Azt mondjátok: Hadd adja ez a két tévé amit akar, mert megvan az embereknek a választása elkapcsolhat.
Ezzel az a baj, hogy nagyon sokan a mai napig is csak az ingyenes tévék kínálatát tudják nézni.
Az meg hogy ki adhat országos szórású ingyenes tévét, az dönti -elméletileg el- hogy ki fizet a koncesszióért többet. (nyilván emlékeztek még, azért írtam, hogy elvileg, mert az Írisz TV anno többet ajánlott a TV2-nél, de valamilyen furcsa rejtélyes módon mégis a TV2 kapta a jogot, ugye nem felejtettétek ezt el??)
Ráadásul mivel ezek ingyenes tévék ezért nagy reklámbevételeket tudtak/tudnak elérni (ugyebár amikor indultak 1997-ben még sem internet sem kábeltévé szolgáltatás nem volt olyan elterjedt, mint manapság. Én remélem, hogy az internet és a technológia fejlődésével ezek a hagyományos tévék jelentős teret vesztenek. De akkor más volt a helyzet. Ha ma elveszik a koncessziót ezektől a tévéktől és egy másik csatornának adják , annak akkor sem lesz akkora értéke, mint a mai tévéknek, hiszen akkor könnyebb volt naggyá válni, mint ma az erős konkurenciával.
Ezek a nagyra nőtt tévék ezért közvéleményformálóak és választásokat lehet velük nyerni, vagy bukni. Ez a Fidesz óriási baklövése volt, hogy a médiának a regnálása alatt nem fordított elég figyelmet, bár nem tudom, hogy a hosszútávú koncepciós (!) szerződések mekkora mozgásteret hagytak nekik.
Nem véletlenül nyomta majdnem keresztül a parlament a rádiófrekvenciás jogok automatikus megújítását sem...Szerencsére Sólyom megakadályozta. Göncz nem tett volna ilyet.
Tehát ha már egyszer ilyen jogot adtak ennek a két adónak, akkor igenis szabályozni kellett volna azt, hogy milyen színvonalú műsorokat és mikor adhatnak.
Például ne olcsó ribancokat sztároljanak és primitív félig állat-félig embereket istenítsenek, legfőképpen ne főműsoridőben.
Ezek az ingyenes tévék által közvetített