjét, Sipos Brigittát végül nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Az eset akkor vált gyanússá, amikor a testület észlelte, hogy több száz füzesabonyi ajánlószelvényt ugyanazzal a kézírással töltöttek ki. A választási bizottság telefonon vette fel a kapcsolatot a cédulákon szereplő választópolgárokkal, akik egyhangúlag arról vallottak, hogy a Fidesznek adták ajánlásaikat.
Az ATV úgy tudja, hogy a Fidesz füzesabonyi önkormányzati képviselője családjával együtt a MIÉP-nek adta kopogtatócéduláját – legalábbis az ajánlószelvények tanúsága szerint. Az említett képviselő a választási bizottság megkeresésekor felháborodott reagált, mondván céduláját nem a MIÉP-nek, hanem a Fidesznek adta.
MIÉP-pel a Jobbik ellen
A Fidesz Heves megye hatos körzetében Herman Istvánt, a Vállalkozók Pártja korábbi elnökét indítja, akinél korábbi párttársa feljelentése nyomán, pénzmosás gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda tartott házkutatást néhány éve. Úgy tudják, Herman István jelölése a helyi Fidesz prominenseket is megosztotta, ráadásul a bíróság a közelmúltban egy vadásztársasággal kapcsolatos ügyben is elmarasztalta Hermant.
Esélyeit az sem javítja, hogy a fenti ügy miatt a MIÉP nem visz majd el nemzeti szavazatokat a Jobbiktól, utóbbi párton kívül csak az MSZP tudott jelöltet állítani a Fidesz jelöltjével szemben.
(ATV nyomán)
Nemcsak, hogy minél intenzívebb kereskedelmi kapcsolatot kellene létesíteni az oroszokkal ( és egyéb keleti országokkal - Kína, India -, valamint arab országokkal is ), de nem ártana, ha visszajönne egy pár tucat orosz felségjelű MIG.... csak miheztartás végett... hogy mindenféle gépek csak úgy ne repkedjenek itt nálunk....
Vagy inkább nem éri meg neki termelnie ?
Nálunk olyan parasztból van sok aki már-már féláron kínálta a sokkal jobb minőségű termékét pl. a teszkónak, még egyszer mondom féláron ! Nem kellett a Teszkónak , inkább hoz kétszer annyiért szart nyugatról.....
Itt Fót környékén igen! Sok fótinak van földje és csak nagyon kevés termel, inkább kiadta hogy termeljenek rajta, ezt onnan tudom, hogy mi is adtunk megbízásból párat bérbe! +A gazda a gépeit is bérbe adja!
És ezeket a gazdákat láttam a fóti úton, mikor félpályás útlezárások voltak! De a gépeik tovább dolgoztak a bérbe adott földjeiken! Én ezeket láttam és tudom, nem országosan, de itt nálunk ez a helyzet!
Sok a lusta paraszt errefelé!
Tudnál 3 olyan gazdát említeni akik 1500ha -nál nagyobb területet művelnek és ide sorolod?
Érdekes... Ha gödöllőn végeztél akkor ismerned kellene Németh Imrét ! Már nyugdíjas, nálunk EKF-en óraadó. Nekem most biogazdálkodást tanít, de volt vele gyógy és gyomnövény ismeretem is. Gödöllőn tán a botanikai tanszék vezetője volt.
Mindegy is, EU legjobb szakemberének tartják biogazdálkodás terén, nemzetközi konferenciákat tart EU tagállamokból érkezőknek ! És láss csodát teljesen mellettünk áll ! Előadásaiban burkoltan ezeket el is mondja , hogyan tették tönkre szándékosan 2 évtized alatt a magyar mezőgazdaságot.
Úgyhogy ne bújjál rbbj11 a diplomád mögé ! :) Csak szimplán liberó a gondolkodásod :)